Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
MancaruriMic dejun

Waffles sarate cu bacon

februarie 23, 2021

Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

februarie 15, 2021

Tocana de porc cu legume la slow cooker

ianuarie 29, 2021
AperitiveMancaruri

Paine fara gluten

ianuarie 25, 2021

Halloumi fries – bastonase de halloumi pane

ianuarie 20, 2021

Chiftele de ton la cuptor

noiembrie 4, 2020
AperitiveMancaruri

Tarta cu malai

octombrie 21, 2020

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

octombrie 2, 2020

Cartofi dulci umpluti

septembrie 17, 2020
MancaruriPui

Piept de pui cu cascaval si sos de rosii

august 26, 2020

Vinete cu parmezan la cuptor

august 6, 2020

Shakshuka cu dovlecel

iulie 28, 2020
de postPastesalata

Salata de post cu farfalle si legume

written by Corina martie 23, 2018
Salata de post cu farfalle si legume

 Cand vine vorba de retete cu paste, salatele mi se par cel mai la indemana de pregatit. De multe ori ajungem tarziu acasa si nu avem nimic de mancare, dar atata vreme cat am paste in casa pot sta linistita pentru ca stiu ca pot face ceva bun si rapid cu ele.

Intotdeauna folosesc pastele ca baza in salata la care adaug alte ingrediente. Daca vreau o salata cu carne aleg pieptul de pui la gratar sau ton in conserva. La acestea adaug, in functie de pofta si ce am in casa, fasole boabe, porumb, masline, rosii, castraveti, ardei si alte minunatii din gradina.

Asa ca azi va aduc o reteta de Salata de post cu farfalle si legume. Este o salata satioasa si hranitoare, perfecta atat pentru perioadele de post, dar nu numai.

salata de post cu farfalle si legume

Am folosit farfalle Antonio di Vaio, pentru ca asa cum va povesteam la reteta de penne Quattro formaggi, cu aceste paste am reusita preparatului garantata. Pregatite dupa o reteta speciala, adaptata gusturilor romanilor, poti fi sigur ca vei obtine acasa paste ca la restaurant.

Imi place in mod special acest sortiment pentru ca isi pastreaza forma si culoarea aurie in timpul fierberii si stim cat este de important acest aspect cand vorbim de mancaruri cu paste. Nimanui nu-i plac pastele imprastiate, lipite ori prea fierte, nu? Fiind paste cu grau dur, au si un continut mai ridicat de proteine, mancarea fiind cu atat mai hranitoare.

Revenind la salata de post cu farfalle si legume, vreau sa va mai spun ca este o reteta cat se poate de simplu de preparat, gata in 10 minute. Este colorata, aspectoasa, sanatoasa si hranitoare, iar daca ii faceti si un dressing de iaurt cu maioneza o puteti servi chiar si pe masa de Paste.

salata de post cu farfalle si legume

Ingrediente Salata de post cu farfalle si legume

  • 300 g farfalle Antonio di Vaio
  • 140 g porumb dulce
  • 150 g mix rosii cherry
  • 150 g broccoli
  • 1 morcov mic dat pe razatoare
  • 150 g masline fara samburi
  • 150 g castravete proaspat
  • Sare si piper
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri zeama de lamaie

 

Mod de preparare Salata de post cu farfalle si legume

 Punem pe foc o oala marisoara cu apa si putina sare. Cand incepe sa fiarba, adaugam pastele si le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj (in cazul meu 8 minute).

Cat pastele fierb putem pregati celelalte ingrediente. Castravetele il taiem cuburi, rosiile le taiem in doua, iar broccoli il fierbem 3-4 minute in apa cu putina sare. Odata fiert, il scoatem si il transferam intr-un bol cu apa foarte rece sau apa cu gheata. Scurgem broccoli de apa si il desfacem buchetele.

Pastele fierte le scurgem de apa si le trecem printr-un jet de apa rece. Le scurgem din nou si le punem intr-un bol incapator.

Peste paste adaugam maslinele si toate legumele pregatite mai sus.

Intr-un pahar amestecam uleiul de masline cu zeama de lamaie, sare si piper. Turnam amestecul peste paste si legume si amestecam salata incet.

Gustam si adaugam sare sau piper daca mai este nevoie.

Salata de post cu farfalle si legume este gata! O puteti servi simpla sau puteti sa picurati pe deasupra putina crema balsamica.

Sper ca reteta cu paste propusa astazi sa fie pe placul vostru si sa o incercati cat de curand. Spor la treaba si pofta buna va doresc!

salata de post cu farfalle si legume

Print Friendly, PDF & Email
Antonio di Vaiopaste grau durretete cu pastesalata de pastesalata de post
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Crema de pastrav afumat cu branza
next post
Chec cu iaurt si ciocolata

You may also like

Mancare de varza de Bruxelles si mazare

noiembrie 21, 2013

Cannelloni cu urda si spanac

octombrie 4, 2010

Paste cu gorgonzola si miez de nuca crocant

februarie 15, 2017

Salata cu ton si oua fierte

martie 24, 2010

Spaghetti bolognese

noiembrie 17, 2009

Salata cu peste prajit

martie 24, 2010

Salata greceasca cu cous cous

iunie 7, 2018

Salata cu tofu si pleurotus

mai 27, 2013

Paste cu hribi si dovlecel

octombrie 31, 2012

Tocanita de naut si legume – reteta de...

noiembrie 16, 2017

Leave a Comment Cancel Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi

Cauta si aici

aluat (15) aperitive (10) biscuiti (12) branza (11) capsuni (15) cartofi (27) cascaval (10) chiftele (17) ciocolata (30) ciuperci (22) desert (29) dovlecel (17) dulceata (12) lamaie (14) mancare la pachet (20) masline (13) mic dejun (13) morcovi (25) mozzarella (11) nuca (21) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (19) porc (13) prajitura (22) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (26) retete peste (12) retete porc (11) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (44) retete simple si usoare (94) rosii (29) salata (17) selgros (39) selgros cauta pasiunea (14) sfaturi utile (14) smantana (10) spanac (16) usturoi (18) zmeura (13)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SAVE & ACCEPT