Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023
AperitiveMancaruri

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Quiche cu telemea si verdeturi

mai 5, 2023

Dovlecei umpluti cu fasole si porumb

martie 31, 2023
AperitiveMancaruri

Quesadilla cu spanac si feta

martie 8, 2023

Sandvis cu hummus de sfecla rosie

ianuarie 12, 2023

Sos cu ciuperci pentru paste

noiembrie 9, 2022
MancaruriPui

Pui in sos de smantana cu mazare

octombrie 13, 2022

Ardei umpluti cu cus-cus si ciuperci

octombrie 7, 2022

Chec cu orez si ciuperci

octombrie 2, 2022
Mancaruri

Risotto cu galbiori

written by Corina Ureche august 24, 2015
Risotto cu galbiori

Cine n-are galbiori, sa isi cumere! Si dupa ce isi cumpara sa incerce reteta de risotto cu galbiori. Serios, nici nu stiti ce pierdeti. Clujul se poate sui in masina sa sa traga o fuga pe drumul care duce pre Huedin. Intre Dumbrava si Capus, atat pe partea dreapata cat si pe stanga a drumului, sunt tarabe cu galbiori de vanzare. Anul acesta sunt mai scumpi, 25 de lei pe kg, fata de 15 lei cat au fost anul trecut. Insa merita toti banii din lume.

Si iata-va cu galbiorii in casa! Ce sa faceti cu ei? Pai daca vreti ceva super-muper simplu puteti sa ii trageti la tigaie alaturi de usturoi, un mniez de ceapa si patrunjel proaspat. Puneti minunea pe pita proaspata si cam asta e! Sau ii puteti face cu smantana, asa un fel de tocanita, pentru care va las reteta mea, aici (numa click). Sau ce ziceti de un risotto? (caruia bunica i-ar zice ghiveci cu ciuperci 🙂

Galbiorii, dar si alte ciuperci, mi se par perfecti in risotto. E de stat langa el, nu zic nu, de amestecat, de completat cu apa si tot asa, insa ce puneti la final in farfurie o sa va faca sa uitati orice efort depus. Cremos, usor piscator de la parmezan, e cu vin, e perfect!

Pofta buna!

Ingrediente Risotto cu galbiori

  • 200 g orez (Arborio)
  • 300 g galbiori
  • 100 ml vin alb sec (puneti 200 ca una sigur o beti cat amestecati in labos)
  • o ceapa alba
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper
  • cimbru uscat
  • 50 g unt taiat cubulete
  • 50 g parmezan razuit
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2-3 fire patrunjel proaspat
  • 800 ml apa fierbinte/supa de pui sau curcan ar fi si mai bine
  • (Este important ca apa sau supa sa fie fierbinte pentru a nu incetini procesul de fierbere a orezului)

Preparare Risotto cu galbiori

Se curata ceapa si nusturoiul, apoi se toaca amandoua marunt.

Galbiorii se spala si se curata de impuritati si se taie in 2 sau 4, in functie de marimea fiecarei bucati.

Intr-o cratita se incalzeste uleiul si se adauga ceapa, care se caleste la foc mic pana cand devine lucioasa si usor translucida.

Se adauga usturoiul si se caleste cateva minute, avamd grija sa nu se arda.

Se adauga galbiorii, cimbru, sare si piper. Galbiorii se calesc si se lasa pe foc pana cand se evapora apa pe care o lasa.

Se adauga orezul si se amesteca cu galbiorii. Se caleste orezul pana cand are o tenta de translarenta.

Se adauga vinul peste orez si se fierbe cca 5 minute.

Se adauga apa/supa fierbinte cat sa acopere orezul si se lasa la fiert (foc mic, again) pana ca este absorbita de orez. In acest timp nu plecati de langa orez caci va trebui amestecat de 2-3 in cratita.

Cand apa este absorbita se mai adauga apa/supa fierbinte si abia cand este absorbita aceasta din urma mai adaugati alta. Repetati pasul acesta pana cand aveti cei 800 ml apa integral folositi. Nu uitati sa amestecati in risotto!

La final, se stinge focul si de adauga parmezanul razuit si untul. Se lasa sub capac 3-4 minute, apoi se amesteca putin.

Se adauga patrunjelul tocat pe deasupra si … dig in!

Print Friendly, PDF & Email
galbioriorezretete italienestirisotto
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Negresa cu unt de arahide
next post
Taitei cu smantana si mazare

You may also like

Dulceata de visine

iulie 20, 2013

La carbonade flamande

ianuarie 14, 2015

Lasagna bolognese – reteta lasagna de casa

martie 4, 2019

Frigarui de pui cu ananas si legume

iulie 7, 2017

Varza de Bruxelles gratinata

ianuarie 2, 2012

Negresa cu Raffaello si caramel sarat

decembrie 19, 2016

Pide cu sunca si cascaval

aprilie 11, 2014

Pesmet aromat si zahar verde-de avut la indemana

februarie 2, 2015

Dovlecel pane

ianuarie 13, 2010

Paine in ou cu miere si fructe

octombrie 17, 2018

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Promotion Image

Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) branza (11) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (33) ciuperci (25) desert (31) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (36) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (26) nuca (22) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (20) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (15) retete pui (14) retete simple si rapide (48) retete simple si usoare (125) rosii (32) salata (17) selgros (67) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (19) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ