Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
MancaruriUncategorized

Risotto cu rosii

august 3, 2022

3 idei delicioase cu vinete

iunie 21, 2022

Salata de conopida si oua fierte

mai 31, 2022
Mancaruri

Cartofi noi cu dovlecel in sos de branza

mai 26, 2022

Ciuperci umplute cu pui si bacon

mai 18, 2022

Foietaj cu oua de prepelita si crema de branza

martie 28, 2022
Mancaruri

Radacinoase la cuptor cu sos de ricotta si usturoi copt

ianuarie 31, 2022

Tarta sarata fara blat

ianuarie 17, 2022

Rulouri cu pesto si branzeturi

noiembrie 8, 2021
Mancaruri

Dovleac umplut cu ciuperci

octombrie 4, 2021

Idei de pranz la birou

octombrie 2, 2021

Dorada la cuptor

septembrie 18, 2021
DesertPrajitura

Prajitura cu morcovi

written by Corina Ureche ianuarie 28, 2012
Pentru ca e week-end vreau sa va fac pofta cu o prajitura. Cu morcovi.
Eu am preparat-o pentru prima data, insa a fost un experiment mai mult decat reusit, cei gustand din ea declarandu-se incantati.
Este o prajitura rapida, in 15 minute e deja la cuptor, asa ca merita sa o incercati; si daca o faceti nu uitati ca imi puteti trimite impresii si poze pe bucatariacorinei@yahoo.com, iar eu le voi publica e blog.

Ingrediente
-3 morcovi
-3 oua
-4 linguri zdravene de faina
-100 ml ulei
-un praf de copt
-2-3 linguri de zahar
-o lingurita scortisoara macinata
-putin unt (pentru unsa tava de copt)

Curatam morcovii si ii razuim marunt. Intr-un vas spargem ouale si punem zaharul, le batem putin, apoi adaugam uleiul si morcovii. Amestecam bine compozitia.
Intr-un alt vas amestecam faina cu praful de copt si scortisoara, apoi incorporam faina la prima compozitie, de morcovi. Omogenizam compozitia si astfel avem gata aluatul pentru prajitura morcoveata.
Ungem cu unt o tava de copt, apoi turnam compozitia si dam la cuptor la o temperatura medie (160-177 grade) pentru 30 de minute. Prajitura mea atat a avut nevoie, dupa cele 30 de minute am scos-o si am verificat-o cu o scobitoare si nu a avut nevoie de timp in plus pentru coacere.
Dupa ce este copata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se receasca.
Si petru ca nu puteam sa las prajitura dezbracata, i-am facut si o glazura. Eu am ales una cu mascarpone pentru ca aveam in frigider, insa puteti sa ii puneti orice glazura doriti. Cred ca si de ciocolata ar merge excelent!

Pentru glazura aveti nevoie de:
-2 lingurite unt la temperatura camerei
-cca 100 g mascarpone
-o lingura de zahar pudra
-lapte

Operatiunea este mai mult decat simpla. Frecam untul cu zaharul si mascarpone si subtiem cu lapte in fuctie de cat de subtire dorim sa fie glauzra. A mea a semanat la consistenta cu aluatul de clatite, asa ca sa va faceti o idee. Am turnat cu lingura glauzura pe mijlocul prajiturii si am lasa-o sa se scurga singura pe margini si am mai presarat si niste nuca … si bine am facut, a dat bine.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
morcoviprajituraprajitura cu morcovi
16 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Risotto cu bacon
next post
Pui Tandoori

You may also like

Cobbler cu capsuni si rubarba

mai 17, 2018

Prajitura cu mere si glazura de cacao

noiembrie 3, 2013

Rainbow cake/Tort curcubeu

mai 12, 2015

Pavlova cu capsuni si cimbru

iunie 9, 2019

Tort de cacao si mascarpone

martie 28, 2012

Prajitura cu trei umpluturi

aprilie 27, 2021

Biscuiti cu banane si fructe uscate

ianuarie 28, 2014

Bezele cu nuca, crema cu mascarpone si caramel...

decembrie 29, 2015

Cozonac cu stafide ca la 1865

iunie 22, 2018

Negresa cu nuci si branza

februarie 5, 2016

16 comments

dana ianuarie 28, 2012 - 5:43 pm

e delicios! trebuie sa il fac si eu cat de repede 🙂

Reply
Anonim ianuarie 28, 2012 - 5:43 pm

foarte bine arata cred e si usor de preparat am sa incerc

Reply
iulia ianuarie 28, 2012 - 5:43 pm

arata foarte bine si pare usor de preparat am sa incerc

Reply
Mika´s Kitchen ianuarie 28, 2012 - 5:43 pm

E super buna prajitura, eu am probat-o mai demult si mi-a placut mult de tot. Arata foarte bine!! O zii buna!!

Reply
Nina ianuarie 28, 2012 - 5:43 pm

Hello Corina, incintata de cunostiinta! Imi plac hobbyurile tale; am si eu ceva asemanator, plus altele! E bine ca ne place frumosul!

Reply
FLORY ianuarie 29, 2012 - 9:35 pm

Bine te-am gasit Corina!
Imi place mult prajitura,mai ales ca e glazurata.Pupici!

Reply
DiaMar-bucataria galbena ianuarie 29, 2012 - 9:35 pm

Morcovi si mascarpone,o combinatie grozav de buna.

Reply
dian@ ianuarie 30, 2012 - 8:13 am

sincer nu am facut nicioadata prajitura cu morcovi, dar cred ca gustul e pe masura, arata foarte bine!

Reply
Corina Ureche ianuarie 30, 2012 - 10:34 am

va multumesc frumos pentru aprecieri ma bcuur mult ca va place prajitura mea, am avut emotii in privinta ei 🙂

Reply
Ate colorate mai 5, 2012 - 7:34 am

ce bine arata! nu am unt, pot sa dau cu margarina pe tava?

Reply
Corina Ureche mai 5, 2012 - 7:35 am

@Ate colorate: poti folosi margarina foarte bine. Cam in orice reteta unde este unt se poate inlocui cu margarina si vice versa. Sper sa iti placa!!

Reply
Ate colorate mai 11, 2012 - 5:58 am

e in cuptor!

Reply
Alexandru Bobesi martie 5, 2015 - 12:33 pm

Ma numesc Alex , am 17 ani si am incercat si eu aceasta prajitura . Mi-a iesit din prima ! E delicioasa !!!

Reply
Corina Ureche martie 5, 2015 - 12:34 pm

Ma bucur ca ti-a placut si multumesc de feedback!

Reply
Alexandra august 20, 2016 - 4:21 pm

Delicioasă. Eu am improvizat puţin, cu ce aveam în bucătărie, astfel că în compoziție am adăugat o mână de semințe de dovleac prăjite şi mărunțite în mojar (dar nu de tot), anason stelat amestecat cu scorțișoară, iar ca glazură am folosit un iaurt mic grecesc mixat cu o lingură de zahăr amestecat cu coajă de portocală.

Reply
vacarescu niculina septembrie 23, 2016 - 12:40 pm

Eu o fac de cativa ani ,dar pun si nuca maruntita in interior..are un gust minunat!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Promotion Image

Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) branza (11) capsuni (17) cartofi (29) chiftele (18) ciocolata (33) ciuperci (24) desert (31) dovlecel (19) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (29) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (26) mozzarella (11) nuca (22) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (19) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (20) retete italienesti (14) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (15) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (44) retete simple si usoare (117) rosii (31) salata (17) selgros (54) selgros cauta pasiunea (15) sfaturi utile (14) spanac (17) usturoi (19) vinete (11) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ