Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023
AperitiveMancaruri

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Quiche cu telemea si verdeturi

mai 5, 2023

Dovlecei umpluti cu fasole si porumb

martie 31, 2023
AperitiveMancaruri

Quesadilla cu spanac si feta

martie 8, 2023

Sandvis cu hummus de sfecla rosie

ianuarie 12, 2023

Sos cu ciuperci pentru paste

noiembrie 9, 2022
MancaruriPui

Pui in sos de smantana cu mazare

octombrie 13, 2022

Ardei umpluti cu cus-cus si ciuperci

octombrie 7, 2022

Chec cu orez si ciuperci

octombrie 2, 2022
Desert

Savarina cu pesmet

written by Corina martie 1, 2022
Savarina cu pesmet

Savarina cu pesmet – o idee dulce inspirata de Silvia Jurcovan (Carte de bucate, editia 1983). Vorbim de desertul copilariei, pentru multi dintre noi, insa intr-o varianta foarte simplu si rapid de pregatit fata de cea cu aluat dospit. Este super insiropata, are si visine, asadar e desertul perfect in orice sezon.

Savarina este una dintre prajiturile mele preferate inca de cand eram copil. Sunt sigura ca asa este pentru multi dintre voi, nu-i asa? Nici nu stiu de cand am in plan sa pregatesc acasa savarine si uite ca nu am mai stat pe ganduri. Reteta este a dnei Silvia Jurcovan, eu am facut cateva mici modificari: 1. Am redus cantitatea de zahar si 2. În loc de dulceata am pregatit un sos cu visine fara samburi. Am vrut sa fie si fructe intregi si va recomand sa incercati si voi varianta asta sau sa folositi o dulceata cu fructe intregi.

Ce fel de fructe putem folosi pentru sos?

In principiu putem folosi fructele noatre preferate, insa as sugera sa fie putin acrisoare: visine, zmeura, mure. Eu m-am bucurat ca am gasit la raionul de fructe congelate visine fara samburi si supriza placuta a fost ca si-au pastrat foarte bine tinuta si forma dupa fierberea alaturi de zahar.

Savarina cu pesmet

Putem pregati din acest aluat savarine individuale?

Sigur ca da! Folositi forme individuale de cosulete sau mini tarte pe care le ungeti cu unt si le tapetati cu faina sau pesmet.

Cata frisca folosim?

Cata dorim. Decorul cu frisca si fructe proaspete este optional, puteti lasa cupola savarinei simpla. Totusi, cu un strat generos de frisca pe deasupra si fructe colorate mi se pare ca arata tare tare bine. Eu am folosit in totual 800ml de frisca, din care 3/4 am folosit pentru a umple savarina si restul pentru decorul final.

Savarina cu pesmet este super gustoasa imediat ce e gata de pregatit, insa a doua zi noua ni s-a parut perfecta!

__________________

Tot din Cartea de bucate a Silviei Jurcovan am incercat si reteta de CUIBURI DE VIESPI – click aici.

Savarina cu pesmet

APASA PLAY MAI JOS SI VEZI RETETA IN FORMAT VIDEO


Savarina cu pesmet

Print Friendly, PDF & Email
friscaretete Selgrossavarina cu pesmetselgros
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Supa crema de cartofi dulci si ardei copti
next post
Foietaj cu oua de prepelita si crema de branza

You may also like

Salam de ciocolata alba cu fistic si merisoare

decembrie 13, 2017

Pavlova (cu ciocolata)

februarie 23, 2012

Tort de cacao si mascarpone

martie 28, 2012

Chec cu nuca

februarie 3, 2010

Prajitura cu zmeura si mac

martie 17, 2020

Briose cu crema de ciocolata

februarie 8, 2010

Budinca de tapioca si lapte de cocos

septembrie 23, 2015

Rulada cu crema de nuca si unt

decembrie 17, 2017

Placinte cu dulceata

iulie 24, 2018

Banana bread cu visine si cocos

noiembrie 13, 2015

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Promotion Image

Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) branza (11) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (33) ciuperci (25) desert (31) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (36) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (26) nuca (22) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (20) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (15) retete pui (14) retete simple si rapide (48) retete simple si usoare (125) rosii (32) salata (17) selgros (67) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (19) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ