Prajitura de ananas si cocos imbracata in glazura de ciocolata alba si fructe proaspete. O minunatie de desert de primavara dulce-acrisor. Este o prajitura umeda, excelenta ca desert sau gustare langa cafeaua de dimineata. Reteta este si simplu de pregatit, de aceea sunt convinsa ca deja notati ingredientele necesare pentru urmatoarea tura de cumparaturi.
Combinatia de ananas si cocos ne duce cu gandul la celebrul cocktail Pina Colada si pe buna dreptate. Chiar de acolo mi-a venit inpiratia, insa am optat pentru o prajitura potrivita pentru toate varstele, chiar si pentru cei mici, sa ca nu am pus rom deloc in compozitie. Asta nu inseamna ca nu se poate adauga. O esenta buna sau un rom de calitate merge excelent.
Inainte de a trece la reteta, vreau sa va spun ca aceasta prajitura poate fi pregatita in tava de orice fel. Eu am ales o tava de guguluf, insa merge si o tava patrata sau dreptunghiulara. Desigur, cantitatile trebuie adaptate in functie de dimensiunile formei de copt. Daca nu doriti sa coaceti sub forma de prajitura, puteti folosi o tava de briose. Vor iesi niste prajiturele adorabile!
Ingrediente Prajitura cu ananas si cocos
- 2 oua
- 100g zahar
- Esenta de vanilie
- 100g unt topit si racit
- 250g piure de ananas (cubulete din compot pasate)
- 200g faina
- 50g nuca de cocos
- 6g praf de copt
Ingrediente glazura de ciocolata
- 180g ciocolata alba
- 4 linguri lapte
- 20g unt
VEZI MODUL DE PREPARARE IN FORMAT VIDEO MAI JOS
Preparare
Pornim cuptorul la 170°C si pregatim o forma de guguluf cu diametrul de 23cm pe care o ungem cu putin unt si o tapetam cu faina.
Intr-un bol incapator mixam 2-3 minute ouale si zaharul.
Adaugam piureul de ananas, untul topit si vanilia. Amestecam.
Adaugam nuca de cocos, amestecam, apoi punem faina si praful de copt. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Turnam aluatul in forma pregatita si coacem prajitura 40 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Dupa coacere, lasam prajitura sa se racoreasca in tava 5-10 minute, apoi o scoatem pe un grilaj pana se raceste complet.
Pentru glazura topim toate ingredientele la baie de aburi pana avem o crema fina. Turnam crema calda peste prajitura racita cu lingura sau direct din recipientul in care am pregatit-o, imbracand brumos blatul.
Optional prajitura cu ananas si cocos poate fi decorata cu fructe proaspete sau fulgi de cocos prajiti cateva secunde intr-o tigaie, cat sa se rumeneasca.
Ce spuneti? Nu-i asa ca veti incerca si voi delicioasa Prajitura cu ananas si cocos? Astept impresiile voastre!