Cand ma gandesc la un sandvis la cuptor, instant imi amintesc de sandvisurile pe care mama ni le pregatea iarna. Punea pe felii de franzela unt, sunca taiata marunt, cascaval razuit si rosii sau cubulete de ardei. Le dadea la cuptor si mirosea in toata casa asa de bineeee. Bineinteles, era bataie pe ele.
Sandvisul de astazi este un sandvis urias preparat cu resturi de la masa de sarbatori, adica sunca, cascaval si ceva legume. Ba mai mult, l-am pregatit intr-o tava de chec, alternand ingredientele. Este un fel de sandvis trenulet, daca doriti.
Am hotarat sa il postez cand cineva m-a intrebat ce fac cu resturile de la masa. De obicei tot ce tine de carne transform in sos pentru paste cu rosii, salate sau ca si acum, in deliciosul sandvis la cuptor. Ei bine, uite o idee simpla si ultra rapida buna de pus in aplicare oricand cu orice fel de ingrediente.
Ingrediente Sandvis la cuptor cu sunca si cascaval
- paine neagra (7 felii)
- muschi file (10 felii)
- cascaval felii sau rondele
- 2 rosii sau ardei gras
- 1 lingura unt
- un ou
- o lingura de smantana sau iaurt
- cimbru uscat
Mod de preparare Sandvis la cuptor cu sunca si cascaval
Inainte de toate incingem cuptorul la 180 grade.
Intr-o tava de chec se pune hartie de copt, iar feliile de paine se taie in doua. In tava se aseaza ingredientele astfel: o felie de paine (cu partea taiata in jos)-o felie de sunca-cascaval-rondele de rosii-paine-sunca-cascaval-rosie.
Oul se bate cu fuculita si se amesteca cu smantana sau iaurtul si se toarna peste paine. Se presara cimbru si din loc in loc se pun bucatele de unt. Tava se da la cuptor cca 20 de minute sau painea este rumena.
Ce spuneti? Asa-i ca v-am facut pofta de un sandvis la cuptor. Sper din inima sa va placa reteta si sa o incercati.
Pofta buna!
1 comment
hehehe, ce simpatic trenulet <3