Ca si multe alte mancaruri, aceste rulouri au fost un experiment placut si interesant, zic eu apreciat de sot si prietenul nostru invitat la cina.
Vi le recomand atat ca si mancare calda cat si ca si aperitiv.
Ingrediente
(pentru 2 portii)
-un piept de pui dezosat
-12 felii de bacon
-6-7 ciuperci champignon proaspete sau o 1/2 jumatate conserva
-2 linguri de mustar (clasic)
-1 catel de usturoi (2 daca sunt mici)
-cimbru
-3 fire de patrunjel proaspat
-50 ml vin alb
-o lingura ulei de masline
-sare
-piper
Prima si prima data am facut sote-ul de ciuperci. Eu am avut o conserva de ciuperci marinate in ulei si ierburi. Uleiul l-am turnat intr-o tigaie si cand a inceput sa sfaraie am adugat ciupercile scurse de ulei. Dupa 3-4 minute am stins cu vin si am lasat sa fiarba usor pana s-a evaporat alcoolul si a scazut lichidul, adica in jur de 6-7 minute. Patrunjelul l-am tocat marunt si l-am pus peste ciuperci. Si gata sote-ul.
Daca folositi ciuperci proaspete le curatati, spalati si taiati marunt si procedati ca si mai sus: ulei-ciuperci-vin-patrunjel.
Buun, avem sote-ul si il tinem deoparte si ne vedem in continuare de pui.
Pieptul l-am spalat si curatat de pielite, apoi l-am taiat pe mijloc, iar pe cele 2 bucati le-am taiat longitudinal si am obtinut din fiecare inca 2 bucati, adica pentru 4 rulouri, in total.
Am batut fiecare bucata de carne cu ciocanul de snitele. Trebuie sa iasa un snitel mai subtirel.
Va recomand sa bateti carnea intre 2 pungi de plastic si asta pentru ca: 1. nu veti murdari fundul de lemn si obiectele din jur si 2. carnea nu se va rupe. Eu asez pe fundul de lemn o punga, pun carnea, peste ea pun alta punga si abia apoi bat cu ciocanul.
Intr-un bol amestecam mustarul si usturoiul pisat.
Si ne apucam de asamblatul rulourilor.
Pe fiecare bucata batuta presaram sare si piper, adaugam o lingurita de ameastec de mustar si intindem pe carne, apoi asezam putine ciuperci (ca si in imaginea de mai jos).
Rulam bucata de carne si o infasuram in bacon.
Asezam rulourile intr-un vas termorezistent, turnam putin ulei pe deasupra si presaram cimbru.
Dam vasul la cuptor pentru cca 40 de minute la temperatura medie.
Baconul se va rumeni frumos pe deasupra, carnea se va patrunde fain si o sa avem niste rulouri fantastice.
Le serviti calde cu garnitura dorita langa ele, cu o salata sau reci ca si aperitiv. Ca si aperitiv arata foarte bine sa fie taiate in rulouri mai mici, sunt de efect pe un platou.
Noi le-am servit cu cus-cus si salata de legume.
Pofta buna!
8 comments
eu le-am prins in varianta "aeritiv" adica reci si au fost fff bune!
hi hi, a fost experiment si pe tine 😛
Delicios si frumos prezentat! Imi place!
Delicioase rulouri !
Te invit cu drag la provocarea Dulce Romanie a carei gazda sunt in luna februarie. M-as bucura tare mult sa participi !
Delicioase.O seara buna.
combinatia ideala : pui cu ciupercute.
multumesc pentru sugestie ! trebuie sa fie delicioase !
Cu drag Carmen!
arata foarte apetisant!
Imi place mult blogul tau, prin urmare te-am trecut in listuta mea de blogroll, ca sa te pot urmari mai bine. Daca iti face placere, viziteaza si blogul meu.