Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Mancaruri

Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

written by Corina martie 11, 2021
Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

Astazi pregatim impreuna reteta de Paste scoici umplute cu ricotta si spanac, o mancare delicioasa pentru pranz si cina sau chiar pentru caserola de serviciu. Aceste paste, conchiglioni, sunt de dimensiune mai mare, astfel ca 5-6 bucati umplute sunt suficiente pentru o portie.  De cum le-am vazut la raionul de paste, am zis ca e musai sa fac reteta asta!

Pastele sunt ideale pentru pachetul cu mancare de la birou, indiferent de forma in care sunt pregatite. Daca sunt cu sosuri albe sau rosii, doar adaugati 1-2 linguri de apa sau lapte la incalzire si vor fi ca proaspat gatite. Pastele merg excelent si sub forma de budinci sau chiar reci, in salate. Adaugand o mana de paste fierte in salata va asigurati ca aveti o mancare cat mai satioasa.

Paste scoici umplute cu ricotta si branza

Musai de stiut inainte de a te apuca de treaba!

Branza ricotta poate fi inlocuita de urda. Daca nu va plac branzeturile cu gust usor dulce, alegeti o branza sarata, chiar si crema de branza merge bine.

Suplimentati cantitatea de passata de rosii daca va doriti mult sos rosu.

Fierbeti pastele al dente! Tineti cont ca ele vor fierbe in continuare la cuptor, asadar nu este nevoie de fierbere completa in prealabil.

Cantitatile sunt pentru 4-5 portii.

 

Ingrediente Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

  • 25 paste de tip scoici mari (conchiglioni)
  • 250g passata de rosii
  • 300ml suc de rosii
  • 300g spanac congelat
  • 250g branza ricotta
  • 50g cascaval simplu sau cheddar razuit
  • Sare si piper
  • Oregano uscat

VEZI MODUL DE PREPARARE IN FORMAT VIDEO MAI JOS

Mod de preparare

Pentru inceput vom pune la fiert o oala mare cu apa in care adaugam sare. Vom fierbe pastele al dente, conform instructiunilor de pe pachet. Sfatul meu este sa puneti 2-3 scoici in plus la fiert pentru a le inlocui pe cele care (eventual) se vor rupe. Dupa fierbere le scurgem de apa si le lasam 1-2 minute  sa se racoreasca putin, doar putin, ca sa putem lucra cu ele.

Pana se fierb pastele pregatim umplutura si sosul de rosii.

Pentru sos punem pe foc mediu passata si sucul de rosii, adaugam sare, piper si oregano uscat, amestecam si fierbem aproximativ 5 minute.

Separat, intr-o tigaie punem spanacul si ricotta, condimentam cu sare si piper si amestecam. Tinem pe foc mic 2-3 minute.

Pornim cuptorul la 180C si pregatim o tava de copt. Eu am folosit o tava ovala si am facut un test inainte sa vad daca incap pastele. Am testat cu pastele nefierte, le-am asezat una langa cealalta asigurandu-ma ca raman cativa mm intre ele.

Bun. In tava punem sosul de rosii.

Cu o lingurita umplem fiecare scoica cu umplutura pregatita. Umplutura ajunge la fix pentru cele 25 de bucati.

Asezam pastele umplute una langa cealalta in sosul de rosii si presaram cascavalul pe deasupra.

Dam la cuptor 25-30 de minute.

Pastele sunt super gustoase calde, fierbinti chiar, dar sa stiti ca si reci sunt bune.

Aceasta a fost reteta de Paste scoici umplute cu ricotta si spanac. Sper sa va placa si sa va inspire pentru a pregati o masa delicioasa pentru cei dragi sau pentru a pregati pachetul cu mancare pentru birou.

Paste scoici umplute cu ricotta si branza

Print Friendly, PDF & Email
cheddarmancare la pachetretete pasteretete Selgrosretete simple si usoarericottaselgrosspanac
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Waffles sarate cu bacon
next post
Gogosi de post umplute cu dulceata

You may also like

Vinete umplute cu legume si parmezan

aprilie 30, 2018

Crema de pastrav afumat cu branza

martie 21, 2018

Tort de cacao si mascarpone

martie 28, 2012

Salata de cartofi cu leurda

aprilie 11, 2020

Macrou file cu ciuperci si cascaval

mai 19, 2010

Briose cu lapte condensat si portocale

noiembrie 11, 2012

Gomboti cu prune

august 31, 2012

Aranygaluska – galuste de aur cu ciocolata

noiembrie 26, 2020

Budinca de paste cu urda si fructe deshidratate

iulie 23, 2010

Reteta Strawberry daiquiri

iunie 12, 2014

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ