Daca pana zilele trecute ma plangeam ca prea ploua si doream sa vina caldura, acuma pot zice ca m-am lecuit si parca as vrea ca arsita sa o lase mai moale. Si e doar inceputul! Ador caldura, soarele, plaja si tot ce inseamna vara, insa de cativa ani ma dau batuta. E prea cald.
Ei bine, daca e prea cald trebuie sa mancam si mai usurel si mai racoros si mai colorat…ca sa fim in ton cu vara. O salata cu omleta merge de minune, mai ales ca am avut salata verde proaspata de la soacra mea din gradina; o salata carnoasa si crocanta asa cum trebuie sa fie o salata verde buna.
Pentru omleta am folosit oua de casa si ceapa verde tot din gradinuta si mi s-a parut una dintre cele mai bune salate de pana acum. Daca tinem cont ca in maximum 15 minute (stiti ca imi plac retetele rapide) e numa buna de mancat putem sa ii dam o nota bunicica, poate chiar cu steluta.
Ingrediente Salata cu omleta
- salata verde (dupa pofta inimii)
- 3 fire de ceapa verde
- 2 rosii
- 3 oua
- 50 g branza sarata (eu am avut de burduf)
- 1/2 lingurita ierburi de provence (sau alte plante aromatice)
- 2 linguri ulei de masline
- cativa stropi de otet balsamic
- sare si piper
Cum pregatim salata cu omleta
Prima data pregatim omleta. Pentru asta se bat ouale cu furculita, apoi se adauga branza si ierburile de provence. Compozitia se toarna intr-o tigaie incalzita in prealabil si se coace pe o parte, apoi pe cealalta pana cand e rumena si apetisanta. Se scoate pe un fund de lemn si se lasa sa se racoreasca putin, apoi se taie fasii.
Salata verde se spala si se usuca, apoi se rupe bucati intr-un bol. Peste salata se adauga ceapa verde tocata, rosiile taiate cubulete si omleta. Uleiul, otetul balsamic, sarea si piperul au ultimul cuvant, asadar adaugati-le peste salata si amestecati. Serviti imediat alaturi de un pahar de limonada receeeee!
Daca doriti un efect super racoritor va recomand sa pregatiti salata verde, rosiile si ceapa verde (spalat, curatat, taiat) si sa o tineti la rece pana cand omleta e gata racita si taiata. Astfel, o scoateti de la frigi, doar adaugati omleta si serviti.
Pofta buna!
4 comments
Ce idee buna! O salata mai consistenta care poate inlocui foarte bine una din mese.
Și mie îmi plac salatele, dar nu îmi place căldura excesivă. De o săptămână mor de cald.
Adica o masa completa intr-o farfurie:) Faina ideea si ..delicioasa!
Imi plac salatele de mor.. in orice varianta!