Salata calda de dovlecei, ardei, ceapa verde si carnaciori. Sau orice alt ingredient preferat de voi, de exemplu rondele de vinete, conopida sau ciuperci.
Eu zic ca e perfecta pentru o cina de vara, e calduta si usoara si se prepara si repede, in aproximativ 20 de minute e gata! Doar imaginati-va ca ajungeti acasa de la serviciu si nu aveti nimic de mancare pregatit. O salata ca aceasta va poate scoate lejer din impas.
Chiar daca i-am zis salata calda, sa stiti ca este excelenta si rece. O putem pregati in varianta calda in sezoanele racoroase, iar vara ne putem bucura de ea rece, pentru ca are un efect racoritor. Sper sa va placa si voua si sa o incercati!
Ingrediente Salata calda de dovlecei
- un dovlecel
- un ardei gras rosu si unul galben
- 2 fire de ceapa verde
- cativa carnaciori picanti
- sare si piper
- putin ulei de masline
Mod de preparare Salata calda de dovlecei
Dovlecelul se taie rondele, se sareaza si se lasa la scurs intr-o sita. Ardei se taie fasii, iar ceapa se taie in 2-3 pe lungime (se pastreaza partea verde care nu se va praji). Se prajesc legumele in tigaie tip grill sau gratarul uns cu putin ulei (desi daca aveti o tigaie buna s-ar putea sa nu fie nevoie de ulei deloc).
Carnaciorii se cresteaza din loc in loc si se prajesc si ei 1-2 minute, cat sa se rumeneasca putin.
Intr-un vas asezati toate ingredientele pregatite si condimentati cu sare si piper dupa gust, iar cand serviti, serviti cu putin ulei de masline pe deasupra. Taiati marunt cozile de la ceapa verde si presarati-le pe deasupra. Si gata!
Pofta buna!
- Eu am folosit carnaciori picanti, insa se potrivesc si cei obisnuiti.
- Daca doriti o varianta vegetariana, renuntati la carnaciori. Salata va fi la fel de buna.
- Pentru o varianta mai consistenta, serviti salata calda de dovlecei impreuna cu paine prajita sau chiar crutoane.