1. Scapam de mirosul de prajeala
2. Facem economie la ulei
3. Timp redus de preparare
4. Sanatate mai multa
Deasemenea, merg foarte bine pe platourile pe care le pregatiti pentru Craciun; si puteti pregati si niste chifteleute … tot la cuptor, aveti reteta aici.
Da, veti snitelele pregatite asa vor fi mai seci, crusta nu va fi perfecta, insa este o chestie de obisnuinta. Si sincer va zic ca eu una nu m-as mai intoarce la snitele si chiftele in baie de ulei. Sper sa va placa si voua 🙂
Avem nevoie de:
-carne de porc feliata nu foarte gros…na, pentru snitele 🙂
-oua
-faina alba
-pesmet
-sare
-piper
-boia
-oregano
-putin ulei
Carnea o batem pe un fund de lemn (eu o pun pe folie, apoi acopar din nou cu folie – asa se bate frumos fara sa stropesc in jur si fara sa rup carnea – nu se murdareste foarte tare fundul de lemn). Batem ouale cu sare si piper, punem si boia si oregano (toate dupa gust). Trecem carnea prin faina, ou, pesmet si o asezam in tava, in care am pus hartie de copt si am uns-o cu putin ulei.
Dam la cuptor (musai preincalzit) pentru 15 minute la 180 de grade (foc mediu), apoi scoatem tava si intoarcem snitelele si mai dam la cuptor pentru alte 15 minute (sau pana cand ele sunt cat de cat rumene si patrunse). Nu va asteptati sa fie ca si cele prajite in baie de ulei, crusta nu va fi niciodata ca a acelora).
Nu taiati feliile de carne foarte groase pentru a preveni uscarea lor in cuptor.
12 comments
excelente! aceasta este varianta mea preferata 🙂
te pup
Multumesc Emily, a devenit si preferata noastra. pupici
Eu mai degraba as face economie la uleiul mancat decat la uleiul gatit asa ca e bine venita alternativa. Multumesc pentru reteta, nu ma gandisem la asa ceva pana acum
Merci Roxana, sa le incerci!
Craciun luminos si numai bine.
Mulțumesc frumos! O idee extraordinara pt un fel de mâncare preferat de mulți dintre noi, pt economie de timp și pt evitarea mirosului de prăjeală si a deranjului.
Super bune.eu fac demult.. de nevoie…sufar cu fierea si nu prea suport prajelile. Si piftelel sunt f bune pe foaie de copt.
Excelentă ideea de a le face in cuptor, cînd uleiurile din comerț sînt atît de nesănătoase. Dar făină și pesmet împreună, nu- i prea mult ? Eu acopăr carnea cînd o bat, cu plastic căci folia de aluminiu este toxică.
O rețetă bună, mulțumim !
Cantitatea de faina și pesmet per bucata nu este atât de mare încât sa facă ravagii. Se poate renunta și la faina, desigur, facem alegeri în funcție de preferințele noastre.
Eu in aluatul de snitele pun si putin mustar și usturoi. Un deliciu. Mulțumesc draga Corina pentru rețetă
Buna si daca un am pesmet
un merge
Cele mai bune rezultate sunt cu pesmet.