Somon cu spanac si rosii in sos de smantana gatim astazi impreuna, o reteta suuuper simpla si suuuper rapida. Mancam destul de des somon si il gatesc in multe feluri, fie la grill ori tigaie, fie la cuptor. Uneori il pun in tigaie si arunc langa el niste usturoi si cateva rosioare. Atat! Atat de simplu! De aceasta data m-am complicat putin numai si numai pentru ca am vazut pe Pinterest o reteta in care pe langa cele folosite de mine se mai punea spanac. Si smantana. Am zis asta-i de mine!
Totul se face intr-o tigaie si e gata in maximum 20 de minute cu tot cu pregatitul ingredientelor. Ceea ce e fantastic, zic eu!
Reteta se poate pregati la fel de bine si cu rondele de somon. Recomandarea mea este doar sa nu prajiti prea mult pestele. Va fi uscat si fara gust.
Am folosit smantana de gatit cu 15% grasime, dar puteti folosi si cu un continut mai ridicat.
Nu sariti peste busuiocul proaspat. Cumparati la ghiveci si il folositi si la alte preparate.
Ingrediente Somon cu spanac si rosii in sos de smantana
- 500 g somon proaspat
- 10 rosii cherry
- o mana de spanac proaspat
- 3 catei de usturoi
- 200 ml smantana pentru gatit
- 1 lingurita de unt
- 3 linguri ulei de masline
- 4-5 frunze de busuioc proaspat
- 3-4 fire patrunjel proaspat
- sare si piper
- zeama de lamaie
Mod de preparare Somon cu spanac si rosii in sos de smantana
Pentru inceput pregatim ingredientele. Cum am avut o bucata mare de somon, am taiat-o bucati mai mici (sase la numar).
Usturoiul l-am curatat si l-am maruntit din cutit, rosiile le-am taiat in doua, busuiocul si patrunjelul l-am tocat marunt.
Si acum incepem!
Punem o tigaie pe foc mic si adaugam uleiul de masline. Peste peste presaram sare si piper, apoi il punem la prajit in tigaie. 3 minute pe fiecare parte. Scoatem somonul de o farfurie si il pastram la indemana.
Adaugam untul in tigaia in care am prajit somonul (fara a o spala inainte). Adaugam usturoiul si calim 1 minut. Apoi adaugam rosiile si le prajim si pe ele 1-2 minute.
Adaugam spanacul, amestecam si dupa 1 minut adaugam smantana pentru gatit. Punem putina sare si piper si lasam sa fiarba 3-4 minute, pana incepe sa se ingroase sosul, apoi adaugam patrunjelul si busuiocul.
Punem bucatile prajite de somon in sos si mai lasam sa fiarba 3 minute. Gustam, adaugam sare daca mai este nevoie si zeama de lamaie, apoi stingem focul.
Gata! Minunăția de Somon cu spanac si rosii in sos de smantana este numai buna de savurat!
Piureurile de diferite legume merg foarte bine cu somonul. Eu am facut unul de cartofi cu telina. Dar la fel de bine merge si cu paste fierte sau pur si simplu cu putina paine proaspata.
Pofta buna!