Astazi pregatim impreuna reteta de Paste scoici umplute cu ricotta si spanac, o mancare delicioasa pentru pranz su cina sau chiar pentru caserola de serviciu. Aceste paste, conchiglioni, sunt de dimensiune mai mare, astfel ca 5-6 bucati umplute sunt suficiente pentru o portie. Generoasa chiar!
Pastele sunt ideale pentru pachetul cu mancare de la birou, indiferent de forma in care sunt pregatite. Daca sunt cu sosuri albe sau rosii, doar adaugati 1-2 linguri de apa sau lapte la incalzire si vor fi ca proaspat gatite. Pastele merg excelent si sub forma de budinci sau chiar reci, in salate. Adaugand o mana de paste fierte in salata va asigurati ca aveti o mancare cat mai satioasa.
Toate ingredientele pe care le-am folosit in aceasta reteta sunt de la Selgros. Pe langa pastele scoici, gasiti aici mai multe sortimente de paste mari care se pot folosi la aceasta reteta.
Musai de stiut inainte de a te apuca de treaba!
- Branza ricotta poate fi inlocuita de urda. Daca nu va plac branzeturile cu gust usor dulce, alegeti o branza sarata, chiar si crema de branza merge bine.
- Suplimentati cantitatea de passata de rosii daca va doriti mult sos rosu.
- Fierbeti pastele al dente! Tineti cont ca ele vor fierbe in continuare la cuptor, asadar nu este nevoie de fierbere completa in prealabil.
- Varianta pe care v-o prezint astazi este cea mai simpla si rapida, insa vreau sa va propun si o alta. Puneti passata de rosii in blender impreuna cu un catel de usturoi, cateva frunze de busuioc si putin ulei de masline. Pasati si turnati acest sos in tava. Sosul va fi mai fin si aromat la final.
- Cantitatile sunt pentru 4-5 portii.
Ingrediente Paste scoici umplute cu ricotta si spanac
- 25 paste de tip scoici mari (conchiglioni)
- 250g passata de rosii
- 300g spanac congelat
- 250g branza ricotta
- 50g cascaval simplu si cheddar razuite
- Sare si piper
Mod de preparare
Pentru inceput vom pune la fiert o oala mare cu apa in care adaugam sare. Vom fierbe pastele al dente, conform instructiunilor de pe pachet. Sfatul meu este sa puneti 2-3 scoici in plus la fiert pentru a le inlocui pe cele care (eventual) se vor rupe. Dupa fierbere le scurgem de apa si le lasam 1-2 minute sa se racoreasca putin, doar putin, ca sa putem lucra cu ele.
Pana se fierb pastele pregatim umplutura. Intr-o tigaie punem spanacul congelat cu 2-3 linguri de apa si il lasam acoperit pana se decongeleaza. Odata decongelat adaugam sare si piper, mai tinem pe foc 1-2 minute apoi punem branza ricotta. Oprim focul si amestecam pana avem o compozitie omogena.
Pornim cuptorul la 180°C si pregatim o tava de copt. Eu am folosit o tava ovala si am facut un test inainte sa vad daca incap pastele. Am testat cu pastele nefierte, le-am asezat una langa cealalta asigurandu-ma ca raman cativa mm intre ele (pastele vor creste putin in volum dupa fierbere).
Bun. In tava punem passata de rosii si 150ml apa, nivelam pe intreaga suprafata a tavii. Cu o lingurita umplem fiecare scoica cu umplutura pregatita. Umplutura ajunge la fix pentru cele 25 de bucati. Asezam pastele umplute una langa cealalta in sosul de rosii si presaram cascavalul pe deasupra. Dam la cuptor 25 de minute.
Pastele sunt super gustoase calde, fierbinti chiar, dar sa stiti ca si reci sunt bune.
Aceasta a fost reteta de Paste scoici umplute cu ricotta si spanac. Sper sa va placa si sa va inspire pentru a pregati o masa delicioasa pentru cei dragi sau pentru a pregati pachetul cu mancare pentru birou.