Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
MancaruriPui

Pui cu 40 de catei de usturoi

written by Corina ianuarie 22, 2016
Pui cu 40 de catei de usturoi

Nu stiu voi cum procedati, dar eu, vinerea caut retete pe care sa le testez sambata sau duminica. Daca cumva procedati exact ca si mine, sper ca aceasta reteta de pui cu 40 de catei de usturoi sa va suranda si sa va faca pofta, pentru ca este o mancare excelenta de gatit in weekend si de mancat in tihna, fara graba.

Nu va speriati de cantitatea mare de usturoi, nu veti avea la final o mancare super piscatoare la papila gustativa, nu, nu. Usturoiul il vom folosi in coaja, ceea ce va fi numai de folos carnii, care va prinde o aroma subtila si faina.

Si asigurati-va ca aveti pita buna in casa, caci nimic nu se compara cu un usturoi copt intins pe paine prajita. Este absolut fantastic!

Reteta am luat-o dintr-o carte a Nigellei, super doamna care nu ma dezamageste niciodata. Pentru alte retete cu pui, faceti numa un click mic aici.

Sa aveti parte de un sfarsit de saptamana memorabil!


Ingrediente pui cu 40 de catei de usturoi

  • 10 ciocanele de pui
  • 40 catei de usturoi necuratati(eu am pus 30 pentru ca am avut bucati foooarte mari)
  • 2 fire ceapa verde tocate marunt
  • 1 crenguta de cimbru uscat
  • 5-6 linguri ulei de masline
  • 60 ml vin alb
  • sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare pui cu 40 de catei de usturoi

Spalam carnea de pui si o curatam de eventualele pielite ramase, apoi tapotam ciocanelele cu prosop absorbant pentru a lua surplusul de apa. Le condimentam cu sare si piper.

Incingem uleiul intr-o cratita si prajim ciocanelele pe toate partile pana cand sunt usor rumene. Le scoatem din cratita si le tinem la indemana.

In locul lor, punem ceapa verde si jumatate din cantitatea de usturoi. Calim la foc mic 3-4 minute.

Punem peste ceapa si usturoi ciocanelele, restul de usturoi, crenguta de cimbru si turnam vinul alb.

Dam cratita la cuptor la foc moderat pana cand carnea este patrunsa si frumos rumenita. Eu am marit temperatura la final, asa pentru vreo 5 minute maximum, ca sa prinda o culoare si mai frumoasa.

Eu am avut carne cumparata si s-a facut destul de repede.

Puiul gatit il acest mod il puteti manca ca atare, cu paine proaspata sau cu o garnitura. Eu am facut un piure de cartofi cu pastarnac si daca doriti si voi sa faceti, iata de ce aveti nevoie:

  • 3 cartofi medii
  • 3 radacini de pastarnac
  • 1 lingurita de unt
  • lapte
  • sare

Curatati si taiati cuburi cartofii si pastarnacul, apoi ii puneti la fiert in apa cu sare.

Cand sunt fierti bine, ii scurgeti de apa (dar pastrati foarte putin din apa in care au fiert), adaugati untul si sare si mixati adaugant treptat lapte, pana cand ajungeti la consistenta dorita.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
carne de puiNigellapuiusturoi
0 comment
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Smoothie cu spanac si mere/morcovi si mango
next post
Tort cu bezea caramelizata

You may also like

Pui aromat cu ceapa

martie 16, 2012

Snitel de pui cu mozzarella

martie 3, 2020

Chiftele de pui in sos de rosii si...

octombrie 30, 2019

Salata de piept de pui si porumb

martie 16, 2010

Pulpe de pui pe varza

ianuarie 25, 2013

Pui si legume cu miere si usturoi la...

iunie 18, 2020

Pui cu ciuperci in sos de smantana si...

noiembrie 12, 2011

Quesadilla cu pui, fasole si porumb

mai 6, 2020

Rulouri de pui (cu sos de mustar si...

februarie 1, 2012

Coq au vin/Cocos in sos de vin

noiembrie 10, 2013

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ