Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
DesertPrajitura

Prajitura cu morcovi

written by Corina Ureche ianuarie 28, 2012
Pentru ca e week-end vreau sa va fac pofta cu o prajitura. Cu morcovi.
Eu am preparat-o pentru prima data, insa a fost un experiment mai mult decat reusit, cei gustand din ea declarandu-se incantati.
Este o prajitura rapida, in 15 minute e deja la cuptor, asa ca merita sa o incercati; si daca o faceti nu uitati ca imi puteti trimite impresii si poze pe bucatariacorinei@yahoo.com, iar eu le voi publica e blog.

Ingrediente
-3 morcovi
-3 oua
-4 linguri zdravene de faina
-100 ml ulei
-un praf de copt
-2-3 linguri de zahar
-o lingurita scortisoara macinata
-putin unt (pentru unsa tava de copt)

Curatam morcovii si ii razuim marunt. Intr-un vas spargem ouale si punem zaharul, le batem putin, apoi adaugam uleiul si morcovii. Amestecam bine compozitia.
Intr-un alt vas amestecam faina cu praful de copt si scortisoara, apoi incorporam faina la prima compozitie, de morcovi. Omogenizam compozitia si astfel avem gata aluatul pentru prajitura morcoveata.
Ungem cu unt o tava de copt, apoi turnam compozitia si dam la cuptor la o temperatura medie (160-177 grade) pentru 30 de minute. Prajitura mea atat a avut nevoie, dupa cele 30 de minute am scos-o si am verificat-o cu o scobitoare si nu a avut nevoie de timp in plus pentru coacere.
Dupa ce este copata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se receasca.
Si petru ca nu puteam sa las prajitura dezbracata, i-am facut si o glazura. Eu am ales una cu mascarpone pentru ca aveam in frigider, insa puteti sa ii puneti orice glazura doriti. Cred ca si de ciocolata ar merge excelent!

Pentru glazura aveti nevoie de:
-2 lingurite unt la temperatura camerei
-cca 100 g mascarpone
-o lingura de zahar pudra
-lapte

Operatiunea este mai mult decat simpla. Frecam untul cu zaharul si mascarpone si subtiem cu lapte in fuctie de cat de subtire dorim sa fie glauzra. A mea a semanat la consistenta cu aluatul de clatite, asa ca sa va faceti o idee. Am turnat cu lingura glauzura pe mijlocul prajiturii si am lasa-o sa se scurga singura pe margini si am mai presarat si niste nuca … si bine am facut, a dat bine.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
morcoviprajituraprajitura cu morcovi
16 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Risotto cu bacon
next post
Pui Tandoori

You may also like

Ciocolata de casa cu cafea

februarie 26, 2020

Tarta cu dulceata si nuca

septembrie 15, 2014

Inghetata de ciocolata

iulie 8, 2014

Thumbprint cookies-Fursecuri delicioase

decembrie 23, 2010

Prajitura cu mere si nuca

septembrie 29, 2023

Muffins cu visine si ciocolata

iulie 1, 2014

Tort cu blat de bere neagra si crema...

mai 24, 2022

Tort Victoria Sponge cu capsuni

aprilie 19, 2016

Chec de albusuri cu mere si scortisoara

octombrie 5, 2020

Chec cu stafide

mai 16, 2011

16 comments

dana ianuarie 28, 2012 - 5:43 pm

e delicios! trebuie sa il fac si eu cat de repede 🙂

Reply
Anonim ianuarie 28, 2012 - 5:43 pm

foarte bine arata cred e si usor de preparat am sa incerc

Reply
iulia ianuarie 28, 2012 - 5:43 pm

arata foarte bine si pare usor de preparat am sa incerc

Reply
Mika´s Kitchen ianuarie 28, 2012 - 5:43 pm

E super buna prajitura, eu am probat-o mai demult si mi-a placut mult de tot. Arata foarte bine!! O zii buna!!

Reply
Nina ianuarie 28, 2012 - 5:43 pm

Hello Corina, incintata de cunostiinta! Imi plac hobbyurile tale; am si eu ceva asemanator, plus altele! E bine ca ne place frumosul!

Reply
FLORY ianuarie 29, 2012 - 9:35 pm

Bine te-am gasit Corina!
Imi place mult prajitura,mai ales ca e glazurata.Pupici!

Reply
DiaMar-bucataria galbena ianuarie 29, 2012 - 9:35 pm

Morcovi si mascarpone,o combinatie grozav de buna.

Reply
dian@ ianuarie 30, 2012 - 8:13 am

sincer nu am facut nicioadata prajitura cu morcovi, dar cred ca gustul e pe masura, arata foarte bine!

Reply
Corina Ureche ianuarie 30, 2012 - 10:34 am

va multumesc frumos pentru aprecieri ma bcuur mult ca va place prajitura mea, am avut emotii in privinta ei 🙂

Reply
Ate colorate mai 5, 2012 - 7:34 am

ce bine arata! nu am unt, pot sa dau cu margarina pe tava?

Reply
Corina Ureche mai 5, 2012 - 7:35 am

@Ate colorate: poti folosi margarina foarte bine. Cam in orice reteta unde este unt se poate inlocui cu margarina si vice versa. Sper sa iti placa!!

Reply
Ate colorate mai 11, 2012 - 5:58 am

e in cuptor!

Reply
Alexandru Bobesi martie 5, 2015 - 12:33 pm

Ma numesc Alex , am 17 ani si am incercat si eu aceasta prajitura . Mi-a iesit din prima ! E delicioasa !!!

Reply
Corina Ureche martie 5, 2015 - 12:34 pm

Ma bucur ca ti-a placut si multumesc de feedback!

Reply
Alexandra august 20, 2016 - 4:21 pm

Delicioasă. Eu am improvizat puţin, cu ce aveam în bucătărie, astfel că în compoziție am adăugat o mână de semințe de dovleac prăjite şi mărunțite în mojar (dar nu de tot), anason stelat amestecat cu scorțișoară, iar ca glazură am folosit un iaurt mic grecesc mixat cu o lingură de zahăr amestecat cu coajă de portocală.

Reply
vacarescu niculina septembrie 23, 2016 - 12:40 pm

Eu o fac de cativa ani ,dar pun si nuca maruntita in interior..are un gust minunat!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ