Salata de sfecla rosie, spanac si portocale sau bine ai venit, primavara! Ma bucur mereu de venirea primaverii, caci odata cu ea isi fac aparitia o multime de verdeturi prin piata. Leurda, ceapa verde, spanacul sunt cateva dintre preferatele mele si deja ne fac cu ochiul de la tarabe. Sambata am facut o vizita printr-o piata din Cluj si am cumparat de toate, de aici si salata de azi.
Este o salata sanatoasa si foarte foarte gustoasa, de care noi efectiv ne-am indragostit. O recomand din toata inima!
Daca nu ati mai incercat pana acum o salata de spanac cu varianta lui cruda sa stiti ca este timpul sa o faceti. Este gustos si va veti bucura de toate beneficiile lui in starea cea mai pura; si nu doar de beneficiile lui, ci de a tuturor ingredientelor.
Reteta merge direct catre Elena, care gazduieste ultima editia a proiectului “Dulce Romanie”.
Ingrediente Salata de sfecla rosie, spanac si portocale
- o mana de spanac
- 1/2 portocala curata de coaja si pielita
- 1/2 sfecla rosie fiarta (sau coapta)
- o ceapa rosie mica taiata fideluta
- un pumn de nuci
- o lingura zeama de lime sau lamaie
- o lingura zeama de portocala
Mod de preparare Salata de sfecla rosie, spanac si portocale
Se spala slanacul si se tamponeaza cu un servetel absorbant. Daca frunzele sunt foarte mari, se rup in 2-3 bucati.
Specla rosie se taie cubulete sau felii subtiri, iar portocala se decojeste si se indeparteaza pielitele.
Se aranjeaza ingredientele pregatite pe un platou si se stoarce zeama de lime si portocala. Se mananca imediat, ca pofta e mare!
- Pentru un gust si mai bun, prajiti nucile intr-o tigaie, apoi taiati-le mare din cutit.
- Daca aveti prin preajma un pic de branza de capra nu ezistati sa o adaugati in salata.
- Adaptati cantitatea de ingrediente in functie de preferintele voastre.
Pofta buna!
3 comments
Buna de tot! Îmi place combinatia!
Ce combinatie interesanta si cred ca e foarte fresh. Pupici
Cu drag si pofta as infige furculita!