Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
MancaruriMic dejun

Waffles sarate cu bacon

februarie 23, 2021

Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

februarie 15, 2021

Tocana de porc cu legume la slow cooker

ianuarie 29, 2021
AperitiveMancaruri

Paine fara gluten

ianuarie 25, 2021

Halloumi fries – bastonase de halloumi pane

ianuarie 20, 2021

Chiftele de ton la cuptor

noiembrie 4, 2020
AperitiveMancaruri

Tarta cu malai

octombrie 21, 2020

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

octombrie 2, 2020

Cartofi dulci umpluti

septembrie 17, 2020
MancaruriPui

Piept de pui cu cascaval si sos de rosii

august 26, 2020

Vinete cu parmezan la cuptor

august 6, 2020

Shakshuka cu dovlecel

iulie 28, 2020
MancaruriPaste

Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

written by Corina februarie 15, 2021
Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

Astazi pregatim impreuna reteta de Paste scoici umplute cu ricotta si spanac, o mancare delicioasa pentru pranz su cina sau chiar pentru caserola de serviciu. Aceste paste, conchiglioni, sunt de dimensiune mai mare, astfel ca 5-6 bucati umplute sunt suficiente pentru o portie. Generoasa chiar!

Pastele sunt ideale pentru pachetul cu mancare de la birou, indiferent de forma in care sunt pregatite. Daca sunt cu sosuri albe sau rosii, doar adaugati 1-2 linguri de apa sau lapte la incalzire si vor fi ca proaspat gatite. Pastele merg excelent si sub forma de budinci sau chiar reci, in salate. Adaugand o mana de paste fierte in salata va asigurati ca aveti o mancare cat mai satioasa.

Toate ingredientele pe care le-am folosit in aceasta reteta sunt de la Selgros. Pe langa pastele scoici, gasiti aici mai multe sortimente de paste mari care se pot folosi la aceasta reteta.

Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

Musai de stiut inainte de a te apuca de treaba!

  • Branza ricotta poate fi inlocuita de urda. Daca nu va plac branzeturile cu gust usor dulce, alegeti o branza sarata, chiar si crema de branza merge bine.
  • Suplimentati cantitatea de passata de rosii daca va doriti mult sos rosu.
  • Fierbeti pastele al dente! Tineti cont ca ele vor fierbe in continuare la cuptor, asadar nu este nevoie de fierbere completa in prealabil.
  • Varianta pe care v-o prezint astazi este cea mai simpla si rapida, insa vreau sa va propun si o alta. Puneti passata de rosii in blender impreuna cu un catel de usturoi, cateva frunze de busuioc si putin ulei de masline. Pasati si turnati acest sos in tava. Sosul va fi mai fin si aromat la final.
  • Cantitatile sunt pentru 4-5 portii.

Ingrediente Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

  • 25 paste de tip scoici mari (conchiglioni)
  • 250g passata de rosii
  • 300g spanac congelat
  • 250g branza ricotta
  • 50g cascaval simplu si cheddar razuite
  • Sare si piper

Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

Mod de preparare

Pentru inceput vom pune la fiert o oala mare cu apa in care adaugam sare. Vom fierbe pastele al dente, conform instructiunilor de pe pachet. Sfatul meu este sa puneti 2-3 scoici in plus la fiert pentru a le inlocui pe cele care (eventual) se vor rupe. Dupa fierbere le scurgem de apa si le lasam 1-2 minute  sa se racoreasca putin, doar putin, ca sa putem lucra cu ele.

Pana se fierb pastele pregatim umplutura. Intr-o tigaie punem spanacul congelat cu 2-3 linguri de apa si il lasam acoperit pana se decongeleaza. Odata decongelat adaugam sare si piper, mai tinem pe foc 1-2 minute apoi punem branza ricotta. Oprim focul si amestecam pana avem o compozitie omogena.

Pornim cuptorul la 180°C si pregatim o tava de copt. Eu am folosit o tava ovala si am facut un test inainte sa vad daca incap pastele. Am testat cu pastele nefierte, le-am asezat una langa cealalta asigurandu-ma ca raman cativa mm intre ele (pastele vor creste putin in volum dupa fierbere).

Bun. In tava punem passata de rosii si 150ml apa, nivelam pe intreaga suprafata a tavii. Cu o lingurita umplem fiecare scoica cu umplutura pregatita. Umplutura ajunge la fix pentru cele 25 de bucati. Asezam pastele umplute una langa cealalta in sosul de rosii si presaram cascavalul pe deasupra. Dam la cuptor 25 de minute.

Pastele sunt super gustoase calde, fierbinti chiar, dar sa stiti ca si reci sunt bune.

Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

Aceasta a fost reteta de Paste scoici umplute cu ricotta si spanac. Sper sa va placa si sa va inspire pentru a pregati o masa delicioasa pentru cei dragi sau pentru a pregati pachetul cu mancare pentru birou.

Print Friendly, PDF & Email
mancare la pachetpastepaste la cuptorretete cu pasteretete Selgrosretete simple si rapidericottaselgrosspanac
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Tocana de porc cu legume la slow cooker
next post
Waffles sarate cu bacon

You may also like

Lasagna bolognese – reteta lasagna de casa

martie 4, 2019

Spaghetti alla puttanesca

aprilie 19, 2013

Spaghetti fara gluten, cu pesto de lamaita

februarie 8, 2016

Paste cu branza si ciuperci

martie 30, 2010

Paste cremoase cu somon si mazare

mai 25, 2012

Paste cu nuca

februarie 3, 2010

Budinca de paste cu urda si fructe deshidratate

iulie 23, 2010

Cannelloni cu urda si spanac

octombrie 4, 2010

Taitei cu smantana si mazare

august 26, 2015

Creveti cu usturoi si vin

februarie 20, 2019

Leave a Comment Cancel Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi

Cauta si aici

aluat (15) aperitive (10) biscuiti (12) branza (11) capsuni (15) cartofi (27) cascaval (10) chiftele (17) ciocolata (30) ciuperci (22) desert (29) dovlecel (17) dulceata (12) lamaie (14) mancare la pachet (20) masline (13) mic dejun (13) morcovi (25) mozzarella (11) nuca (21) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (19) porc (13) prajitura (22) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (26) retete peste (12) retete porc (11) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (44) retete simple si usoare (94) rosii (29) salata (17) selgros (39) selgros cauta pasiunea (14) sfaturi utile (14) smantana (10) spanac (16) usturoi (18) zmeura (13)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SAVE & ACCEPT