Cand vine vorba de retete cu paste, salatele mi se par cel mai la indemana de pregatit. De multe ori ajungem tarziu acasa si nu avem nimic de mancare, dar atata vreme cat am paste in casa pot sta linistita pentru ca stiu ca pot face ceva bun si rapid cu ele.
Intotdeauna folosesc pastele ca baza in salata la care adaug alte ingrediente. Daca vreau o salata cu carne aleg pieptul de pui la gratar sau ton in conserva. La acestea adaug, in functie de pofta si ce am in casa, fasole boabe, porumb, masline, rosii, castraveti, ardei si alte minunatii din gradina.
Asa ca azi va aduc o reteta de Salata de post cu farfalle si legume. Este o salata satioasa si hranitoare, perfecta atat pentru perioadele de post, dar nu numai.
Am folosit farfalle Antonio di Vaio, pentru ca asa cum va povesteam la reteta de penne Quattro formaggi, cu aceste paste am reusita preparatului garantata. Pregatite dupa o reteta speciala, adaptata gusturilor romanilor, poti fi sigur ca vei obtine acasa paste ca la restaurant.
Imi place in mod special acest sortiment pentru ca isi pastreaza forma si culoarea aurie in timpul fierberii si stim cat este de important acest aspect cand vorbim de mancaruri cu paste. Nimanui nu-i plac pastele imprastiate, lipite ori prea fierte, nu? Fiind paste cu grau dur, au si un continut mai ridicat de proteine, mancarea fiind cu atat mai hranitoare.
Revenind la salata de post cu farfalle si legume, vreau sa va mai spun ca este o reteta cat se poate de simplu de preparat, gata in 10 minute. Este colorata, aspectoasa, sanatoasa si hranitoare, iar daca ii faceti si un dressing de iaurt cu maioneza o puteti servi chiar si pe masa de Paste.
Ingrediente Salata de post cu farfalle si legume
- 300 g farfalle Antonio di Vaio
- 140 g porumb dulce
- 150 g mix rosii cherry
- 150 g broccoli
- 1 morcov mic dat pe razatoare
- 150 g masline fara samburi
- 150 g castravete proaspat
- Sare si piper
- 3 linguri ulei de masline
- 3 linguri zeama de lamaie
Mod de preparare Salata de post cu farfalle si legume
Punem pe foc o oala marisoara cu apa si putina sare. Cand incepe sa fiarba, adaugam pastele si le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj (in cazul meu 8 minute).
Cat pastele fierb putem pregati celelalte ingrediente. Castravetele il taiem cuburi, rosiile le taiem in doua, iar broccoli il fierbem 3-4 minute in apa cu putina sare. Odata fiert, il scoatem si il transferam intr-un bol cu apa foarte rece sau apa cu gheata. Scurgem broccoli de apa si il desfacem buchetele.
Pastele fierte le scurgem de apa si le trecem printr-un jet de apa rece. Le scurgem din nou si le punem intr-un bol incapator.
Peste paste adaugam maslinele si toate legumele pregatite mai sus.
Intr-un pahar amestecam uleiul de masline cu zeama de lamaie, sare si piper. Turnam amestecul peste paste si legume si amestecam salata incet.
Gustam si adaugam sare sau piper daca mai este nevoie.
Salata de post cu farfalle si legume este gata! O puteti servi simpla sau puteti sa picurati pe deasupra putina crema balsamica.
Sper ca reteta cu paste propusa astazi sa fie pe placul vostru si sa o incercati cat de curand. Spor la treaba si pofta buna va doresc!