Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
MancaruriPui

Pui in sos de smantana cu mazare

written by Corina octombrie 13, 2022
Pui in sos de smantana cu mazare

Pui in sos de smantana cu mazare – o idee perfecta pentru pranz sau cina pentru intreaga familie. Mancarea este potrivita chiar si pentru pranzul de la birou, la reincalzire sosul isi pastreaza foarte bine textura cremoasa. In cazul in care pieptul de pui nu este preferatul vostru, puteti sa folositi pentru aceasta reteta pulpe dezosate, piept de curcan sau chiar cotlet de porc. Da, da, cotletul de porc merge excelent in sos de smantana iar mazarea ii va completa foarte bine aroma. Dar asta nu e tot! Daca doriti un preparat fara carne, folositi ciuperci. Ciupercile Portobello se potrivesc excelent in combinatie cu mazarea! Deja avem o multime de idei, mereu puteti pregati ceva diferit pentru voi si cei dragi!

Pentru aceasta reteta am folosit Mazare verde fina Casa Taraneasca, cultivata in Romania, in zona Dobrogei. Mazarea este congelata rapid, in mai putin de 3 ore de la recoltare, astfel ca isi pastreaza toata savoarea si vitaminele. Partea buna este ca nici macar nu are nevoie de decongelare, o puteti adauga in mancarurile voastre preferate congelata. Este potrivita pentru piureuri, in mancaruri cu sos si ciorbe, dar la fel de bine poate fi adaugata si in salate, caz in care da, va trebui decongelata. Eu sunt un mare fan al legumelor congelate deoarece imi sunt de mare folos in bucatarie. Pe langa faptul ca ma bucur de toate beneficiile lor in extrasezon, ma ajuta si sa fiu eficienta acestea fiind deja curatate si taiate. Ce pot sa imi doresc mai mult?

Ca inspiratie, vreau sa va las mai joc cateva retete mai vechi de pe blog in care puteti sa folositi cu succes mazarea verde fina:

  1. Mazare cu menta si usturoi
  2. Supa crema (este chiar urmatoare reteta pe care vreau sa o pregatesc folosind aceasta mazare, gustul cred ca va fi unul desavarsit)
  3. Quiche cu somon si mazare (somonul si mazarea mereu fac pereche buna)
  4. Tocanita de post
  5. Salata de paste cu ton si mazare

Ingrediente Pui in sos de smantana cu mazare

*cantitati pentru 3 portii generoase

  • 750g piept de pui dezosat (3 jumatati)
  • 600ml smantana pentru gatit
  • 300g mazare verde fina Casa Taraneasca
  • 60g parmezan razuit
  • 50g ceapa alba tocata foarte marunt
  • 15g usturoi maruntit din cutit
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri ulei de masline

Pentru marinarea pieptului de pui:

  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingurita pudra de ceapa
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita  sare
  • 1/2lingurita piper
  • 1 lingurita boia afumata

Mod de preparare Pui in sos de smantana cu mazare

Amestecam intr-o caserola ingredientele pentru marinada. Stergem bucatile de piept de pui cu un servetel, apoi le masam cu marinada. Punem la rece pentru minimum 2 ore, dar avem grija sa scoatem caserola pe blatul de lucru cu 20 de minute inainte de a ne apuca de reteta propriu zisa.

  • Pasul marinarii la rece este optional, carnea poate fi preparata si imediat dupa ce este marinata, cu mentiunea ca aromele nu vor fi la fel de puternice.

La foc mic, intr-o cratita, turnam uleiul de masline si adaugam bucatile de pui. Le prajim pe ambele parti pana au o crusta rumena, apetisanta. Este important ca aceasta etapa sa fie facuta la foc mic, altfel carnea se va arde la exterior si va ramane cruda la interior. La temperatura mica va avea suficient timp sa se gateasca bine la interior fara a se usca. Daca aveti termometru, verificati sa aiba minimum 75grade la interior.

Scoatem pe o farfurie bucatile de carne si adaugam ceapa si usturoiul. Nu clatim cratita de resturile obtinute in urma prajirii carnii. Amestecam si calim ceapa pana este moale. Turnam smantana pentru gatit, putina sare si putin piper. Lasam sa fiarba aproximativ 10 minute, apoi adaugam parmezanul si mazarea verde, amestecam. Adaugam bucatile de carne prajite anterior in sos si mai lasam sa fiarba 7-8 minute.

Mancarea noastra este gata!

Pieptul de pui poate fi feliat in momentul servirii sau pastrat ca bucata intreaga. Adaugati in farfurie sos din belsug si bucurati-va alaturi de cei dragi de masa pregatita!

Mazarea ofera satietate, astfel ca nu este nevoie sa adaugati o garnitura langa. Dar puteti opta pentru o salata de ardei copti, este o combinatie care mie imi place foarte mult.

Pui in sos de smantana cu mazare

Sper sa testati si voi aceasta retetea de Pui in sos de smantana cu mazare si va rog sa imi spuneti impresiile atunci cand o faceti. Este o mancare simpla, fara foarte multe pretentii, dar atat de delicioasa. Stim cu totii ce se spune despre lucrurile simple, nu? Pofta buna va doresc!

Print Friendly, PDF & Email
Casa Taraneascamaine in caserolamancare la pachetmazare verde finaretete cu mazareretete cu puiretete simple si usoare
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Gris cu lapte si mere caramelizate
next post
Sos cu ciuperci pentru paste

You may also like

Pulpe de pui cu miere si usturoi la...

aprilie 27, 2020

Meniu de duminica

iulie 11, 2010

Cannelloni cu pui

octombrie 28, 2012

Mazare cu piept de pui

martie 19, 2010

Chiftele de pui in sos de rosii si...

octombrie 30, 2019

Papricas de pui cu smantana

august 3, 2013

Pui spaniol cu chorizo si cartofi

august 24, 2014

Pui cu ciuperci, sos de soia si rosii

aprilie 9, 2014

Piept de pui cu cascaval si sos de...

august 26, 2020

Ficatei de pui cu ceapa

octombrie 3, 2017

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ