Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Desert

Prajitura Kinder Bueno

written by Corina decembrie 19, 2018
Prajitura Kinder Bueno

Prajitura Kinder Bueno este dulcele pe care vi-l aduc astazi. E prajitura pe care mi-o propun sa o pregatesc de minimum 3 ani, de cand am mancat-o pentru prima data la matusa mea Livia, aceeasi matusa de la care am si reteta prajiturii DURERE.

Cand am postat reteta Durerii aici, am promis ca voi incerca si reteta de Prajitura Kinder Bueno. Iata, zis si facut! Mi-a cam luat ceva timp, dar stiti voi cum e cu lasa ca o fac si timpul a tot trecut.

Craciunul acesta mi s-a parut ocazia ideala de a o pregati si sunt atat de incantata de rezultat ca nici nu va pot povesti. Este o prajitura cremoasa, fina, plina de arome si sa stiti ca este aproape identica la gust cu celebra ciocolata. Sper sa va placa si voua si daca vi se pare ca sunt multe ingrediente si multa poveste la preparare, in realitate totul decurge foarte usor. Si daca sunteti obisnuiti sa pregatiti prajituri cu creme, prepararea acesteia vi se va parea floare la ureche.

Am incercat sa detaliez cat de bine reteta si indicatiile primite de la matusa mea, dar daca simtiti nevoia sa va mai spun ceva, sunt aici!

Ingrediente Prajitura Kinder Bueno

  • 6 oua
  • 360 zahar
  • 130 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 150 g nucă prajită
  • 80 g ciocolata neagra
  • Nutella sau o alta crema de alune
  • 500 ml lapte caldut
  • 250 g unt
  • biscuiti
  • 200 ml cafea concentrata
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • extract de vanilie
  • un varf de cutit sare
  • 1-2 linguri zahar pudra pentru frisca daca aceasta este neindulcita
  • optional cicoolata neagra sau cu lapte pentru decor

*din poza lipsesc ciocolata si zaharul pudra

Mod de preparare Prajitura Kinder Bueno

Blatul

Preincalzim cuptorul la 180C si pregatim o tava de copt in care punem hartie de copt sau o ungem cu putin unt. Am folosit o tava de 34×23 cm.

Separam ouale in doua boluri, iar pentru blat folosim doar albusurile.

Batem albusurile cu putina sare pana obtinem o spuma cat de cat ferma, apoi adaugam treptat 120 g zahar si putin extract de vanilie. Mixam pana obtinem o bezea ferma si cristalele zaharului sunt dizolvate. Adaugam 60 g faina amestecata cu praful de copt (cernute ar fi ideal). Amestecam incet cat sa o incorporam in bezea. Macinam miezul de nuca si il adaugam in bezea. Amestecam cu miscari largi, pana aluatul e omogen.

Turnam aluatul in tava pregatita si coacem blatul 15 minute. Odata copt il lasam la racit.

Crema

Crema o vom pregati la baie de aburi, asa ca pregatiti doua vase care sa poata intra unul in celalalt, din care unul se poate pune pe foc cu apa. Eu folosesc o oala in acest scop. Pun apa in oala, dar am grija ca apa sa nu ajunga la vasul de deasupra in care pregatesc crema. Lasam oala pe foc mic sa fiarba apa.

Amestecam cu un tel galbenusurile cu zaharul ramas si extract de vanilie. Cand acestea sunt bine amestecate, adaugam faina, amestecam, apoi turnam si laptele cald. Punem bolul peste oala cu apa si incepem sa amestecam in crema pana aceasta se va ingrosa. La final, crema va avea consistenta unei maioneze mai groase, daca va ajuta acest termen de comparatie. Pe masura ce se va raci crema se va mai ingrosa.

Bun, odata finalizata crema, o luam cu grija de pe oala cu aburi si adaugam in doua transe untul, amestecand pana acesta este perfect incorporat in crema. Punem folie alimentara peste crema (folia trebuie sa atinga crema pentru a nu se forma pojghita la suprafata) si o lasam sa se raceasca de tot.

Intre timp topim ciocolata la baie de aburi si o lasam si pe ea sa se raceasca.

Odata racita crema de galbenusuri, o impartim in doua castroane in mod egal. Intr-unul din castroane adaugam ciocolata topita si racita si amestecam bine.

Cremele noastre sunt gata!

Completare: asa cum se vede si din poze, crema nu este o crema tare, dar nici una lichida. Varianta fara ciocolata se intinde bine si se mentine foarte frumos dupa ce sta la rece. Totusi, in cazul in care doriti o crema tare, ferma, va recomand sa nu adaugati untul in crema fierbinte, ci sa il spumati separat cu mixerul si sa il amestecati cu crema de galbenusuri racita. Apoi sa o impartiti in doua si sa adaugati ciocolata topita.

Asamblarea prajiturii

Asamblarea prajiturii este foarte simpla. Turnati cafeaua intr-un bol larg si tineti-o la indemana.

Peste blatul cu nuca intindem un strat de Nutella (nici prea multa, nici prea putina). Peste Nutella intindem crema galbena. Peste crema galbena asezam un rand de biscuiti trecuti in prealabil prin cafea. Peste stratul de biscuiti intindem crema de ciocolata. Suntem aproape gata! Dam tava cu prajitura la rece si batem frisca cu putin zahar pudra.

Intindem frisca peste prajitura, iar pe deasupra radem ciocolata neagra sau decoram cu bilute de ciocolata. Mie imi place mai mult cum arata cu ciocolata razuita, asa ca am ales varianta asta.

Si acum chiar suntem gata! Prajitura Kinder Bueno este numai buna de dat la rece minimum 2-3 ore, dar eu va recomand sa o lasti peste noapte ca straturile de crema sa aiba vreme sa se intareasca frumos.

Sper sa va placa si voua reteta si sa o incercati. In cazul in care aveti nevoie de explicatii in plus, va stau la dispozitie aici sau pe pagina de Facebook.

Print Friendly, PDF & Email
biscuiticiocolatafriscaKinder BuenoNutellaprajiturareteta prajituravanilie
6 comments
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Somon cu spanac si rosii in sos de smantana
next post
Saleuri cu iaurt si parmezan

You may also like

Cozonac cu stafide ca la 1865

iunie 22, 2018

Briose cu crema de ciocolata

februarie 8, 2010

Rote Grütze – budinca de fructe

martie 29, 2015

Desert la pahar fara gluten

februarie 11, 2016

Prajitura cu morcovi

ianuarie 28, 2012

Rulada cu zmeura

iulie 4, 2018

Muffins cu ciocolata si visine

iulie 31, 2015

Rulada cu crema de nuca si unt

decembrie 17, 2017

Tort cu banane si crema de ciocolata

octombrie 21, 2015

Tort de cacao si mascarpone

martie 28, 2012

6 comments

Erika aprilie 8, 2019 - 9:37 pm

Corina, e delicioasa aceasta prajitura, multumim mult pentru reteta.Crema galbena mie imi iese putin cam subtire, oare care ar fi problema? Sa o fierb mai mult?
Daca o pun la congelator 1-2 ore, oare ar fi ok?
Mersi

Reply
Corina aprilie 8, 2019 - 9:40 pm

Erika, cremă galbena iese mai subțire, dar pana a doua zi oricum praji sta la rece și crema se întărește suficient. Dacă vrei sa fii mai liniștită amestecă-o cu mixerul cu încă 100g unt la temperatura camerei.

Reply
Cristina Radulescu februarie 1, 2020 - 6:48 pm

Buna ! Am si eu o intrebare : la ingrediente ai scris 130 g faina si 360 g zahar, insa in descrierea retetei ai scris 60 g faina si 120 g zahar. Pana la urma nu se foloseste intreaga cantitate ? Multumesc

Reply
Corina februarie 1, 2020 - 7:06 pm

Salut. Folosim ingrediente si la blat si la crema. Sus am scris lista cu totalul de ingrediente.

Reply
Ana aprilie 20, 2022 - 11:41 pm

Cu tava cum procedam? Dacă avem mai mare?

Reply
Corina aprilie 21, 2022 - 11:21 am

Buna ziua. Daca tava este mai mare, va trebui sa ajustati cantitatile. Faceti o comparatie intre dimensiuni si vedeti daca trebuie sa dublati cantitatile sau este suficient sa adaugati jumatate sau un sfert din ce este trecut in lista de ingrediente.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ