Paste cu vinete si rosii grasalane, suculente si super gustoase. Din acelea de gradinuta! Iar unde gradinuta nu e, e piata. Inca mai e piata! Orienteaza-te dupa bunici si bunicute, dragii de ei sigur au rosii autentice.
Nici nu mai stiu de cate ori am facut reteta asta in ultimele 2 luni. Cred ca saptamanal. Se face totul atat de simplu incat pare o joaca de copii. Si stim cu totii cat de fain se joaca copiii!
Si pe langa simplu e si rapid. Ai nevoie de circa 20 de minute, ceea ce o transforma automat in mancarea ideala de vara. Si daca pregatesti mai multe, poti lua o parte cu tine la birou a doua zi. Nici nu este nevoie sa le reincalzesti.
Ingrediente Paste cu vinete si rosii
- 250 g paste (fusili am folosit eu)
- 1 vanata marisoara
- 2 rosii mari, suculente
- 1 catel de usturoi
- 3-4 linguri ulei de masline
- Sare si piper
- Parmezan razuit
- Ardei iute (optional)
Mod de preparare Paste cu vinete si rosii
Pune o oala cu apa si sare la fiert si fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet.
Taie vanata si rosiile cubulete.
Piseaza usturoiul.
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie, adauga usturoiul si ardeiul iute (daca folosesti) si caleste 1 minut.
Adauga rosiile si perpeleste-le in ulei cateva minute, pana cand sunt moi si se formeaza putin sos. Cu cat sunt mai suculente rosiile, cu atat mai bine! Totusi, retine ca nu sunt paste in sos de rosii asa ca nu trebuie sa fie balta in tigaie.
Adauga cubuletele de vinete, sarea si piperul, dar si un polonic din apa in care au fiert pastele.
Amesteca si lasa pe foc totul pana cand vinetele sunt usor moi.
Adauga pastele scurse de apa, presara parmezan si amesteca usor.
Fie ca le servesti reci sau calde, reteta de paste cu vinete si rosii iti va face ziua mai faina. Garantat!
Pofta buna!