Rulada cu crema de nuca si unt inchide, cel putin pe moment, seria retetelor de sarbatoare inspirate de LURPAK. Sper din inima ca v-am inspirat si pe voi si ca cel putin o parte dintre retele pe care vi le-am pregatit se vor regasi pe mesele voastre de sarbatoare.
Rulada aceasta este minunata si tare tare m-as bucura sa aud ca ati incercat-o. Veti vedea ca se pregateste foarte simplu. In plus, puteti sa va jucati cu ea dupa cum va dicteaza pofta si inima. Alegeti umpluturi speciale, glazurati-o cu ciocolata sau caramel sarat, cum va place voua mai mult!
#CraciunulmeritaLurpak, asa ca va reamintesc retetele pregatite in aceasta frumoasa campanie, pe langa frumoasa rulada:
- Saratele cu chimen la presa
- Biscuiti cu crema de branza si visine
- Muschiulet de porc impletit cu unt aromatizat
- Somon cu sos de unt si lamaie
Daca vreti sa vedeti si mai multe idei apetisante, urmariti pe Facebook si instagram postarile cu #CraciunulmeritaLurpak.
Va pup pe toti!
Ingrediente Rulada cu crema de nuca si unt
Pentru blat
- 4 oua
- 60 g faina
- 20 g cacao
- semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
- 80 g zahar
Pentru umplutura
- 150 g miez de nuca macinat
- 60 g zahar
- 120 ml lapte
- 80 g unt nesarat LURPAK (la temperatura camerei)
- semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
Mod de preparare Rulada cu crema de nuca si unt
- Pregateste o tava cu dimensiunile 35×30 cm. Eu am folosit tava cuptorului. Daca folosesti o tava mai mica blatul va iesi mai gros.
- Porneste cuptorul la 180 grade C si pune hartie de copt in tava.
- Pregateste un prosop curat, suficient de mare pentru a rula aluatul.
Pentru blat separa galbenusurile de albusuri.
Peste galbenusuri adauga jumatate din cantitatea de zahar si mixeaza-le pana cresc in volum si zaharul este dizolvat.
Mixeaza albusurile pana obtii o spuma ferma, apoi adauga zaharul ramas. Mixeaza in continuare pana cand spuma este bine intarita.
Adauga galbenusurile peste spuma de albusuri si omogenizeaza compozitia, amestecand incet.
Cerne intr-un bol faina si cacaua, amesteca-le si adauga compozitia lingura cu lingura peste albusuri si galbenusuri.
Toarna aluatul in tava, niveleaza-l cu o spatula si da tava la cuptor pentru 10 minute.
Scoate blatul copt din cuptor si rastoarna-l cu fata in jos pe prosopul pregatit.
Da la o parte hartia de copt (cu grija) si ruleaza blatul in prosop.
Lasa rulada deoparte pana se raceste complet.
Pentru umplutura pune intr-o cratita laptele, zaharul si vanilia.
Pune cratita pe foc si cand incepe sa fiarba adauga nuca macinata. Amesteca si lasa sa fiarta 1-2 minute. Trage cratita deoparte si lasa sa se raceasca compozitia la temperatura camerei.
Pune untul intr-un castron si mixeaza-l 1-2 minute. Adauga in 3 transe crema de nuci si mixeaza pana cand ai o crema bine omogenizata.
Desfa blatul din prosop, intinde crema peste el, apoi ruleaza-l presand incet.
Da rulada la frigider cat sa se intareasca putin crema, apoi pudreaza-o cu zahar.
Pofta buna!
1 comment
Sper sa reveniti si cu o reteta de blat de rulada(sau pandispan) cu nuca macinata.