Piept de pui cu cascaval in sos de rosii – o reteta perfecta pentru pranzul de la birou si care nu te va tine mult timp in bucatarie. Si avantajul este ca ai nevoie de ingrediente putine. Trebuie doar sa te asiguri ca acestea sunt proaspete si de calitate si reusita este garantata!
Combinatia pui-cascaval-rosii este una dintre cele mai gustoase. Cu cele trei ingrediente te poti juca in fel si chip. Poti face o tocanita pe care sa o servesti cu putin cascaval razuit, rulouri umplute cu cascaval in sos de rosii, pachetele de pui cu rosii si cascaval si lista poate continua.
In reteta de azi am ales sa pregatesc pieptul de pui gratinat in sos de rosii. Si pentru ca am vrut musai-musai mai multe texturi, am folosit si crema de branza pentru a oferi putina cremozitate intregului festin. A iesit delicios!
Ingrediente Piept de pui cu cascaval si sos de rosii
- 1 piept de pui mare
- 250g passata de rosii
- 150g cascaval razuit
- 150g crema de branza natur
- marar proaspat
- sare si piper
- condiment ierburi aromatice
Apasă PLAY si vezi modul de preparare!
Mod de preparare
Pornim cuptorul la 180 °C (caldura sus-jos cu ventilatie) si pregatim o tava termorezistenta.
Punem in tava passata de rosii, putina sare, piper si ierburi aromatice. Amestecam bine cu o furculita.
Spalam pieptul de pui, il taiem in doua si tamponam cu un servetel de bucatarie. Il condimentam pe ambele parti cu sare si piper, apoi asezam cele doua bucati in tava pregatita, peste rosii.
Separat, amestecam intr-un castron crema de branza, marar tocat marunt si jumatate din cantitatea de cascaval.
Distribuim acest amestec peste pieptul de pui si presaram si cascavalul ramas.
Dam tava la cuptor pentru 45-50 de minute, suficient timp pentru a avea la final carne suculenta, nicidecum uscata.
Lasam tava deoparte 10-25 minute dupa coacere, apoi putem servi sau aseza in caserole.
Merge perfect cu orice garnitura: orez, paste, cartofi, salate, mazare, fasole etc.
Pofta buna!