Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Quiche cu telemea si verdeturi

mai 5, 2023
Mancaruri

Dovlecei umpluti cu fasole si porumb

martie 31, 2023

Quesadilla cu spanac si feta

martie 8, 2023

Sandvis cu hummus de sfecla rosie

ianuarie 12, 2023
Mancaruri

Sos cu ciuperci pentru paste

noiembrie 9, 2022

Pui in sos de smantana cu mazare

octombrie 13, 2022

Ardei umpluti cu cus-cus si ciuperci

octombrie 7, 2022
AperitiveMancaruri

Chec cu orez si ciuperci

octombrie 2, 2022

Tarta de cartofi la tigaie

septembrie 6, 2022

Risotto cu rosii

august 3, 2022
AperitiveMancaruri

Quiche cu telemea si verdeturi

written by Corina mai 5, 2023
Quiche cu telemea si verdeturi

Quiche cu telemea si verdeturi – o tarta cu arome de primavara potrivita pentru mesele in familie de acasa, dar si la birou. Tarta este si mai gustoasa a doua zi, asadar nu ezitati sa o pregatiti pentru caserola de la birou. De asemenea, este un preparat excelent pentru picnicuri si iesiri in natura. Quiche-ul este super gustos atat cald, cat si rece, simplu sau impreuna cu o lingura de iaurt racoritor. Optional puteti adauga si o salata proaspata langa si aveti o masa nutritiva pe cinste!

quiche cu telemea si verdeturi

Quiche este denumirea frantuzeasca (de altfel este preparatul are exact aceasta origine) pentru orice tarta cu aluat fraged cu unt si diferite umpluturi. Cel mai cunoscut quiche este Quiche Lorraine cu umplutura de oua, smantana si sunca/bacon. Acest gen de preparat este foarte versatil, astfel ca putem alege diferite umpluturi, in functie de ingredientele pe care le avem la indemana si ingredientele de sezon. Va incurajez sa gatiti cu ingrediente de sezon si sa va adaptati stilul de viata si in functie de acestea. Eu am mers de aceasta data pe varianta verdeturilor, parca sunt si mai gustoase acum cand sunt cele mai proaspete. Intentionat nu am pus in umplutura ceapa verde pentru a fi cat mai potrivita pentru un pranz la birou, insa am sugerat-o in lista de ingrediente si va incurajez sa o folositi.

Pornind de la baza de umplutura: oua, smantana, sare si piper, puteti mereu sa pregatiti o alta tarta. Puteti adauga bacon, sunca, spanac, ardei, ciuperci, tofu, broccoli etc. La capitolul branzeturi puteti sa va jucati dupa bunul plac, insa adaugati mereu si un cascaval simplu, cheddar sau gruyere pentru o umplutura cat mai cremoasa.

Va recomand sa testati si reteta de Tarta fara blat – click AICI!

Ingrediente Quiche cu telemea si verdeturi

Pentru blat:

  • 250g faina
  • 125g unt foarte rece taiat cubulete
  • 1 lingurita rasa sare
  • 6 linguri de apa

Pentru umplutura:

  • 2 oua mari
  • 200ml smantana pentru gatit
  • 1 legatura marar tocat marunt
  • 1 legatura leurda tocata marunt
  • 1 legatura ceapa verde taiata rondele (optional)
  • 100g telemea taiata cubulete
  • 50g cascaval razuit
  • 50g cascaval cheddar razuit
  • sare si piper

APASA PLAY PENTRU RETETA VIDEO


 Mod de preparare

Blatul sau crusta poate fi pregatit atat intr-un robot de bucatarie, dar poate fi si framantat manual.

Eu am ales varianta mai rapida si am pus toate ingredientele in robot. Am mixat doar cateva secunde, pana am obtinut un aluat nelipicios. Am pus coca intr-o folie alimentara si am dat la rece pentru 30 de minute. Este foarte important ca untul si apa sa fie reci si este foarte important ca aluatul sa fie rece atunci cand il punem la cuptor. Asa ne asiguram ca nu se va strange (micsora la copt).

Dupa ce a stat la rece, l-am intins intr-o tava de 22 cm diametru. Am taiat cu un cutit suprplusul de aluat de pe margini si am pus deasupra o hartie de copt. Peste hartia de copt am adaugat bile ceramice pentru copt (se poate folosi si 500g orez sau 500g fasole). Am dat blatul la copt 35 de minute la 180C. Acest procedeu se numeste coacere in orb si este foarte important in pregatirea unui quiche. Astfel vom avea un blat perfect copt, crusta nu se va umezi de la umplutura.

Cat timp blatul s-a copt am pregatit umplutura. Am amstecat cele 2 oua cu smantana pentru gatit, sarea si piperul, Am adaugat verdeturile si branzeturile. Am amestecat si am turnat umplutura peste blatul copt, apoi am dat din nou la cuptor pentru 30 de minute, pana deasupra a prins o crusta maronie. In functie de cuptor poate fi nevoie de 10-15 minute in plus.

Dupa coacere am lasat tarta sa se racoreasca putin in tava, apoi am portionat-o.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
leurdaquicheselgrosselgros romaniatarta saratatelemea
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Dovlecei umpluti cu fasole si porumb
next post
Panna cotta cu sos de capsune

You may also like

Crema de pastrav afumat cu branza

martie 21, 2018

Rulouri de cascaval cu zucchini

mai 2, 2013

Baba ganoush

martie 20, 2013

Muffins cu hribi si parmesan

februarie 13, 2013

Cornbread/Paine de malai

martie 15, 2012

Chiftele de ciuperci

mai 20, 2010

Salsa verde cu rosii

august 20, 2013

Chiftele de ton la cuptor

noiembrie 4, 2020

Crema de avocado si ton

septembrie 3, 2012

Chiftele de peste in sos de usturoi la...

ianuarie 27, 2013

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Promotion Image

Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) branza (11) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (33) ciuperci (25) desert (31) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (36) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (26) nuca (22) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (20) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (15) retete pui (14) retete simple si rapide (47) retete simple si usoare (124) rosii (31) salata (17) selgros (66) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (18) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ