Salata cu ton si oua fierte este una dintre favoritele mele, iar vara o mananc destul de des. Imi plac foarte mult ouale fierte, iar de ton nici nu mai vorbesc. As manca oricand cu mare placere in tot felul de combinatii.
Este una dintre salatele care se potriveste oricarui sezon. Totusi, eu o prefer vara. Mi se pare racoritoare si suficient de satioasa pentru un pranz sau o cina. Uneori, in special in zilele mai reci, adaug in ea si crutoane de paine sau bucati de lipii (rupte cu mana, pur si simplu), seminte de tot felul si alte legume, in functie de ce am disponibil in frigider. De exemplu, morcovii dati pe razatoare sunt deliciosi in salata cu ton. Dar nu ma credeti, mai bine incercati!
Si cum stiu sigur ca deja faceti lista de cumparaturi, va zic spor la treaba si pofta buna!
Ingrediente Salata cu ton
(2 portii generoase)
- 1/2 salata verde
- 2 rosii
- 2 oua
- o cutie de ton maruntit/bucati in suc propriu/ulei (caz in care il vom scurge de lichid)
- 2-3 linguri porumb dulce
- 1 ceapa rosie
- Sare
- Piper
- 1-2 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare Salata cu ton
Se pun ouale la fiert si se fierb in functie de preferinte. Eu le las in jur de 4 minute din momentul in care au inceput sa fiarba
Salata se spala si se usuca cu un servetel de bucatarie. Se rupe bucati intr-un bol incapator.
Ceapa se taie julien (solzisori), iar rosiile cubulete. Puteti folosi si rosii cherry, caz in care doar le taiati in doua. Si vor arata si foarte frumos in salata. 🙂
Puneti peste salata din bol ceapa, rosiile si porumbul. Adaugati si tonul, uleiul de masline, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust. Amestecati.
Curatati ouale de coaja si taiati-le in doua. Adaugati-le in salata si rasniti putin piper pe deasupra.
Pofta buna!