Sandvis cu hummus de sfecla rosie – perfect pentru pranzul de la birou sau pentru pachetelul de la scoala. De ce sandvis? Pentru ca poate fi transportat oriunde, nu are nevoie de incalzire si il puteti personaliza in functie de preferinte. De ce hummus? Pentru ca este un preperat foarte gustos si foarte rapid de facut. De ce cu sfecla rosie? Pentru ca este un ingredient de sezon plin de gust si cu foarte multe beneficii pentru organismul nostru. Si uite asa rezulta un sandvis super delicios care va aduce putina culoare pranzului de la serviciu. Sau de la scoala, de ce nu?
Sfecla rosie este un super aliment al sezonului rece, unul plin de substante nutritive atat de benefice organismului nostru. O gasim din plin la raionul de legume-fructe si mai are un avantaj: poate fi pregatita pentru consum in multiple moduri. De exemplu, putem sa o consumam sub forma de suc proaspat, singura sau impreuna cu alte legume sau fructe. Poate fi consumata sub forma de salata alaturi de mancarurile preferate. Tot din sfecla putem sa facem un pesto rosu delicios pe care il putem folosi la o portie de paste sau intins pe paine proaspata.
Vezi si retetea de Radacinoase la cuptor cu sos de usturoi
Vezi si reteta de Carnati cu legume la cuptor
Nu in ultimul rand, putem sa ne bucuram de sfecla rosie si intr-un hummus, iar pentru acesta gasiti mai jos reteta. Am folosit acest hummus colorat pentru a pregati un sandvis pentru pranzul sotului meu si pot sa va spun ca a fost super incantat. Si de gust, dar si de aspect. Eu am construit sandvisul in lipie, insa la fel de bine se poate pregati intre 2 felii de paine. Am optat pentru piept de pui la gratar, dar la fel de bine puteti folosi felii de sunca sau salam. Bineinteles, daca doriti un pranz vegetarian nu puneti carne, caz in care puteti sa suplimentati cantitatea si diversitatea legumelor proaspete.
- Recomandarea mea e sa asamblati sandvisul doar in ziua in care se va consuma, astfel lipia nu se va inmuia prea tare.
Eu am folosit naut gata fiert din conserva, e unul din ingredientele de baza care nu imi lipsesc din casa. Daca nu aveti conserva, dar aveti naut uscat, puneti nautul la hidratat in apa peste noapte, iar a doua zi fierbeti boabele in apa proaspata cu sare. Indiferent de varianta pe care o alegeti, va asigur ca veti avea un pranz pe cinste!
Ingrediente Sandvis cu hummus de sfecla rosie
Pentru hummus:
- 250g naut fiert (din conserva am avut eu)
- 100g sfecla rosie fiarta sau coapta (se potriveste chiar si sfecla conservata la borcan)
- 50g tahini sau pasta de susan
- 5 linguri lichid din conserva de naut
- 2-3 linguri ulei de masline
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 catei de usturoi
- condimente: sare, piper si chimion macinat. Acestea pot fi adaugate si la final, in functie de gusturile voastre
Pentru sandvis:
- lipie
- piept de pui la gratar
- salata/valeriana/rucola
- legume proaspete (eu am folosit ardei gras galben)