Sandvis umplut cu branzeturi si salam. Asa de bun ca l-as lauda o zi intreaga, apoi as lua-o de la capat. Stiu, am tendinta sa imi prea laud mancarea, dar nu e vina mea ca iese asa de buna! 😛 Si pana la urma, e un sandvis, nu are ce sa nu iasa bun.
Poate fi facut in orice fel de combinatie, jucati-va cu ingredientele. Ca asa e fain! Daca nu e ciabatta, nu-i niciun bai. Sigur gasiti o franzeluca pe la brutarie. Daca nu e grill electric, nu-i nicio catastrofa. Merge ca uns si intr-o tigaie.
Ce vreau eu sa spun e sa va dezlantuiti un bucatarie si sa nu lasati detaliile sa stea in calea fericirii.
Si mai vreau sa va spun ca sandvisul asta e numa bun de luat cu voi peste tot. Stiu ca spun asta despre multe mancaruri, dar, din nou, nu e vina mea. Eu l-as pune pe lista mancarurilor de luat la birou sau la scoala.
Sa fie spre binele tuturor!
Ingrediente Sandvis umplut cu branzeturi si salam
- 1 paine ciabatta/1 paine mica nefeliata
- 120 g mozarella taiata rondele
- 120 g branza gouda feliata
- salam picant/salamul preferat feliat subtire
- sos de rosii/pulpa de rosii
- frunze de busuioc proaspat
Mod de preparare Sandvis umplut cu branzeturi si salam
Taie paine in doua pe lungime.
Unge fiecare parte interioara cu sos de rosii.
Pe una dintre ele aseaza un strat de mozzarella. Peste bmozzarella pune cateva frunze de busuioc proaspat.
Pune un rand de salam, peste salam un rand de gouda, din nou un rand de salam, iar la final unul de gouda.
Uneste cele doua parti de paine si pune sandvisul la grill-ul electric incins 5-6 minute.
Lasa-l sa se hodineasca putin, apoi taie-l cum doresti si mananca-l cu un sos. Fie ca alegi un sos de rosii, fie alegi un sos clasic de maioneza+iaurt+usturoi, iti garantez ca iti va placea la nebunie!
Pofta buna!
- Cantitatile sunt orientative.
- Painea nu e obligatoriu sa fie unsa cu sos de rosii. Sosul poate fi inlocuit cu unt.
- Poti folosi sunca in loc de salam.
- Poti sa il faci chiar si fara carne.
- Daca nu ai grill electric, poti afce sandvisul in tigaie. Infierbanti o tigaie, asezi sandvisul si il presezi cu palma cate minute. Intorci pe cealalta parte si presezi cu un capac sau cu o farfurie. Iese la fel, te asigur.