Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
AperitiveMancaruri

Pancakes cu spanac – Clatite cu spanac

aprilie 15, 2021

4 retete la Airfryer

aprilie 4, 2021

Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

martie 11, 2021
MancaruriMic dejun

Waffles sarate cu bacon

februarie 23, 2021

Tocana de porc cu legume la slow cooker

ianuarie 29, 2021

Paine fara gluten

ianuarie 25, 2021
AperitiveMancaruri

Halloumi fries – bastonase de halloumi pane

ianuarie 20, 2021

Chiftele de ton la cuptor

noiembrie 4, 2020

Tarta cu malai

octombrie 21, 2020
AperitiveDesertMancaruri

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

octombrie 2, 2020

Cartofi dulci umpluti

septembrie 17, 2020

Piept de pui cu cascaval si sos de rosii

august 26, 2020
Aperitivegustari sarate

Saleuri cu iaurt si parmezan

written by Corina decembrie 29, 2018
Saleuri cu iaurt si parmezan

Nu stiu cum sunt pentru altii, dar pentru mine saleurile sunt cireasa de pe tort la mesele festive de Craciun ori Revelion. In general orice gustare sarata imi place, dar ca saleurile nu-i nimic. Si in restul anului imi plac, insa sarbatorile de iarna merg manusa cu saleurile. O fi de la cuptorul incins din care se simte miros pofticios? Cred ca da!

Saleuri cu iaurt si parmezan am azi pentru voi, o reteta atat de simpla incat sunt convinsa ca dupa ce o cititi va si apucati de lucru. Reteta am luat-o din Cartea de bucate a Silviei Jurcovan, una dintre cartile mele preferate. Si cred ca am mai spus pe aici pe blog, n-am dat gres cu nicio reteta!

Saleurile ies perfecte. Sunt fragede, efectiv ti se topesc in gura si iti vine sa mananci non-stop. Dar sa nu faceti asta! Ce e fain ca se pastreaza frumos zile bune daca sunt tinute intr-o punga de hartie sau intr-o cutie inchisa ermetic.

Sper sa va placa si voua reteta!

Incearca si reteta de SARATELE CU CHIMEN LA PRESA – reteta AICI

 Iaurtul poate fi inlocuit cu smantana.

Parmezanul poate fi inlocuit cu cascaval sau telemea.

Aluatul poate fi folosit si pentru covrigei. Daca aveti forma de covrigei, go for it!

Ingrediente Saleuri cu iaurt si parmezan

*pentru aproximativ 70 saleuri

  • 400g faina
  • 200g unt la temperatura camerei
  • 200ml iaurt simplu
  • 1 ou
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 100g parmezan sau cascaval razuit
  • optional susan, seminte de chimen, sare grunjoasa

Mod de preparare Saleuri cu iaurt si parmezan

Intr-un castron incapator amestecam untul moale cu galbenusul (pastram albusul pentru mai tarziu), chimenul macinat, sarea, iaurtul si 50 g parmezan. Sau cascaval.  Amestecam bine si adaugam faina. Framantam aluatul pana toata faina este inglobata, apoi punem aluatul intr-o folie la rece 3-4 ore sau de seara pana dimineata. Eu l-am lasat 3,5 ore si am lucrat perfect cu el.

Dupa ce a stat la rece putem sa ne apucam serios de treaba.

Pornim cuptorul la la 170C (foc mijlociu) si punem hartie de copt intr-o tava.

Scoatem aluatul din folie si il intindem cu sucitorul pe blatul de lucru presarat cu faina. Ideal ar fi ca foaia sa aiba o forma dreptunghiulara, ca sa nu fie multe pierderi si iar sa framantati ce ramane. Asa ca apasati cu palmele aluatul si modelati-i forma, apoi intindeti cu sucitorul intr-o foaie de aproximativ 3 mm grosime.

Cu un cutit trecut mereu prin faina taiati fasii de aluat. In carte se recomanda fasii de 1,5X5 cm. Va spun sincer ca eu am taiat la ochi dupa cum am crezut ca mi-ar placea sa fie de mari saleurile. Va sfatuiesc sa faceti la fel. 🙂

Batem albusul cu o furculita si ungem pe deasupra saleurile cu o pensula. Presaram pe ele parmezanul ramas. Eu nu am pus parmezan pe toate, ci am folosit si seminte de susan alb si negru si seminte de chimen.

Saleurile se transfera in tava pregatita si se dau la cuptor pentru circa 20 de minute sau pana se rumenesc usor. Silvia Jurcovan recomanda sa nu se deschida usa cuptorului in primele 12 minute, asa ca am ascultat-o cu sfintenie!

Odata coapte le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca. Daca avem rabdare!

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
chimengustari sarateparmezansaleurisarateleSilvia Jurcovan
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Prajitura Kinder Bueno
next post
Supa crema de ciuperci

You may also like

Pogacele cu aluat oparit

ianuarie 8, 2012

Biscuiti cu parmezan si branza de burduf

noiembrie 24, 2017

Paine umpluta cu masline si rosii

octombrie 16, 2012

Pesto de patrunjel cu nuci

mai 22, 2020

Falafel Chiftele de naut

iunie 14, 2012

Crema de avocado si ton

septembrie 3, 2012

Guacamole

aprilie 7, 2012

Ciuperci umplute

noiembrie 18, 2009

Oua umplute cu ciuperci

ianuarie 16, 2012

Salata de vinete cu ardei copti

noiembrie 16, 2018

Leave a Comment Cancel Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi

Cauta si aici

aluat (15) aperitive (10) biscuiti (12) branza (11) capsuni (16) cartofi (27) cascaval (10) chiftele (18) ciocolata (30) ciuperci (22) desert (30) dovlecel (17) dulceata (13) lamaie (14) mancare la pachet (23) masline (13) mic dejun (14) morcovi (25) mozzarella (11) nuca (21) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (18) porc (13) prajitura (23) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (26) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (12) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (43) retete simple si usoare (96) rosii (29) salata (17) selgros (40) selgros cauta pasiunea (14) sfaturi utile (14) spanac (17) usturoi (18) zmeura (14)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ