Prajitura cu trei umpluturi: dulceata, rahat si bezea cu nuca. Este o prajitura minunata, speciala chiar. Poate pare complicata, dar va asigur ca nu este. Cele trei starturi sunt super delicioase, fiecare cu aroma sa speciala. Foile sunt din aluat dospit si sunt super fragede. Se poate folosi orice fel de dulceata, noi am folosit o dulceata de visine, dulce-acrisoara. Aromele rahatului au fost pepene galben, menta, capsuni, portocala si rodie.
Din start trebuie sa ii multumesc mamei mele, atat pentru reteta, cat si pentru ajutor. M-a ajutat sa o filmez, de fapt ce vorbesc? Mama a pregatit-o, iar eu am filmat. Mama draga, iti multumesc din toata inima.
Sper sa va placa si voua reteta asta, va asigur ca iese o prajitura de nota 10! Si partea faina e ca se pastreaza foarte bine cateva zile si e la fel de gustoasa ca in prima zi.
Inca ceva, aceasta prajitura este destul de intalnita in caietele cu retete ale gospodinelor si are diferite nume. Mama o are in caiet ca Prajitura cu trei umpluturi, asa ca am pastrat si eu acest nume. O gasiti si la Teo pe blog, sub numele de Arlechin, cu o varianta diferita de glazura.
Ingrediente Prajitura cu trei umpluturi
Ingrediente pentru foi
- 600g faina
- 200g unt topit
- 1 ou intreg
- 2 galbenusuri
- 40g zahar
- 180g smantana
- vanilie dupa gust
- un varf de cutit de sare
- 7g drojdie uscata
Ingrediente pentru umplutura
- dulceata preferata
- rahat cu diferite arome si culori (cca 400g)
- 80g nuca macinata
- 5 albusuri (2 raman de la foi)
- 30g zahar
Ingrediente pentru glazura
- 3 galbenusuri (ramase de la umplutura, de la bezea)
- 50g zahar pudra
- ciocolata razuita
VEZI MODUL DE PREPARARE IN FORMAT VIDEO MAI JOS
Preparare
Pregatim o tava de copt de 30x40cm in care punem hartie de copt.
Intr-un bol punem ingredientele pentru foi, incepand cu cele uscate. Framantam pana obtinem un aluat care se dezlipeste de pe maini. Putem framanta manual sau cu robotul. Lasam aluatul deoparte sa dospeasca aproximativ 1 ora.
Cat dospeste aluatul putem sa intindem putin raharul, mai ales daca sunt cuburi de dimensiuni mari. Luam ficare bucatica si o intinem putin cu sucitorul, sa nu fie foarte gros stratul de rahat.
Dupa dospire impartim aluatul in 4 bucati egale. Vom intinde fiecare bucata cu sucitorul in foaie subtire, potrivita pentru poza. Nu este o problema daca o intindeti prea mult, o adunati pe margini in tava, va fi putin incretita, dar la final iese super bine.
Asezam in tava prima foaie. Peste ea punem un strat generos de dulceata, apoi acoperim cu foaia nr. 2. Pe aceasta o acoperim cu bucati de rahat, apoi punem foaia nr.3.
Batem albusurile 1-2 minute, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana avem o spuma ferma. Adaugam nuca macinata si amestecam incet. Bezeaua obtinuta o intindem peste foaia a 3-a, apoi acoperim cu foaia nr. 4. Presam putin si intepam din loc in loc cu o furculita foaia de sus a prajiturii. Lasam tava deoparte 20 de minute inainte de coacere.
Numai bine pornim cuptorul la 175°C. Coacem prajitura 30-35 de minute, pana se rumeneste putin pe deasupra.
Cat timp se coace prajitura, pregatim glazura. Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra pana obtinem o glazura cremoasa, fina, deschisa la culoare.
Imediat ce scoatem prajitura din cuptor turnam glazura pe deasupra si o intindem cu o lingura. Razuim ciocolata si lasam tava la temperatura camerei pana prajitura este racita complet.