Paste cu gorgonzola si miez de nuca? Exact asa cum ati auzit, paste cu gorgonzola si nuci. Combinatia gorgonzola+nuca mi se pare la fel ca Nutella in clatite, adica perfecta. Gustul usor intepator al branzei si aroma amaruie a nucilor fac casa foarte buna alaturi de sosul alb. De aici rezulta paste in sos cremos, de iti vine sa mananci o zi intreaga din ele, dar si crocante. Da, recunosc ca e ceva de mestecat la ele, dar sa ma credeti pe cuvant ca merita!
Reteta este una foarte simpla, o sa va indragostiti de ea. Ingredientele sunt la indemana oricui, nu veti avea probleme in a le gasi. Daca totusi din ecuatia aceasta nu va prea surad nucile, ramaneti la paste cu gorgonzola si gata!
Orice alegeti, nu uitati sa va bucurati de mancare si sa o savurati pana la ultima bucatica din farfurie! Viata e chiar faina de tot cand ai o mancare la fel de faina in fata, dar si la ghiozdan 🙂
Ingrediente paste cu gorgonzola si miez de nuca
- 400 g paste integrale
- 400 ml smantana pentru gatit
- 70 g gorgonzola
- 60 g parmezan razuit
- 60 g miez de nuca
- 30 g unt
- un varf de cutit nucsoara
- sare si piper (dupa gust)
Mod de preparare
Intr-o oala marisoara puneti apa si sare, iar dupa ce fierbe adaugati pastele si fierbeti-le conform indicatiilor de pe pachet.
Pana cand apa incepe sa fiarba si se fierb pastele numai bine faceti sosul.
Pentru sos, puneti nucile intr-o tigaie si prajiti-le 2-3 minute. Le scoateti pe un fund de lemn, le lasati sa se racoreasca apoi le tocati din cutit, nu foarte marunt.
In tigaie adaugati untul, iar dupa ce este topit turnati smantana pentru gatit. Cand smantana incepe sa fiarba adaugati gorgonzola taiata bucatele, amestecati pana se topeste, apoi adaugati si parmezanul. Condimentati dupa gust, adaugati si nucsoara si fierbeti sosul cateva minutele pana cand se ingroasa putin. Adaugati si miezul de nuca tocat.
Intre timp si pastele s-au fiert, asa ca le scurgeti de apa si le adaugati in sos. Amestecati, gustati, potriviti dupa gust. Si pofta mare la paste cu gorgonzola si nuci!