Eu am preparat-o pentru prima data, insa a fost un experiment mai mult decat reusit, cei gustand din ea declarandu-se incantati.
Este o prajitura rapida, in 15 minute e deja la cuptor, asa ca merita sa o incercati; si daca o faceti nu uitati ca imi puteti trimite impresii si poze pe bucatariacorinei@yahoo.com, iar eu le voi publica e blog.
Ingrediente
-3 morcovi
-3 oua
-4 linguri zdravene de faina
-100 ml ulei
-un praf de copt
-2-3 linguri de zahar
-o lingurita scortisoara macinata
-putin unt (pentru unsa tava de copt)
Curatam morcovii si ii razuim marunt. Intr-un vas spargem ouale si punem zaharul, le batem putin, apoi adaugam uleiul si morcovii. Amestecam bine compozitia.
Intr-un alt vas amestecam faina cu praful de copt si scortisoara, apoi incorporam faina la prima compozitie, de morcovi. Omogenizam compozitia si astfel avem gata aluatul pentru prajitura morcoveata.
Ungem cu unt o tava de copt, apoi turnam compozitia si dam la cuptor la o temperatura medie (160-177 grade) pentru 30 de minute. Prajitura mea atat a avut nevoie, dupa cele 30 de minute am scos-o si am verificat-o cu o scobitoare si nu a avut nevoie de timp in plus pentru coacere.
Dupa ce este copata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se receasca.
Si petru ca nu puteam sa las prajitura dezbracata, i-am facut si o glazura. Eu am ales una cu mascarpone pentru ca aveam in frigider, insa puteti sa ii puneti orice glazura doriti. Cred ca si de ciocolata ar merge excelent!
Pentru glazura aveti nevoie de:
-2 lingurite unt la temperatura camerei
-cca 100 g mascarpone
-o lingura de zahar pudra
-lapte
Operatiunea este mai mult decat simpla. Frecam untul cu zaharul si mascarpone si subtiem cu lapte in fuctie de cat de subtire dorim sa fie glauzra. A mea a semanat la consistenta cu aluatul de clatite, asa ca sa va faceti o idee. Am turnat cu lingura glauzura pe mijlocul prajiturii si am lasa-o sa se scurga singura pe margini si am mai presarat si niste nuca … si bine am facut, a dat bine.
Pofta buna!
16 comments
e delicios! trebuie sa il fac si eu cat de repede 🙂
foarte bine arata cred e si usor de preparat am sa incerc
arata foarte bine si pare usor de preparat am sa incerc
E super buna prajitura, eu am probat-o mai demult si mi-a placut mult de tot. Arata foarte bine!! O zii buna!!
Hello Corina, incintata de cunostiinta! Imi plac hobbyurile tale; am si eu ceva asemanator, plus altele! E bine ca ne place frumosul!
Bine te-am gasit Corina!
Imi place mult prajitura,mai ales ca e glazurata.Pupici!
Morcovi si mascarpone,o combinatie grozav de buna.
sincer nu am facut nicioadata prajitura cu morcovi, dar cred ca gustul e pe masura, arata foarte bine!
va multumesc frumos pentru aprecieri ma bcuur mult ca va place prajitura mea, am avut emotii in privinta ei 🙂
ce bine arata! nu am unt, pot sa dau cu margarina pe tava?
@Ate colorate: poti folosi margarina foarte bine. Cam in orice reteta unde este unt se poate inlocui cu margarina si vice versa. Sper sa iti placa!!
e in cuptor!
Ma numesc Alex , am 17 ani si am incercat si eu aceasta prajitura . Mi-a iesit din prima ! E delicioasa !!!
Ma bucur ca ti-a placut si multumesc de feedback!
Delicioasă. Eu am improvizat puţin, cu ce aveam în bucătărie, astfel că în compoziție am adăugat o mână de semințe de dovleac prăjite şi mărunțite în mojar (dar nu de tot), anason stelat amestecat cu scorțișoară, iar ca glazură am folosit un iaurt mic grecesc mixat cu o lingură de zahăr amestecat cu coajă de portocală.
Eu o fac de cativa ani ,dar pun si nuca maruntita in interior..are un gust minunat!