Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
MancaruriMic dejun

Waffles sarate cu bacon

februarie 23, 2021

Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

februarie 15, 2021

Tocana de porc cu legume la slow cooker

ianuarie 29, 2021
AperitiveMancaruri

Paine fara gluten

ianuarie 25, 2021

Halloumi fries – bastonase de halloumi pane

ianuarie 20, 2021

Chiftele de ton la cuptor

noiembrie 4, 2020
AperitiveMancaruri

Tarta cu malai

octombrie 21, 2020

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

octombrie 2, 2020

Cartofi dulci umpluti

septembrie 17, 2020
MancaruriPui

Piept de pui cu cascaval si sos de rosii

august 26, 2020

Vinete cu parmezan la cuptor

august 6, 2020

Shakshuka cu dovlecel

iulie 28, 2020
Mancaruri

Pizza cu prosciutto si rucola

written by Corina martie 26, 2019
Pizza cu prosciutto si rucola

Nu am facut de ceva vreme pizza si parca ne era dor. Mai mult lui Petru, ce-i drept. El a fost cel care a spus ca vrea pizza cand l-am intrebat ce sa mai fac de mancare. Culmea, chiar! De obicei raspunsul este orice, sau orice faci tu este bun – delicios – gustos si alte variatiuni.

Ei bine, am facut o pizza super super simpla, pizza cu prosciutto si rucola. Sunt ani buni de cand am renuntat a ne incarca blatul de pizza cu o multime de ingrediente. Nu spun ca ar fi ceva rau in asta, sa nu ma intelegeti gresit. Pana la urma fiecare stie ce si cum si mai ales cat ii place. Noi am ajuns la concluzia ca mai bine 2-3 ingrediente principale ale caror arome chiar sa le simti cand mananci, decat multe care se amesteca laolalta si nu prea mai intelegi nimic.

Daca Petru a venit cu un raspuns in premiera la intrebarea mea, am avut si eu parte de una. De premiera zic. Mai exact, este pentru prima data cand mananc pizza cu rucola si imi place. Chiar foarte mult. Pana acum, de fiecare data cand aveam in fata pizza cu rucola, dadeam la o parte verdeata. Lucru pe care cu siguranta nu il voi mai face de acum incolo. Promit!

Fara alte introductiuni, dragii mei urecheati, va las mai jos reteta de astazi.

Ingrediente pentru blat

  • 250 g faina
  • 3,5 g drojdie uscata
  • 130 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 50 ml ulei de masline

Ingrediente pentru topping

  • 150 g mozzarella
  • 6-7 linguri sos de rosii (eu folosesc passata de rosii in care adaug putin oregano/busuioc uscat)
  • prosciutto
  • rucola
  • ulei de masline
  • cateva fasii de parmezan
  • seminte de chimen negru (optional)

Mod de preparare Pizza cu prosciutto si rucola

Ingredientele pentru blat le-am pus in vasul robotului si l-am lasat sa isi faca treaba. Mai exact mi-a framantat un aluat omogen, usor uleios. Aluatul l-am pus la dopsit 1 ora la cald.

Daca nu aveti robot, stati linistiti ca e totul in regula. Puneti ingredientele intr-un vailing si framantati cu mana pana obtineti un aluat care se dezlipeste frumusel de pe maini.

Bun. Odata ce avem aluatul dospit, pornim cuptorul la 210° C si ne apucam de treaba.

Eu am copt pizza in tava mare a cuptorului. Mai exact, am copt doua  bucati in acelasi timp. Aluatul dospit l-am impartit in doua si l-am intins in tava cu mainile, in foaie subtire.

Peste aluat am pus sosul de rosii si l-am intins cu o lingura. Peste sosul de rosii am pus mozzarella. Am dat tava la cuptor pentru fix 15 minute. (functia cuptorului: ventilatie si caldura de jos).

Dupa cele 15 minute am scos tava din cuptor si am pus pe pizza felii de prosciutto si frunze de rucola. Cat de multe stabiliti voi!

Am adaugat cateva fasii de parmezan, seminte de chimen negru si am picurat putin ulei de masline.

Am mancat imediat pentru ca pofta era prea mare pentru asteptat. 🙂

Pofta mare!

Print Friendly, PDF & Email
aluaturiparmezanpizzaprosciuttoretete italienestiretete simple si usoarerucola
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Bomboane cu unt de arahide si fulgi de ovaz
next post
File de cod la cuptor cu legume

You may also like

Tarta cu mascarpone si capsune

mai 19, 2013

Supa cremoasa de ciuperci, la Thermocook

ianuarie 27, 2016

Cannelloni cu pui

octombrie 28, 2012

Cupcakes cu tarate de ovaz si zmeura, fara...

ianuarie 25, 2017

Salam de ciocolata. Cu nuci, scortisoara si coaja...

ianuarie 2, 2016

Unt aromat cu usturoi si patrunjel

martie 28, 2010

Clatite de post

decembrie 8, 2013

Paine in ou cu afine, pentru mic dejun

septembrie 24, 2016

Risotto cu spanac

aprilie 9, 2020

Galette cu visine si ciocolata

iulie 8, 2020

Leave a Comment Cancel Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi

Cauta si aici

aluat (15) aperitive (10) biscuiti (12) branza (11) capsuni (15) cartofi (27) cascaval (10) chiftele (17) ciocolata (30) ciuperci (22) desert (29) dovlecel (17) dulceata (12) lamaie (14) mancare la pachet (20) masline (13) mic dejun (13) morcovi (25) mozzarella (11) nuca (21) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (19) porc (13) prajitura (22) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (26) retete peste (12) retete porc (11) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (44) retete simple si usoare (94) rosii (29) salata (17) selgros (39) selgros cauta pasiunea (14) sfaturi utile (14) smantana (10) spanac (16) usturoi (18) zmeura (13)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SAVE & ACCEPT