Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Mancaruri

Pizza cu prosciutto si rucola

written by Corina martie 26, 2019
Pizza cu prosciutto si rucola

Nu am facut de ceva vreme pizza si parca ne era dor. Mai mult lui Petru, ce-i drept. El a fost cel care a spus ca vrea pizza cand l-am intrebat ce sa mai fac de mancare. Culmea, chiar! De obicei raspunsul este orice, sau orice faci tu este bun – delicios – gustos si alte variatiuni.

Ei bine, am facut o pizza super super simpla, pizza cu prosciutto si rucola. Sunt ani buni de cand am renuntat a ne incarca blatul de pizza cu o multime de ingrediente. Nu spun ca ar fi ceva rau in asta, sa nu ma intelegeti gresit. Pana la urma fiecare stie ce si cum si mai ales cat ii place. Noi am ajuns la concluzia ca mai bine 2-3 ingrediente principale ale caror arome chiar sa le simti cand mananci, decat multe care se amesteca laolalta si nu prea mai intelegi nimic.

Daca Petru a venit cu un raspuns in premiera la intrebarea mea, am avut si eu parte de una. De premiera zic. Mai exact, este pentru prima data cand mananc pizza cu rucola si imi place. Chiar foarte mult. Pana acum, de fiecare data cand aveam in fata pizza cu rucola, dadeam la o parte verdeata. Lucru pe care cu siguranta nu il voi mai face de acum incolo. Promit!

Fara alte introductiuni, dragii mei urecheati, va las mai jos reteta de astazi.

Ingrediente pentru blat

  • 250 g faina
  • 3,5 g drojdie uscata
  • 130 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 50 ml ulei de masline

Ingrediente pentru topping

  • 150 g mozzarella
  • 6-7 linguri sos de rosii (eu folosesc passata de rosii in care adaug putin oregano/busuioc uscat)
  • prosciutto
  • rucola
  • ulei de masline
  • cateva fasii de parmezan
  • seminte de chimen negru (optional)

Mod de preparare Pizza cu prosciutto si rucola

Ingredientele pentru blat le-am pus in vasul robotului si l-am lasat sa isi faca treaba. Mai exact mi-a framantat un aluat omogen, usor uleios. Aluatul l-am pus la dopsit 1 ora la cald.

Daca nu aveti robot, stati linistiti ca e totul in regula. Puneti ingredientele intr-un vailing si framantati cu mana pana obtineti un aluat care se dezlipeste frumusel de pe maini.

Bun. Odata ce avem aluatul dospit, pornim cuptorul la 210° C si ne apucam de treaba.

Eu am copt pizza in tava mare a cuptorului. Mai exact, am copt doua  bucati in acelasi timp. Aluatul dospit l-am impartit in doua si l-am intins in tava cu mainile, in foaie subtire.

Peste aluat am pus sosul de rosii si l-am intins cu o lingura. Peste sosul de rosii am pus mozzarella. Am dat tava la cuptor pentru fix 15 minute. (functia cuptorului: ventilatie si caldura de jos).

Dupa cele 15 minute am scos tava din cuptor si am pus pe pizza felii de prosciutto si frunze de rucola. Cat de multe stabiliti voi!

Am adaugat cateva fasii de parmezan, seminte de chimen negru si am picurat putin ulei de masline.

Am mancat imediat pentru ca pofta era prea mare pentru asteptat. 🙂

Pofta mare!

Print Friendly, PDF & Email
aluaturiparmezanpizzaprosciuttoretete italienestiretete simple si usoarerucola
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Bomboane cu unt de arahide si fulgi de ovaz
next post
File de cod la cuptor cu legume

You may also like

Prajitura aperitiv

ianuarie 9, 2010

Ciuperci umplute cu verdeturi

februarie 29, 2012

Paste cu sos de ton

ianuarie 19, 2010

Tort cu banane si crema de ciocolata

octombrie 21, 2015

Bulion

septembrie 8, 2010

Chiftele de ciuperci

mai 20, 2010

Inghetata Tiramisu

iulie 21, 2015

Ciorba de ardei umpluti

aprilie 23, 2018

Salata cu tofu si pleurotus

mai 27, 2013

Salata cu pui, vinete si cous-cous

mai 23, 2012

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ