Pui Piccata, o reteta delicioasa care vine, poate v-ati dat seama dupa denumire, de la prietenii nostri italieni. Este o modalitate foarte rapida de a prepara carnea, rezultand un preparat simplu, cu gust sofisticat.
De la prima incercare de a pregati pui piccata efectiv ne-am indragostit de retete. O fac destul de des, atat pentru noi, cat si pentru prietenii care vin la noi la masa. Pana acum nu am avut pofticiosi la masa care sa nu imi ceara reteta 🙂 asa ca din toata inima v-o recomand. Sper sa va placa si voua si astept impresii. Musai!
Ingrediente Pui Piccata
- un piept de pui
- 3 linguri cu varf de parmesan
- 3 linguri faina alba
- 2 linguri capere (in otet am avut eu)
- 2 linguri de unt
- 2 linguri zeama de lamiae
- un catel de usturoi pisat
- 3 linguri de ulei
- sare si piper
- putina apa sau supa de pui (cca 100 ml)
- patrunjel proaspat (cateva fire)
Mod de preparare Pui Piccata
Pieptul de pui se feliaza, apoi fiecare bucata se bate cu ciocanelul de carne. Ca pentru snitel.
Intr-o farfurie se amesteca parmesanul cu faina, sare si piper.
Intr-o tigaie se incing uleiul si o lingura de unt.
Feliile de pui se trec prin amestecul de faina, apoi se prajesc in tigaie pana cand sunt rumene pe ambele parti. Se scot si se tin deoparte (daca mai este nevoie de ulei la prajire, completati).
In tigaia unde s-a prajit puiul se pun usturoiul, caperele, zeama de lamaie si supa de pui. Se lasa cateva minute sa fiarba si sa scada putin sosul, apoi se adauga lingura de unt ramasa, iar la urma patrunjelul tocat marunt.
Sosul fierbinte se serveste peste bucatile de pui.
Noi am avut cativa cartofi noi pe care i-am fiert, apoi i-am prajit cateva minute in ulei si unt si o salata colorata cu rosii, castraveti si salata verde.
Pofta buna, dragii mei!