Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
DesertPrajitura

Prajitura cu nuca si mascarpone

written by Corina Ureche iunie 29, 2013
Prajitura cu nuca si mascarpone

Cum astazi este zi de sarbatoare, Sfintii Petru si Pavel, va aduc o prajitura noua, gustoasa, de sarbatoare: Prajitura cu nuca si mascarpone. Astazi este si ziua de nume a sotului meu, Petru pe numele lui, asa ca am vrut sa il surpind cu ceva dulce.

Prajitura am preparat-o doar cu ce aveam in casa, dar tare bine s-au legat toate si pana la urma a iesit o mandrete de desert. Sper din suflet sa va placa si voua, ca tare tare simplu se face. Haideti sa vedem!

Ingrediente Prajitura cu nuca si mascarpone

pentru blat:

  • 5 albusuri
  • 80 g faina
  • 1 1/2 linguri cacao
  • 80 g nuca prajita
  • 2 linguri zahar

pentru crema:

  • 5 galbenusuri
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g zahar pudra
  • esenta de cafea (dupa gust, eu am pus mai bine de o fiola)
  • un plic de gelatina
  • ciocolata amaruie pentru razuit pe deasupra

Mod de preparare Prajitura cu nuca si mascarpone

Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul, apoi se adauga lingura cu lingura faina si se amesteca compozitia cu miscari lente (daca amestecati energic albusurile se vor lasa). Se adauga cacaua si nucile prajite si tocate din cutit. Aluatul pentru blat se toarna intr-o tava in care s-a pus hartie de copt sau s-a uns cu unt si tapetat cu faina si se da la cuptorul preincalzit pentru cca 30 de minute. Dupa ce este copt se lasa la racit.

Cat timp blatul se coace se pregateste crema. Pentru inceput, gelatina se pune la inmuiat in 100 ml de apa. Se bate frisca, apoi se adauga mascarpone, esenta de cafea si se omogenizeaza crema. Gelatina se pune pe foc intr-o craticioara si se lasa la topit. Aveti grija ca aceasta sa nu fiarba, caci isi va pierde din puterea de coagulare. Se lasa sa se racoreasca.

Galbenusurile se pun intr-un bol termorezistent impreuna cu zaharul pe baie de aburi pana cand se deschid la culoare si zaharul este dizolvat. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga peste frisca si mascarpone. Se adauga si gelatina si se amesteca.

Crema se intinde cat se poate de uniform peste blat, se rade ciocolata amaruie si se da la rece pana minimum 2 ore inainte de servire..

  • Nu este o prajitura foarte dulce, asadar adaptati cantitatea de zahar/indulctior in functie de preferintele voastre.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
cacaomascarponenucaprajitura
7 comments
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Dulceata de cirese
next post
Dulceata de visine

You may also like

Gomboti cu caise umplute cu magiun

iulie 30, 2021

Chec cu zmeura

ianuarie 24, 2019

Cozonac cu stafide ca la 1865

iunie 22, 2018

Fursecuri cu unt de arahide

noiembrie 25, 2012

Waffles cu faina de ovaz si ciocolata

septembrie 28, 2014

Budinca de ciocolata facuta in casa

aprilie 1, 2014

Budinca din seminte de chia, banane si pudra...

ianuarie 14, 2013

Budinca de paine si fructe uscate si un...

octombrie 13, 2015

Galette cu prune

septembrie 13, 2016

Budinca de chia cu lapte de cocos si...

octombrie 24, 2018

7 comments

Laura iulie 2, 2013 - 2:04 pm

Ce apetisanta e prajitura asta!

Reply
Mihaela iulie 2, 2013 - 2:04 pm

Cred ca este delicioasa. Nu am gasit momentul exact cand ai pus galbenusurile la crema ?
Multumesc,
Mihaela

Reply
stefy iulie 2, 2013 - 2:04 pm

grozav de buna!!!!

Reply
Paula Gafitescu iulie 2, 2013 - 2:04 pm

wow, cred ca e mortala prajitura asta! La multi ani sarbatoritilor!

Reply
Dohotariu-Avram Alina iulie 2, 2013 - 2:04 pm

La multi ani sarbatoritilor tai! E minunata prajitura!

Reply
maria vasilie aprilie 15, 2020 - 7:50 am

cit de mare e tava ?

Reply
Corina aprilie 15, 2020 - 8:12 am

Bună ziua. 30×24 are tavă folosita de mine. Se poate coace și într-o tava mai mica, astfel blatul va fi mai înalt. Cum doriți, se poate adapta la ce aveți disponibil.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ