Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Aperitivegustari sarateMancaruri

Rulouri cu spanac si ceapa verde

written by Corina martie 5, 2020
Rulouri cu spanac si ceapa verde

Rulouri cu spanac si ceapa verde – probabail una dintre cele mai faine retete de primavara din cate am facut pana acum.

Abia am asteptat sa apara in piata verdeturile, parca nu mai aveam rabdare. M-am dus la o sesiune de cumparaturi cu gandul la leurda (am vazut ca in unele parti deja a aparut) insa nu am gasit. Am fost tare dezamagita. 🙁

Insa am gasit spanac si chiar daca spanacul nu-i leurda, am zis ca ceva bun sigur fac cu el. Si am facut spanac cu smantana, vreo doua salate si aceste rulouri fantastice.

La un moment dat, dupa ce m-am apucat de ele, am crezut ca o sa fie un mare esec, insa s-a dovedit a fi o reusita de zile mari. Am folosit in umplutura crema de branza, astfel ca umplutura a fost destul de lichida. Am fost tare suparata cand am taiat rulourile si umplutura a iesit in rauri afara. Dar am mers mai departe cu reteta, mi-am zis ca daca iese, bine, daca nu …iar bine. Umplutura care s-a scurs am pus-o peste rulouri in tava si de fapt asta a facut totul. Rulourile au iesit la final usor umede, perfecte chiar. O branza de burduf sau o telemea ar fi facut rulourile mai uscate.

Rulourile acestea sunt perfecte alaturi de lapte, iaurt, sana. Desigur, nu e musai sa le mancati cu ceva, si simple sunt minunate.

Rulouri cu spanac si ceapa verde

Ingrediente Rulouri cu spanac si ceapa verde

Ingrediente pentru aluat

  • 350g faina alba
  • 100g faina integrala
  • 7g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 250 ml apa calda
  • 50 ml ulei de masline

Eu pregatesc aluatul foarte simplu si rapid in robotul de bucatarie sau mixerul cu bol cu ajutorul carligului de framantare. Pun toate ingredientele in bol si framant pana obtin un aluat care se desprinde usor de pe carlig. Tin aproape faina si uleiul de masline mereu, poate mai am nevoie. Mi s-a intamplat de mai multe ori sa mai fie nevoie de o lingura de faina sau de putin ulei pana sa ajung la aluatul final, cel care se dezlipeste usor. Aceste modificari au aparut aproape de fiecare data cand am schimbat tipul de faina.

Bun, odata obtinut aluatul, il acoperim cu un prosop curat si il tinem la loc cald sa dospeasca, aproximativ 1,5h.

  • Bineinteles, aluatul poate fi framantat si manual. Puneti intr-un castron mare ingredientele uscate, apoi incepeti sa framantati adaugand treptat apa si ulei. Framantati pana aluatul de dezlipeste de pe maini.
  • Nu este obligatoriu sa folositi faina integrala, puteti face aluatul doar cu faina alba (caz in care va recomand sa puneti din start 500g).

Ingrediente pentru umplutura

  • 300g crema de branza cu smantana
  • 1 legatura ceapa verde taiata rondele
  • 1 ou
  • o mana de spananc proaspat tocat marunt
  • sare si piper

Pentru umplutura se amesteca toate ingredientele intr-un castron. Desigur, sare si piper punem dupa gust. Daca crema de branza este sarata s-ar putea sa nu mai simtiti nevoia de sare in plus.

Mod de preparare Rulouri cu spanac si ceapa verde

Avem aluatul, avem umplutura.

Pornim cuptorul la 180C si pregatim o tava de copt.

Presaram putina faina pe blatul de lucru si rasturnam aluatul. Cu ajutotul sucitorului, intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara, cu grosimea de aproximativ 1 cm.

Peste aluat intindem umplutura de branza si verdeturi, lasand pe o latura mare o margine de 2-3 cm. Atentie, umplutura este mai lichida!

Rulam aluatul pe latura mare. Taiem cu cutitul rulouri de grosimea a 2-3 degete si le punem in tava, cu o mica distanta intre ele. Umplutura care se va scurge din rulouri in momentul taierii o luati frumusel pe lama cutitului si o adaugati in tava peste rulouri. Nu va faceti probleme, pare totul foarte umed si lichid, insa rulourile vor iesi minunat!

Mai jos vedeti cat de lichida mi-a iesit mie umplutura.

Buuun. Dam tava la cuptor pentru 30-40 de minute, pana rulourile sunt rumene si frumoase. Le urmarim in tot acest timp, pot sa se rumeneasca si mai repede.

Odata coapte, le lasam sa se racoreasca putin, apoi le putem scoate din tava.

Pofta mare!

Rulouri cu spanac si ceapa verde

Rulouri cu spanac si ceapa verde

Print Friendly, PDF & Email
ceapa verderetete la cuptorretete simple si usoarespanac
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Snitel de pui cu mozzarella
next post
Orez cu ciuperci si spanac

You may also like

Chiftele cu oua de prepelita

martie 22, 2013

Ciuperci cu camembert

ianuarie 31, 2012

Pesto de legume coapte cu nuca

ianuarie 6, 2020

Chiftele de cartofi cu branza

ianuarie 7, 2010

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Telemea marinata in ulei de masline

mai 7, 2020

Pasta de ton

februarie 14, 2010

Quiche cu telemea si verdeturi

mai 5, 2023

Chec aperitiv

ianuarie 10, 2012

Bruschetele cochetele

august 20, 2012

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ