Nu stiu voi cum procedati, dar eu, vinerea caut retete pe care sa le testez sambata sau duminica. Daca cumva procedati exact ca si mine, sper ca aceasta reteta de pui cu 40 de catei de usturoi sa va suranda si sa va faca pofta, pentru ca este o mancare excelenta de gatit in weekend si de mancat in tihna, fara graba.
Nu va speriati de cantitatea mare de usturoi, nu veti avea la final o mancare super piscatoare la papila gustativa, nu, nu. Usturoiul il vom folosi in coaja, ceea ce va fi numai de folos carnii, care va prinde o aroma subtila si faina.
Si asigurati-va ca aveti pita buna in casa, caci nimic nu se compara cu un usturoi copt intins pe paine prajita. Este absolut fantastic!
Reteta am luat-o dintr-o carte a Nigellei, super doamna care nu ma dezamageste niciodata. Pentru alte retete cu pui, faceti numa un click mic aici.
Sa aveti parte de un sfarsit de saptamana memorabil!
Ingrediente pui cu 40 de catei de usturoi
- 10 ciocanele de pui
- 40 catei de usturoi necuratati(eu am pus 30 pentru ca am avut bucati foooarte mari)
- 2 fire ceapa verde tocate marunt
- 1 crenguta de cimbru uscat
- 5-6 linguri ulei de masline
- 60 ml vin alb
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare pui cu 40 de catei de usturoi
Spalam carnea de pui si o curatam de eventualele pielite ramase, apoi tapotam ciocanelele cu prosop absorbant pentru a lua surplusul de apa. Le condimentam cu sare si piper.
Incingem uleiul intr-o cratita si prajim ciocanelele pe toate partile pana cand sunt usor rumene. Le scoatem din cratita si le tinem la indemana.
In locul lor, punem ceapa verde si jumatate din cantitatea de usturoi. Calim la foc mic 3-4 minute.
Punem peste ceapa si usturoi ciocanelele, restul de usturoi, crenguta de cimbru si turnam vinul alb.
Dam cratita la cuptor la foc moderat pana cand carnea este patrunsa si frumos rumenita. Eu am marit temperatura la final, asa pentru vreo 5 minute maximum, ca sa prinda o culoare si mai frumoasa.
Eu am avut carne cumparata si s-a facut destul de repede.
Puiul gatit il acest mod il puteti manca ca atare, cu paine proaspata sau cu o garnitura. Eu am facut un piure de cartofi cu pastarnac si daca doriti si voi sa faceti, iata de ce aveti nevoie:
- 3 cartofi medii
- 3 radacini de pastarnac
- 1 lingurita de unt
- lapte
- sare
Curatati si taiati cuburi cartofii si pastarnacul, apoi ii puneti la fiert in apa cu sare.
Cand sunt fierti bine, ii scurgeti de apa (dar pastrati foarte putin din apa in care au fiert), adaugati untul si sare si mixati adaugant treptat lapte, pana cand ajungeti la consistenta dorita.
Pofta buna!