Snitele de pui la cuptor – Snitele bune, fara batai de cap. Vezi mai jos o reteta simpla de tot!
Probabil ai mai citit aici pe blog ca noi nu prea mancam prajeli. Eu am o problema cu colesterolul, iar Petru cu stomacul, asa ca facem sa fie bine pentru amandoi. Ne-am obisnuit rapid cu snitelele ori chiftelele la cuptor, cu ciorbele fara rantasuri si legume calite sau cu alte preparate pe care le pregateam in baie de ulei.
Coptul snitelelor sau chitfelelor la cuptor are si alte beneficii, pe langa cel legat de sanatatea noastra. Pentru mine cel mai mare beneficiu este faptul ca nu fac sfara in casa, mirosul acela care iti intra in adancul porilor, adancul dulapurilor si poate si in casa vecinilor.
Mirosul acela din cauza caruia cum ai terminat tura de snitele trebuie musai sa sari sub dus si sa-ti samponezi parul de 3 ori!
Si sa nu mai vorbim de cantitatea de ulei folosita. De fapt, hai sa vorbim! Daca le prajeam in tigaie trebuia sa schimb uleiul macar de 2 ori. Apoi pune uleiul in sticla, (Doamne fereste sa il arunci la chiuveta sau vas de toaleta!), pune cativa stropi si pe langa sticla, sterge sticla, sterge mobila ori chiuveta … Cred ca stii despre ce vorbesc, nu-i asa?
In fine, mai bine revenim la minunile de snitele de astazi. Snitele de pui la cuptor, mai exact!
Ingrediente snitele de pui la cuptor
- 1 piept de pui zdravan si generos, adica mare
- 40 g parmesan razuit
- 4 linguri pesmet
- 3 oua
- 3 linguri faina
- sare, piper, oregano (sau alta planta aromatica)
- ulei de masline
Pornesti cuptorul la temperatura pe care o folosesti in mod normal pentru copt si pui hartie de copt intr-o tava.
Feliezi pieptul de pui si bati fiecare bucata de carne cu ciocanelul.
- Cand bati carnea, pune feliile intre doua folii de plastic. La final, fundul de lemn va fi curat.
Pe fiecare bucata de carne ciocanita presara sare, piper si oregano.
Pregatesti 3 farfurii:
- in prima bati ouale cu furculita impreuna cu putina sare;
- in a doua pui faina;
- in a treia amesteci parmezanul cu pesmetul.
Treci fiecare bucata de carne prin faina, apoi prin ou si la urma prin pesmet.
Asezi snitelele in tava pregatita si deasupra lor picuri putin ulei de masline.
- ! Iti recomand sa pui uleiul intr-un flacon cu pompita. Este mult mai usor sa gestionezi cantitatea de ulei in acest fel. 1-2 fasuri de ulei sunt suficiente pentru fiecare bucata de carne. !
Pui tava la cuptor pentru 15 minute, apoi intorci snitelele, mai picuri sau pulverizezi ulei de masline si le mai lasi 5-10 minute la cuptor (sau pana cand sunt rumene). Si gata!
- In functie de cuptorul vostru adaptati timpul de coacere. Eu le coc la 180 grade si am cuptor electric Zanussi, iar dupa 20 de minute snitelele sunt rumene, asa ca in poze.
- Puteti folosi reteta si pentru carne de porc ori vita.
- Langa snitele am facut un sos de usturoi: 2 catei de usturoi pisati ii frecati bine bine cu putina sare. Adaugati, una cate una, 3 linguri de ulei de masline, amestecati, apoi adaugati iaurt. Cat doriti! Condimentati cu sare si piper si adaugati si marar sau patrunjel tocat.
12 comments
Multumesc pt reteta si eu urasc prajelile si mirosul si evit snitelelw cat pot, dar fiul si sotul meu nu prea sunt se acoed 🙂 asa ca voi incerca reteta.
Cu mare drag, sa va fie de bine!
E super buna reteta. Mi-a iesit super
Multumesc frumos pentru rețeta!! Cele mai bune snitele mi-au iesit pentru puii mei…cate am mai incercat imi ieșeau uscate….o sa incerc cat mai multe retete de la tine☺☺☺
Buna, eu am incercat reteta dar s-au lipit de hartia de cop, dvs. n-ati intampinat aceasta problema?
Ce am facut gresit oare de s-au lipit ? Cum pot remedia aceasta problema?
Multumesc,
Salut, Elena! Chiar niciodată nu am avut problema asta. Adică da, ele se prind puțin de hârtia de copt, e normal, dar când le întorc n-am probleme sa nu le pot desprinde. Posibil sa nu se fi acoperit tot oul cu pesmet? Data viitoare pulverizează puțin ulei și pe hârtia de copt și musai cuptorul sa fie preîncălzit. Mult spor!
Mulțumesc pentru raspuns . Sărbători fericite!
O reteta excelenta!!!!
Multumesc, ma bucur ca va place!
Preincalzit cuptorul la cate grade?
180, temperatura de coacere.
Fantastica reteta, multumesc mult! Am folosit piept de curcan si au iesit super. Ma resemnasem ca nu o sa mai mananc snitele din cauza mirosului si neindemanarii mele in a le praji cum trebuie ca sa nu iasa carbonizate. Aceasta reteta la cuptor m-a impresionat si a readus snitelele in viata mea multumesc!