Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
gustari sarateMancaruri

Pide cu sunca si cascaval

written by Corina Ureche aprilie 11, 2014
Cu chiu cu vai am reusit sa pregatesc intr-o zi pide, pide pe care le am in minte de foarte multa vreme. Insa am atatea retete pe lista „de incercat” ca deja s-a pierdut de mult sirul lor. Pidele noastre sunt de fapt niste placinte cu umplutura de forma lunguiata-barcuta, sa le zicem pizza turceasca, caci sub denumirea acesta le veti gasi in foarte multe locuri.
Ca si umpluturi puteti sa alegeti dupa pofta inimii: carne tocata, sunca si cascaval, spanac si branza, umpluturi vegetariene, etc. Eu am facut cu ce aveam mai la indemana, iar urmatoarea umplutura va fi din carne tocata frumos condimentata cu arome orientale. Din cantitatile de mai jos eu am facut 4 bucati, insa au iesit prea pufoase (dupa cum se vede in poza cu sectiunea) si din cautarile pe internet am vazut ca ele ar trebui sa fie mai subtirele. De aceea, am adaptat in reteta si am trecut 6 parti in loc de 4.
Noi am mancat cate o bucata de cum le-am scos din cuptor, insa sunt foarte bune si reci. Le puteti taia in mai multe bucati si sa le puneti in pachetul cu merinde sau sa le serviti pe post de aperitiv. Pentru un gust si mai bun si pentru estetica puteti sa ungeti marginile aluatului cu ou batut si sa presarati pe ele susan alb si negru sau diverse alte seminte.Ideea e ca in bucatarie va puteti juca si adapta totul dupa bunul plac si buna pofta.
Nu mai mai lungesc ca stiu sigur ca doua persoane asteapta reteta, Ioana si Alina 🙂

Ingrediente
Pentru aluat
-500 g faina-250 ml apa calduta
-un plic drojdie uscata
-o lingurita de sare
-o lingurita de zahar
Pentru umplutura:
-200 g sunca taiata cubulete
-200 g cascaval razuit
-2 oua
-o lingura smantana
-3 fire patrunjel proaspat
-sare si piper
Pentru aluat, se pun intr-un bol apa, drojdia, sarea si zaharul. Se adauga faina si se framanta aluatul pana cand acesta nu se mai lipeste de maini. Se acopera bolul cu un prosop si se pune intr-un loc caldut sa dospeasca pentru cca 1 ora.
Dupa ce aluatul este dospit, se imprastie putina faina pe blatul de lucru si se portioneaza aluatul in 6 parti. Se intinde fiecare parte de aluat intr-o foaie alungita si cu capetele ovale (pe cat posibil, bineinteles).
Pentru umplutura se amesteca sunca cu cascavalul. Umplutura se distribuie egal pe fiecare foaie de aluat, iar marginile aluatului se rasucesc usor spre interior, rezultand niste barcute (ca si in imaginea de mai jos). Intr-o tava de cuptor se pune hartie de copt si se aseaza una langa cealalta barcutele.

Ouale se bat cu sare si piper si se amesteca cu smantana. Se toarna din acest amestec peste umplutura din barcute, iar pe deasupra se presara patrunjel tocat marunt.

Tava se da la cuptor pentru 25 de minute la 200 de grade (Cuptorul trebuie sa fie preincalzit, asadar, cand va apucati sa intindeti aluatul porniti si cuptorul sa se incalzeasca).
Pidele sunt foarte bune calde, dar si reci. Un iaurt langa ele ar completa frumos ecuatia.

Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
gustaregustare sarataretete turcestisunca
1 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Pui cu ciuperci, sos de soia si rosii
next post
Arhiva primelor retete-Negresa cu visine si bezea

You may also like

Pachetele bolognese cu aluat dospit

ianuarie 19, 2016

Saratele cu chimen la presa

decembrie 14, 2017

Rulouri cu spanac si ceapa verde

martie 5, 2020

Pogacele cu aluat oparit

ianuarie 8, 2012

Tarta cu broccoli (fara blat)

august 12, 2013

Saleuri cu iaurt si parmezan

decembrie 29, 2018

Sandvis la cuptor cu sunca si cascaval

ianuarie 7, 2013

Covrigei

ianuarie 12, 2013

Sandvis cu lipie si papara

iunie 11, 2015

Hamburger si cartofi copti

martie 12, 2014

1 comment

Mila aprilie 16, 2014 - 3:12 pm

Mor de pofta! Habar nu aveam ca se cheama pide, sper sa nu fiu lenesa si sa incerc si eu!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ