Sardine file la cuptor in sos delicios de patrunjel, usturoi, ulei de masline si oregano. Adica un preparat de vacanta la tine acasa! Se pregatesc atat de simplu si sunt atat de gustoase, le ador! Ne place sa le mancam cu cartofi copti sau prajiti in Airfryer, dar sunt excelente si alaturi de o salata de sezon. Bineinteles, recomand sa fie stropite cu lamaie din belsug.
Proaspete sau la conserva, sardinele sunt printre preferatele mele. Pe langa faptul ca au un gust delicios, pot fi pregatite intr-o multime de modalitati: la grill, la cuptor, tocate in chiftele clasice sau de burgeri, taiate bucati in salata sau pregatite sub forma de dip/crema tartinabila alaturi de o crema de branza cremoasa-cremoasa. Modalitatile sunt multe si merita incercate toate.
Azi pregatim aceste sardine file la cuptor, simplu si usor. Fileurile le-am cumparat proaspete de la raionul de peste de la Selgros.
Ingrediente Sardine file la cuptor
- 500g sardine file
- 100ml ulei de masline
- 1/2 legatura patrunjel proaspat
- 2 catei de usturoi
- zeama de la 1/2 lamaie
- sare si piper
- oregano uscat
VEZI MODUL DE PREPARARE IN FORMAT VIDEO MAI JOS
Preparare
Pregatim o tava termorezistenta si pornim cuptorul la 200°C.
In blender punem uleiul de masline, zeama de lamaie, patrunjelul, usturoiul, sare, piper si oregano uscat. Pasam pana obtinem un sos cremos. Il gustam si adaugam sare daca este nevoie.
Asezam fileurile de sardine in tava si turnam sosul peste ele. Inchidem fiecare file, avand grija ca la interior sa fie bine imbracat in sos.
Coacem 20 de minute, pana sardinele incep sa se rumeneasca usor.
Sunt delicioase calde alaturi de cartofi copti sau prajiti, salate sau alta garnitura care va place.