Astazi pregatim impreuna reteta de Paste scoici umplute cu ricotta si spanac, o mancare delicioasa pentru pranz si cina sau chiar pentru caserola de serviciu. Aceste paste, conchiglioni, sunt de dimensiune mai mare, astfel ca 5-6 bucati umplute sunt suficiente pentru o portie. De cum le-am vazut la raionul de paste, am zis ca e musai sa fac reteta asta!
Pastele sunt ideale pentru pachetul cu mancare de la birou, indiferent de forma in care sunt pregatite. Daca sunt cu sosuri albe sau rosii, doar adaugati 1-2 linguri de apa sau lapte la incalzire si vor fi ca proaspat gatite. Pastele merg excelent si sub forma de budinci sau chiar reci, in salate. Adaugand o mana de paste fierte in salata va asigurati ca aveti o mancare cat mai satioasa.
Musai de stiut inainte de a te apuca de treaba!
Branza ricotta poate fi inlocuita de urda. Daca nu va plac branzeturile cu gust usor dulce, alegeti o branza sarata, chiar si crema de branza merge bine.
Suplimentati cantitatea de passata de rosii daca va doriti mult sos rosu.
Fierbeti pastele al dente! Tineti cont ca ele vor fierbe in continuare la cuptor, asadar nu este nevoie de fierbere completa in prealabil.
Cantitatile sunt pentru 4-5 portii.
Ingrediente Paste scoici umplute cu ricotta si spanac
- 25 paste de tip scoici mari (conchiglioni)
- 250g passata de rosii
- 300ml suc de rosii
- 300g spanac congelat
- 250g branza ricotta
- 50g cascaval simplu sau cheddar razuit
- Sare si piper
- Oregano uscat
VEZI MODUL DE PREPARARE IN FORMAT VIDEO MAI JOS
Mod de preparare
Pentru inceput vom pune la fiert o oala mare cu apa in care adaugam sare. Vom fierbe pastele al dente, conform instructiunilor de pe pachet. Sfatul meu este sa puneti 2-3 scoici in plus la fiert pentru a le inlocui pe cele care (eventual) se vor rupe. Dupa fierbere le scurgem de apa si le lasam 1-2 minute sa se racoreasca putin, doar putin, ca sa putem lucra cu ele.
Pana se fierb pastele pregatim umplutura si sosul de rosii.
Pentru sos punem pe foc mediu passata si sucul de rosii, adaugam sare, piper si oregano uscat, amestecam si fierbem aproximativ 5 minute.
Separat, intr-o tigaie punem spanacul si ricotta, condimentam cu sare si piper si amestecam. Tinem pe foc mic 2-3 minute.
Pornim cuptorul la 180C si pregatim o tava de copt. Eu am folosit o tava ovala si am facut un test inainte sa vad daca incap pastele. Am testat cu pastele nefierte, le-am asezat una langa cealalta asigurandu-ma ca raman cativa mm intre ele.
Bun. In tava punem sosul de rosii.
Cu o lingurita umplem fiecare scoica cu umplutura pregatita. Umplutura ajunge la fix pentru cele 25 de bucati.
Asezam pastele umplute una langa cealalta in sosul de rosii si presaram cascavalul pe deasupra.
Dam la cuptor 25-30 de minute.
Pastele sunt super gustoase calde, fierbinti chiar, dar sa stiti ca si reci sunt bune.
Aceasta a fost reteta de Paste scoici umplute cu ricotta si spanac. Sper sa va placa si sa va inspire pentru a pregati o masa delicioasa pentru cei dragi sau pentru a pregati pachetul cu mancare pentru birou.