Salata bulgareasca o veti gasi in mai multe variante. In unele retete sunt prezente doar legumele, in altele legume impreuna cu telemea sau ou, dar veti gasi si variante care le contin pe toate acestea. Ba s-ar putea si niste cubulete de sunca.
Salata bulgareasca incercata de mine are telemea si oua fierte si vreau sa va spun ca este absolut delicioasa. Este atat de racoritoare incat nu te-ai mai opri din mancat. Vara o puteti savura alaturi de putina paine prajita sau ii puteti adauga crutoane aromate.
Mai jos voi lasa ingredientele pentru doua portii. Insa nu sunt batute in cuie, evident.
Ingrediente Salata bulgareasca
- 3 rosii rosii suculente
- 1 castravete castravete marisor
- ½ legatura patrunjel tocat marunt
- 1 ceapa rosie micuta
- 2 oua fierte
- branza telemea (cata dorim)
- sare
- piper
- putin ulei de masline
- otet
Cum pregatim salata bulgareasca
Salata se pregateste simplu si rapid. In maximum 10 minute o avem pe masa si ne putem bucura de ea.
Punem ouale la fiert, iar intre timp ne ocupam de legume.
Spalam rosiile si castravetele si le taiem cubulete. Curatam ceapa si o taiem fideluta.
Asezam legumele astfel pregatite intr-o farfurie si adaugam patrunjelul tocat marunt. Amestecam salata si o condimentam dupa gust cu sare, piper, ulei de masline si otet. Dam branza telemea pe razatoarea mica si o presaram peste salata sau o adaugam langa salata, asa cum am procedat eu (foto).
Curatam ouale de coaja si le taiem in 4 sau cubulete. Adaugam ouale in salata si presaram putin piper macinat pe deasupra lor.
Salata bulgareasca este gata si sper sa va placa si voua!
Pofta buna, dragii mei!
- Otetul poate fi inlocuit cu zeama de lamaie.
- Daca va plac ardeii, nu ezitati sa adaugati in salata cateva bastonase de ardei. De ce culoare doriti.
- In cazul in care doriti o salata si mai consistenta, adauga si cateva cubulete de sunca.