Prajitura Felii de ciocolata este o prajitura fina fina ce se topeste in gura, pur si simplu. Iar cand vine vorba despre un dulce cu nuca si cafea…eu zic ca nimeni nu poate refuza asa ceva, nu?
Asa cum v-am obisnuit pana acum, reteta nu este de o complexitate ridicata. O poate face si cineva care tocmai intra in tainele bucataritului.
Reteta de Prajitura Felii de ciocolata o am de la mama mea. Ne-a pregatit-o de Craciun si efectiv ne-am indragostit. A fost musai musai sa o pregatesc si eu acasa.
Ingrediente pentru blat Prajitura Felii de ciocolata
- 4 albusuri200 g zahar
- 250 g nuca macinata
- 2 linguri pesmet
Pornim cuptorul la 180 garde si pregatim o tava in care se pune hartie de copt.
Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul, apoi se adauga nuca si pesmetul. Se amesteca incet, cu miscari largi pana toata nuca este inglobata.
Compozitia se toarna in tava pregatita si se coace timp de 20 de minute. Se scoate din cuptor si se indeparteaza hartia de copt, apoi se lasa sa se raceasca complet.
Ingrediente pentru crema Prajitura Felii de ciocolata
- 100 ml de cafea foarte concentrata
- 200 g zahar
- 2 linguri cacao
- un zahar vanilinat
- 4 galbenusuri
- 250 g unt moale, la temperatura camerei
Cafeaua, zaharul, cacaua si zaharul vanilinat se pun intr-un vas pe flacara aragazului la foc mic si se prepara un sirop gros. Il lasam la racit. Adaugam galbenusurile si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Separat se mixeaza untul pana devine spuma, apoi se incorporeaza in siropul preparat mai sus.
Crema obtinuta se intinde peste blat, niveland cu o spatula si se rade ciocolata alba sau neagra. Sau de ambele feluri, va arata foate bine.
Prajitura Felii de ciocolata este gata. Pentru a se portiona cat mai frumos, este bine sa fie tinuta cateva ore la rece. Sper sa va placa si voua reteta sis a o incercati!
Pofta buna!
8 comments
Anul 2012 cu bucurii si impliniri alaturi de cei dragi. Pup!
La multi ani, pupiciii
Arata delicios, Cori! 🙂
Multumesc Ana
Tare bine arata!!! La multi ani!!! Te pup
Dana multumesc si la multi ani!
Te astept cu mult drag la o noua editie http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html si la multi ani!
Azi o fac,cred ca o sa fie nemaipomenita 🙂
La multi ani si cat mai multe retete inspirate :*