Este un pui pregatit aromat si fraged pe care merita sa il incercati. Mai ales ca se gasesc si la noi condimentele care pana mai ieri erau cam nestiute, gen sumac si turmenic.
Se pregateste repede, asadar nu o sa stati mult in fata aragazului si este o mancare consistenta.
Ingrediente
-un piept mare de pui
-2 cepe mari albe
-50 ml vin alb
-2 catei de usturoi striviti
-2 lingurite sumac
-o lingurita turmenic
-o lingura muguri de pin
– 3-4 linguri ulei de masline
-sare si piper
Se spala carnea de pui si se portioneaza in cubulete. Peste carne se toarna 2 linguri ulei de masline, sumacul, turmenicul, sare si piper si usturoiul strivit. Folosindu-ne de maini framantam putin carnea ca sa se acopere de ulei si condimente si o tinem deoparte. Ceapa se taie rondele subtiri (ca si in imaginea de mai jos) si se caleste in uleiul ramas intr-o tigaie. Dupa 3-4 minute se adauga si carnea si vinul. Tigaia se tine pe foc pana cand zeama de pe carne si vinul sunt evaporate, iar carnea este frageda. Se adauga mugurii de pin si se prajesc 2-3 minute alaturi de carne amestecand din cand in cand.
Presarati patrunjel si puiul este gata de servit.
Serviti alaturi de garnitura de orez sau pe lipii libaneze.
Pofta buna
3 comments
trebuie sa il incerc, neaparat 😀
sper numai sa gasesc condimentele alea…
trebuie sa le gasesti, mai ales ca in zona ta probabilitatea de a gasi magazine cu specific oriental e mai mare decat la noi!
arata bine. pacat ca nu am condimentele….