Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
AperitiveMancaruri

Quiche cu telemea si verdeturi

mai 5, 2023

Dovlecei umpluti cu fasole si porumb

martie 31, 2023

Quesadilla cu spanac si feta

martie 8, 2023
Mancaruri

Sandvis cu hummus de sfecla rosie

ianuarie 12, 2023

Sos cu ciuperci pentru paste

noiembrie 9, 2022

Pui in sos de smantana cu mazare

octombrie 13, 2022
Mancaruri

Snitele de porc la cuptor

written by Corina Ureche decembrie 21, 2011
Snitele de porc la cuptor
O alternativa la cele prajite, cu mai multe avantaje.
1. Scapam de mirosul de prajeala
2. Facem economie la ulei
3. Timp redus de preparare
4. Sanatate mai multa
Deasemenea, merg foarte bine pe platourile pe care le pregatiti pentru Craciun; si puteti pregati si niste chifteleute … tot la cuptor, aveti reteta aici.

Da, veti snitelele pregatite asa vor fi mai seci, crusta nu va fi perfecta, insa este o chestie de obisnuinta. Si sincer va zic ca eu una nu m-as mai intoarce la snitele si chiftele in baie de ulei. Sper sa va placa si voua 🙂

Avem nevoie de:
-carne de porc feliata nu foarte gros…na, pentru snitele 🙂
-oua
-faina alba
-pesmet
-sare
-piper
-boia
-oregano
-putin ulei

Carnea o batem pe un fund de lemn (eu o pun pe folie, apoi acopar din nou cu folie – asa se bate frumos fara sa stropesc in jur si fara sa rup carnea – nu se murdareste foarte tare fundul de lemn). Batem ouale cu sare si piper, punem si boia si oregano (toate dupa gust). Trecem carnea prin faina, ou, pesmet si o asezam in tava, in care am pus hartie de copt si am uns-o cu putin ulei.
Dam la cuptor (musai preincalzit) pentru 15 minute la 180 de grade (foc mediu), apoi scoatem tava si intoarcem snitelele si mai dam la cuptor pentru alte 15 minute (sau pana cand ele sunt cat de cat rumene si patrunse). Nu va asteptati sa fie ca si cele prajite in baie de ulei, crusta nu va fi niciodata ca a acelora).

Serviti snitelele calde alaturi de garnitura preferata sau de o salata.
Nu taiati feliile de carne foarte groase pentru a preveni uscarea lor in cuptor.Pofta buna!

Save

Save

Print Friendly, PDF & Email
12 comments
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Casuta din turta dulce
next post
Supa de legume cu taietei de casa

You may also like

Biscuiti cu crema de branza si visine

decembrie 12, 2017

Oua umplute cu somon

aprilie 15, 2015

Bulion

septembrie 8, 2010

Tarta de cartofi la tigaie

septembrie 6, 2022

Salata greceasca cu cous cous

iunie 7, 2018

Cum sa faci supa crema rapid

ianuarie 7, 2018

Supa crema de ardei copti cu smantana de...

februarie 24, 2015

Paste cremoase cu mazare si bacon

noiembrie 7, 2017

Limonada cu afine si capsuni

iunie 15, 2017

Burger de vita pregatit in casa

noiembrie 25, 2019

12 comments

Emily decembrie 21, 2011 - 9:30 am

excelente! aceasta este varianta mea preferata 🙂
te pup

Reply
Corina decembrie 21, 2011 - 9:31 am

Multumesc Emily, a devenit si preferata noastra. pupici

Reply
Roxana decembrie 21, 2011 - 10:26 am

Eu mai degraba as face economie la uleiul mancat decat la uleiul gatit asa ca e bine venita alternativa. Multumesc pentru reteta, nu ma gandisem la asa ceva pana acum

Reply
Corina decembrie 21, 2011 - 10:27 am

Merci Roxana, sa le incerci!

Reply
Micul decembrie 24, 2011 - 2:11 pm

Craciun luminos si numai bine.

Reply
Cetinaturism iulie 19, 2016 - 11:53 am

Mulțumesc frumos! O idee extraordinara pt un fel de mâncare preferat de mulți dintre noi, pt economie de timp și pt evitarea mirosului de prăjeală si a deranjului.

Reply
Carmen draghici noiembrie 26, 2016 - 1:19 pm

Super bune.eu fac demult.. de nevoie…sufar cu fierea si nu prea suport prajelile. Si piftelel sunt f bune pe foaie de copt.

Reply
Gaby august 11, 2020 - 8:18 pm

Excelentă ideea de a le face in cuptor, cînd uleiurile din comerț sînt atît de nesănătoase. Dar făină și pesmet împreună, nu- i prea mult ? Eu acopăr carnea cînd o bat, cu plastic căci folia de aluminiu este toxică.
O rețetă bună, mulțumim !

Reply
Corina august 11, 2020 - 8:33 pm

Cantitatea de faina și pesmet per bucata nu este atât de mare încât sa facă ravagii. Se poate renunta și la faina, desigur, facem alegeri în funcție de preferințele noastre.

Reply
Nagy Isabela octombrie 11, 2022 - 11:35 am

Eu in aluatul de snitele pun si putin mustar și usturoi. Un deliciu. Mulțumesc draga Corina pentru rețetă

Reply
Mada martie 31, 2023 - 1:35 pm

Buna si daca un am pesmet
un merge

Reply
Corina septembrie 6, 2023 - 9:35 am

Cele mai bune rezultate sunt cu pesmet.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Promotion Image

Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (33) ciuperci (25) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (26) nuca (23) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (20) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (16) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (48) retete simple si usoare (125) rosii (32) salata (17) selgros (69) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (21) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ