Astazi pregatim Rulouri cu pesto si branzeturi, numai bune pentru mic dejun alaturi de un pahar de iaurt. Dar aceste rulouri pot inlocui perfect painea la o masa principala. Putem sa le spunem chifle aromate rulate daca doriti. Le putem lua cu noi in drumetii, plimbari sau picnic.
Puteti folosi branzeturile care va plac cel mai mult. Eu am pus cheddar si mozzarella, dar la fel de bine puteti face o combinatie de branza de burduf si cascaval afumat. Branzeturile cu mucegai se potrivesc si ele, insa este bine sa le combinati cu o branza de tip mozzarella. Partea pozitiva este ca gasim la raionul de branzeturi absolut tot ce ne dorim!
Ce mai putem folosi ca umplutura? Ciuperci trase la tigaie, spanac proaspat sau fiert, prosciutto sau felii de sunca. Totul in functie de gusturile si preferintele noastre.
Ingrediente Rulouri cu pesto si branzeturi
Pentru aluat
- 450g faina
- 7g drojdie uscata
- o lingurita de sare
- 50 ml ulei de masline
- 250ml lapte cald
Pentru umplutura
- 100g pesto de busuioc
- 150g mozzarella razuita
- 150g cheddar dat pe razatoare
VEZI MODUL DE PREPARARE IN FORMAT VIDEO MAI JOS
Mod de preparare
In bolul robotului punem ingredientele pentru aluat. Framantam cateva minute pana obtinem un aluat nelipicios. Il acoperim cu un prosop si il lasam sa dospeasca aproximativ 1-1,5 ore intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Dupa dospire punem faina pe blatul de lucru. Intindem aluatul cu un sucitor intr-o foaie dreptunghiulara cu grosimea de aproximativ 1cm. Ungem foaia cu pesto, apoi adaugam branzeturile pe toata suprafata. Rulam aluatul pe lung, presand bine rulada. Cu un cutit taiem rondele de aproximativ 4-5 cm grosime. Asezam rulourile cu o mica distanta intre ele intr-o tava unsa cu putin ulei de masline. Le ungem pe fiecare cu putin pesto, apoi dam tava la cuptorul incins la 180°C. Coacem rulourile 35-40 de minute, pana sunt rumene si apetisante.
Pofta buna!