S-a lasat indelung asteptata primavara, insa azi a batut la usa. Cel putin la Cluj e o zi frumoasa si insorita si nu foarte friguroasa. Martisorul meu de azi este o prajitura cu visine minunat de buna si aspectoasa. Si pe langa acestea, prajitura cu visine se face foarte usor si rapid, practic trebuie sa amestecam toate ingredientele, sa punem aluatul intr-o tava, asezam visinele deasupra si dam tava la cuptor. Simplu ca buna ziua!
Retetea o am de la Daiana, aceeasi Daiana de la care am si reteta de negresa cu mure si cafea. Daiana i-a spus prajitura Viorica dupa numele celei de la care are reteta…e un lant deja:), iar eu nu i-am schimbat numele. Multumesc pentru retete, au fost un succes amandoua.
Retetea o am de la Daiana, aceeasi Daiana de la care am si reteta de negresa cu mure si cafea. Daiana i-a spus prajitura Viorica dupa numele celei de la care are reteta…e un lant deja:), iar eu nu i-am schimbat numele. Multumesc pentru retete, au fost un succes amandoua.
Ingrediente Prajitura cu visine
-175 m ulei (de floarea-soarelui)
-175 ml lapte
-2 oua
-140 g zahar
-300 g faina alba
-1/2 lingurita praf de copt
-o lingurita coaja de lamaie razuita
-esenta de vanilie
-visine
Mod de preparare Prajitura cu visine
Mai simplu de atat nu se poate, va garantez. Porniti cuptorul la temperatura la care coaceti voi de obicei prajiturile si asezati hartie de copt intr-o tava (eu am folosit o tava de 25×21 cm). Puneti deoparte visinele, iar intr-un bol mixati ouale cu zaharul pentru 3-4 minute, apoi adaugati toate celelalte ingrediente si amestecati pana cand obtineti un aluat omogen.
Turnati aluatul in tava pregatita si puneti din loc in loc visine.
Dati prajitura la cuptor pentru 30 de minute, iar apoi verificati-o cu scobitoarea. Daca nu ramane aluat pe ea este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca. Prajitura cu visine este gata!
Dupa ce este racita complet o puteti pudra cu zahar, mie mi se pare ca arata foarte bine pudrata.
Dati prajitura la cuptor pentru 30 de minute, iar apoi verificati-o cu scobitoarea. Daca nu ramane aluat pe ea este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca. Prajitura cu visine este gata!
Dupa ce este racita complet o puteti pudra cu zahar, mie mi se pare ca arata foarte bine pudrata.
Prajitura o puteti face cu orice fructe doriti si sunt bune si cele din compot, dar si fructele congelate. Puteti sa va jucati cum doriti.
Pofta buna!
4 comments
Foarte buna cu visine!Le ador!
o ador!
Imi place cu visine!
Iar reteta imi este foarte cunoscuta!
Are alt nume dar n-are aface!
E DELICIOASA!
Este cea mai frumoasa praji cu visine pe care am vazut-o! Cori, poti sa-mi spui te rog ce dimensiune avea tava? Multumesc mult. Pup.