Quesadilla cu pui si ardei, dar si cu branzeturi delicioase. Quesadilla este un sandvis mexican, poate unul dintre cele mai simple de facut. Bine, in afara de cel in care punem o sunca ori un cascaval intre doua felii de paine. Quesadilla se pregateste in tigaie si e perfect cald, dar la fel de perfect e si rece.
Ce e super fain la quesadilla e faptul ca se poate pregati in toate combinatiile posibile. Cu fasole, cu chilli, cu branzeturi, cu legume, cu carne si cu ce mai vreti voi. Noua ne place foarte mult si cel cu branzeturi. Doua tortillas umplute cu 2-3 feluri de branza si un sos racoritor de iaurt langa. Nu ne trebuie nimic mai mult.
Astazi va arat o quesadilla cu pui si ardei, o varianta mai satioasa si consistenta, perfecta de luat ca merinde la birou. Ii pregatesc si un sos cu parti egale de iaurt si maioneza si caserola e gata. Ioi, Ioi ce buna e! Dar quesadilla este o varianta excelenta si pentru un mic dejun copios. La fel de bine puteti sa o pregatiti si cand aveti prieteni in vizita si vreti sa savurati ceva bun de tot.
Recunosc ca nu am stat sa cantaresc ingredientele, de obicei pregatesc quesadilla cu ce am in casa, uneori chiar si cu resturi de friptura sau legume de la o garnitura din ziua precedenta. Si nici nu ar trebui sa fim foarte stricti cand vine vorba de quesadilla, ci sa folosim din ingredientele care ne plac cat dorim. Poate vrem mai mult pui, poate vrem mai multa branza.
Totusi, incerc sa fac o estimare pentru 5 quesadilla mari si late.
Ingrediente Quesadilla cu pui si ardei
- 10 tortilla sau lipii
- 500 g piept de pui
- 2 ardei mari (rosii am avut eu) taiati bastonase subtiri
- 300 g mozarella data pe razatoare
- 300 g branza emmental data pe razatoare
- sare
- piper
- condimente pentru pui (folosesc amestec gata preparat la plic)
- 2-3 linguri ulei de masline
Mod de preparare Quesadilla cu pui si ardei
Pentru inceput pregatim carnea. O taiem cubulete si o condimentam cu sare, piper si amestec pentru pui.
Incingem uleiul intr-o tigaie si adaugam puiul. Il rumenim bine pe toate partile. Scoatem puiul din tigaie pe un prosop absorbant si il tinem deoparte.
Spalam tigaia (in caz ca nu folosim o alta) si o punem pe foc mic.
Adaugam o lipie in tigaie si distribuim pe ea mozzarella, cubulete de pui, ardei si emmental. Ochiometric facem o imparteala cat de cat egala pentru 5 sandvisuri.
Peste toate punem o alta lipie. Apasam cu degetele (ca in foto de mai jos) si coacem quesadilla 1-2 minute, apoi o intoarcem si coacem si a doua lipie. Ca sa intorc quesadilla folosesc un capac. Intorc tigaia si sandvisul vine pe capac, apoi o pun din nou in tigaie cu partea necoapta.
Procedam la fel si cu restul sandvisurilor.
Quesadilla cu pui si ardei este gata. Am zis eu ca se face usor, nu?
Scoateti quesadilla pe un fund de lemn sau farfurie si portionati-o cat este calda. In cazul in care nu doriti s o pregatiti in tigaie, puteti la fel de bine sa folositi un aparat de sandvisuri cu grill.
Quesadilla merege bine cu un dressing, asa ca nu va mai ramane decat sa amestecati intr-un bol iaurt cu maioneza si gata. Sau puteti pregati un sos tzatzichi sau un sos picant cu rosii si ardei iute.
Sper din suflet sa va placa reteta mea de quesadilla cu pui si ardei. Pofta buna!