Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Mancaruri

Retete turcesti: Pide cu carne de vita, Ayran si Salata de ceapa cu sumac

written by Corina Ureche iunie 8, 2015
Masa in stil turcesc de astazi am pregatit-o pentru proiectul tare tare frumos al Oanei de la Savori urbane, The food Connection. Suntem deja in a 3-a luna de prospectat si gatit dupa retetele altor popoare, iar luna aceasta este luna bucatariei turcesti. Cosmin si Daiana sunt gazdele noastre, iar aici puteti sa vedeti ce au pregatit si ceilalti bloggeri implicati in proiectul calator prin oalele altor tari.
Eu am vrut o masa completa, perfecta pentru o sambata calduroasa. Am incercat pentru prima data ayran-ul, o bautura rece, sarata, pe baza de iaurt. A mers de minune alaturi de pide si salata de ceapa. (Am vazut ca si Cristina a incercat ayranul si puteti vedea la ea si un altfel de mod de prezentare)
Pentru salata, gasiti sumac la magazinele cu specific oriental sau la cele specializate in comercializarea condimentelor. (Si daca cumva va faceti probleme pentru mirosul de ceapa, nu va faceti probleme. Trece daca mancati putin usturoi!)
Pentru pide (pe care le mai gasiti si sub denumirea de pizza turceasca) eu am folosit o umplutura de carne de vita, insa puteti sa le umpleti cu branza, cu branza si spanac, cu branza si cascaval, masline, etc. Eu am mai incercat in trecut si o umplutura de cascaval si sunca (reteta, aici), insa aluatul mi-a iesit mult prea gros decat limita legal admisa. De aceasta data, insa, am impartit aluatul in mai multe portii si a iesit perfect. (Si daca tot vorbim de pizza, aruncati un ochi si la Oana, care a pregatit Lahmacun, o pizza turcasca cu alta palarie)
Sper sa va placa si nu ezitati sa imi scrieti daca cumva aveti nelamuriri despre modul de preparare al retetelor.
Iyi iştah!
Ingrediente pentru Ayran
-240 g iaurt gras (am folosit iaurt Cedra de la Napolact, de vica, bivolita si oaie)
-250 ml apa rece rece
-sare (1/2 lingurita am pus eu)
-menta (optional)
Se pune iaurtul intr-un vas incapator (carafa, de exemplu) si se adauga treptat apa peste el si se amesteca cu ajutorul unui tel pana cand este incorporata toata apa, apoi se adauga sare dupa gust.
Puteti adauga si menta sau gheata, iar in acest caz va recomand sa folositi un blender. Eu am folosit menta pentru ornare.
Daca nu serviti imediat ayran-ul, pastrati-l la rece.

 

 

 

Ingrediente pentru pide
Pentru aluat
-500 g faina-250 ml apa calduta
-un plic drojdie uscata
-o lingurita de sare
-o lingurita de zahar
Extra-pentru uns aluatul inainte de coacere-
-1 ou mic
-o lingura de apa
Pentru aluat, se pun intr-un bol apa, drojdia, sarea si zaharul. Se adauga faina si se framanta aluatul pana cand acesta nu se mai lipeste de maini. Se acopera bolul cu un prosop si se pune intr-un loc caldut sa dospeasca pentru cca 1 ora.
Dupa ce aluatul este dospit, se imprastie putina faina pe blatul de lucru si se portioneaza aluatul in 8 parti. Se intinde fiecare parte de aluat intr-o foaie alungita si cu capetele ovale (pe cat posibil, bineinteles).
Ingrediente pentru umplutura
-500 g carne de vita tocata
-1 ardei rosu mediu taiat cubulete
-1 ardei verde mediu taiat cubulete
-o ceapa alba tocata marunt
-2 rosii taiate cubulete
-2 catei de usturoi tocati marunt
-1 lingurita sare
-1/2 lingurita chimion macinat
-1/2 lingurita piper
-4 linguri ulei de masline
Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie incapatoare si se adauga ceapa si usturoiul, sotandu-se cateva minute, pana cand ceapa se inmoaie. Se adauga ardeii si carnea, se calesc cca 5 minute, apoi se adauga rosiile si condimentele si se lasa pe foc pana cand se evapora toata apa din tigaie.
Umplutura se distribuie egal pe fiecare foaie de aluat, lasandu-se o distanta de +/- 2 cm intre marginea aluatului si umplutura. Bordurile ramase pe ambele parti se ridica si se preseaza usor peste umplutura, iar capetele aluatului se aduna, rezultand niste barcute.
Se ung barcutele cu oul batut cu apa si se dau la cuptor (preincalzit) la 180 de garde pentru 20-25 de minute. Daca nu sunt rumene dupa acest timp mai lasati-le 1-2 minute la o temperatura mai mare sau pe functia grill.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente pentru salata de ceapa
-1 ceapa rosie mare taiata julien (+o lingurita de sare)
-1 lingurita de sumac
-3 fire patrunjel proaspat tocat marunt
-o lingura de ulei de masline
-sare dupa gust
Peste ceapa taiata se adauga lingurita de sare si se freaca pardon, framanta, intre maini, apoi se clateste cu apa rece. Facem asta ca ceapa sa nu fie prea iute, aspra.
Dupa ce este scursa de apa se pune intr-un castron si de adauga sumacul, patrunjelul, uleiul de masline si sare dupa gust.

 

Gata salata!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
aluatceapapidesumac
1 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Spaghetti cu spanac si piept de pui
next post
Cugetari si intelepciuni dupa prima intalnire a cursului de Cooking (Edge Gourmet)

You may also like

„Dulce Romanie”-parada retetelor

ianuarie 31, 2014

Supa crema de ciuperci

aprilie 17, 2010

Muffins cu visine si ciocolata

iulie 1, 2014

Prajitura cu scortisoara – prajitura cinnamon rolls

noiembrie 2, 2020

Quiche cu somon si mazare

mai 22, 2018

Pui cu ciuperci in sos de rosii

iulie 3, 2016

Prajitura de post (cu mere si nuca)

decembrie 3, 2013

Desert la pahar cu lapte condensat si lime

decembrie 12, 2021

Supa crema de broccoli si dovlecel cu muuulta...

august 26, 2010

Mini checuri cu ciocolata amaruie si stafide

decembrie 2, 2011

1 comment

Cristina iunie 8, 2015 - 10:28 am

Yammy! imi plac toate!!!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ