Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Mancaruri

Risotto cu spanac

written by Corina aprilie 9, 2020
Risotto cu spanac

Risotto cu spanac proaspat, un risotto de sezon, perfect pentru pranzurile tot mai calde si serile racoroase de primavara.

Eu sunt mare fan al mancarurilor cu orez, fie ca vorbim de un risotto cremos, un ghiveci cu legume sau niste ardei umpluti. Orezul este un ingredient care te poate scoate din impas oricand.

Un alt ingredient care imi place este spanacul. La fel ca orezul, si spanacul este super  versatil. Iar eu l-am folosit de aceasta data intr-un risotto aromat si super gustos.

Sper tare sa va placa reteta si sa o incercati!

Risotto cu spanac

Ingrediente Risotto cu spanac

  • 200g orez arborio sau carnaroli (nu este potrivit un altfel de orez)
  • 1 ceapa alba
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 20g unt
  • 50ml vin alb sec
  • 50g parmezan razuit
  • o mana de spanac proaspat
  • cimbru proaspat sau uscat (dupa gust)
  • sare si piper (dupa gust)

Mod de preparare Risotto cu spanac

Punem pe foc oala cu 1l de apa si o lasam pana incepe sa fiarba. Apoi oprim focul sub ea. Vom avea nevoie de apa fierbinte la prepararea risottoului.

Spalam si frunzele de spanac si le tocam marunt din cutit. Le tinem si pe ele deoparte.

Pana fierbe apa tocam marunt ceapa si usturoiul. Punem pe focul mic o alta oala in care adaugam uleiul de masline si untul. Cand untul este topit, adaugam ceapa si usturoiul. Calim 3-4 minute, pana ceapa este moale si sticloasa. Adaugam orezul (pe care nu il spalam) si il prajim 1-2 minute, amestecand. Stingem totul cu vin si asteptam sa se evapore alcoolul (cateva minute). Adaugam sare, piper si cimbru.

Din acest moment incepem sa turnam apa fierbinte pregatita la inceput. Adaugam cate un polonic de apa peste orez, maximum doua, și nu adaugam apa pana aceasta nu este absorbita de catre orez. Amestecam mereu, la foc mic.

Nu va faceti probleme, in maximum 15 minute risotto este gata.

Cum stim cand este gata? Pai va trebui gustat. Orezul trebuie sa fie moale la exterior si usor crocant la interior, iar consistenta finala a mancarii trebuie sa fie cremoasa. Completam cu sare si piper daca este cazul.

Cand orezul este fiert, adaugam parmezanul si spanacul maruntit. Amestecam si servim imediat. Risotto cu spanac se serveste imediat ce este gata. In caz ca ramane prea mult in cratita, boabele de orez vor absorbi toata apa iar la final va fi un terci gros si nicidecum un risotto cremos.

In farfurie putem adauga parmezan extra si piper. Mie imi place cu mult piper, recunosc.

Pofta buna, dragii mei!

Risotto cu spanac

Print Friendly, PDF & Email
parmezanretete cu orezretete simple si usoarerisottospanaculei de masline
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Tocanita de porc cu mazare in sos de rosii
next post
Salata de cartofi cu leurda

You may also like

Sufleu de branza cu mucegai

aprilie 22, 2012

Prajitura de post (cu mere si nuca)

decembrie 3, 2013

Ciuperci cu cous cous

iunie 21, 2018

Pavlova cu capsuni si cimbru

iunie 9, 2019

Oua umplute cu branza si capere

februarie 2, 2014

Tocanita de ciuperci

noiembrie 27, 2009

Tiramisu cu serbet de cacao

februarie 22, 2017

Vacanta in Corfu. Cum ar fi putut fi

septembrie 15, 2017

Fajitas de pui

iunie 5, 2012

Limonada parfumata

iulie 23, 2013

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ