Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
MancaruriUncategorized

Risotto cu rosii

august 3, 2022

3 idei delicioase cu vinete

iunie 21, 2022

Salata de conopida si oua fierte

mai 31, 2022
Mancaruri

Cartofi noi cu dovlecel in sos de branza

mai 26, 2022

Ciuperci umplute cu pui si bacon

mai 18, 2022

Foietaj cu oua de prepelita si crema de branza

martie 28, 2022
Mancaruri

Radacinoase la cuptor cu sos de ricotta si usturoi copt

ianuarie 31, 2022

Tarta sarata fara blat

ianuarie 17, 2022

Rulouri cu pesto si branzeturi

noiembrie 8, 2021
Mancaruri

Dovleac umplut cu ciuperci

octombrie 4, 2021

Idei de pranz la birou

octombrie 2, 2021

Dorada la cuptor

septembrie 18, 2021
DesertPrajitura

Prajitura cu ananas si cocos

written by Corina aprilie 6, 2021
Prajitura cu ananas si cocos

Prajitura de ananas si cocos imbracata in glazura de ciocolata alba  si fructe proaspete. O minunatie de desert de primavara dulce-acrisor. Este o prajitura umeda, excelenta ca desert sau gustare langa cafeaua de dimineata. Reteta este si simplu de pregatit, de aceea sunt convinsa ca deja notati ingredientele necesare pentru urmatoarea tura de cumparaturi.

Combinatia de ananas si cocos ne duce cu gandul la celebrul cocktail Pina Colada si pe buna dreptate. Chiar de acolo mi-a venit inpiratia, insa am optat pentru o prajitura potrivita pentru toate varstele, chiar si pentru cei mici, sa ca nu am pus rom deloc in compozitie. Asta nu inseamna ca nu se poate adauga. O esenta buna sau un rom de calitate merge excelent.

Inainte de a trece la reteta, vreau sa va spun ca aceasta prajitura poate fi pregatita in tava de orice fel. Eu am ales o tava de guguluf, insa merge si o tava patrata sau dreptunghiulara. Desigur, cantitatile trebuie adaptate in functie de dimensiunile formei de copt. Daca nu doriti sa coaceti sub forma de prajitura, puteti folosi o tava de briose. Vor iesi niste prajiturele adorabile!

Prajitura cu ananas si cocos

Ingrediente Prajitura cu ananas si cocos

  • 2 oua
  • 100g zahar
  • Esenta de vanilie
  • 100g unt topit si racit
  • 250g piure de ananas (cubulete din compot pasate)
  • 200g faina
  • 50g nuca de cocos
  • 6g praf de copt

Ingrediente glazura de ciocolata

  • 180g ciocolata alba
  • 4 linguri lapte
  • 20g unt

VEZI MODUL DE PREPARARE IN FORMAT VIDEO MAI JOS


 

Preparare

Pornim cuptorul la 170°C si pregatim o forma de guguluf  cu diametrul de 23cm pe care o ungem cu putin unt si o tapetam cu faina.

Intr-un bol incapator mixam 2-3 minute ouale si zaharul.

Adaugam piureul de ananas, untul topit si vanilia. Amestecam.

Adaugam nuca de cocos, amestecam, apoi punem faina si praful de copt. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Turnam aluatul in forma pregatita si coacem prajitura 40 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Dupa coacere, lasam prajitura sa se racoreasca in tava 5-10 minute, apoi o scoatem pe un grilaj pana se raceste complet.

Pentru glazura topim toate ingredientele la baie de aburi pana avem o crema fina. Turnam crema calda peste prajitura racita cu lingura sau direct din recipientul in care am pregatit-o, imbracand brumos blatul.

Optional prajitura cu ananas si cocos poate fi decorata cu fructe proaspete sau fulgi de cocos prajiti cateva secunde intr-o tigaie, cat sa se rumeneasca.

Prajitura cu ananas si cocos

Ce spuneti? Nu-i asa ca veti incerca si voi delicioasa Prajitura cu ananas si cocos? Astept impresiile voastre!

Print Friendly, PDF & Email
ananascocosgugulufretete prajituraselgros
0 comment
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
4 retete la Airfryer
next post
Tarta Panna Cotta cu aluat fraged

You may also like

Prajitura Desteapta cu cacao

mai 12, 2020

Tarta cu afine si ricotta

iulie 23, 2012

Tarta cu mascarpone si capsune

mai 19, 2013

Inghetata de pepene galben

iulie 15, 2015

Papanasi cu urda – Papanasi fierti

august 17, 2018

Salam de ciocolata. Cu nuci, scortisoara si coaja...

ianuarie 2, 2016

Fudge de ciocolata cu lapte condensat si sare

august 19, 2020

Tort cu iaurt si ricotta

aprilie 15, 2013

Rulouri cu dulceata si nuca

decembrie 4, 2016

Papanasi fierti

ianuarie 21, 2010

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Promotion Image

Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) branza (11) capsuni (17) cartofi (29) chiftele (18) ciocolata (33) ciuperci (24) desert (31) dovlecel (19) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (29) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (26) mozzarella (11) nuca (22) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (19) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (20) retete italienesti (14) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (15) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (44) retete simple si usoare (117) rosii (31) salata (17) selgros (54) selgros cauta pasiunea (15) sfaturi utile (14) spanac (17) usturoi (19) vinete (11) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ