Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Peste

Somon cu spanac si rosii in sos de smantana

written by Corina decembrie 10, 2018
Somon cu spanac si rosii in sos de smantana

Somon cu spanac si rosii in sos de smantana gatim astazi impreuna, o reteta suuuper simpla si suuuper rapida. Mancam destul de des somon si il gatesc in multe feluri, fie la grill ori tigaie, fie la cuptor. Uneori il pun in tigaie si arunc langa el niste usturoi si cateva rosioare. Atat! Atat de simplu! De aceasta data m-am complicat putin numai si numai pentru ca am vazut pe Pinterest o reteta in care pe langa cele folosite de mine se mai punea spanac. Si smantana. Am zis asta-i de mine!

Totul se face intr-o tigaie si e gata in maximum 20 de minute cu tot cu pregatitul ingredientelor. Ceea ce e fantastic, zic eu!

Somon cu spanac si rosii in sos de smantana

 Reteta se poate pregati la fel de bine si cu rondele de somon. Recomandarea mea este doar sa nu prajiti prea mult pestele. Va fi uscat si fara gust.

Am folosit smantana de gatit cu 15% grasime, dar puteti folosi si cu un continut mai ridicat.

Nu sariti peste busuiocul proaspat. Cumparati la ghiveci si il folositi si la alte preparate.

Somon cu spanac si rosii in sos de smantana

Ingrediente Somon cu spanac si rosii in sos de smantana

  • 500 g somon proaspat
  • 10 rosii cherry
  • o mana de spanac proaspat
  • 3 catei de usturoi
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 1 lingurita de unt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 4-5 frunze de busuioc proaspat
  • 3-4 fire patrunjel proaspat
  • sare si piper
  • zeama de lamaie

Somon cu spanac si rosii in sos de smantana

Mod de preparare Somon cu spanac si rosii in sos de smantana

Pentru inceput pregatim ingredientele. Cum am avut o bucata mare de somon, am taiat-o bucati mai mici (sase la numar).

Usturoiul l-am curatat si l-am maruntit din cutit, rosiile le-am taiat in doua, busuiocul si patrunjelul l-am tocat marunt.

Si acum incepem!

Punem o tigaie pe foc mic si adaugam uleiul de masline. Peste peste presaram sare si piper, apoi il punem la prajit in tigaie. 3 minute pe fiecare parte. Scoatem somonul de o farfurie si il pastram la indemana.

Adaugam untul in tigaia in care am prajit somonul (fara a o spala inainte). Adaugam usturoiul si calim 1 minut. Apoi adaugam rosiile si le prajim si pe ele 1-2 minute.

Somon cu spanac si rosii in sos de smantana

Adaugam spanacul, amestecam si dupa 1 minut adaugam smantana pentru gatit. Punem putina sare si piper si lasam sa fiarba 3-4 minute, pana incepe sa se ingroase sosul, apoi adaugam patrunjelul si busuiocul.

Punem bucatile prajite de somon in sos si mai lasam sa fiarba 3 minute. Gustam, adaugam sare daca mai este nevoie si zeama de lamaie, apoi stingem focul.

Gata! Minunăția de Somon cu spanac si rosii in sos de smantana este numai buna de savurat!

Piureurile de diferite legume merg foarte bine cu somonul. Eu am facut unul de cartofi cu telina. Dar la fel de bine merge si cu paste fierte sau pur si simplu cu putina paine proaspata.

Somon cu spanac si rosii in sos de smantana

Pofta buna! Somon cu spanac si rosii in sos de smantana

Print Friendly, PDF & Email
busuiocpesteretete cu somonretete pesteretete simple si rapideretete simple si usoarerosiismantanasomonspanacunt
0 comment
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Ciorba de carnati cu moare
next post
Prajitura Kinder Bueno

You may also like

File de pastrav in crusta de parmezan si...

februarie 14, 2018

Pastrav a la Venitienne

decembrie 30, 2012

Somon la cuptor cu portocale

februarie 25, 2013

Sardine file la cuptor

aprilie 26, 2021

Chiftele de peste cu malai

decembrie 28, 2012

Tentatia lui Jansson – Janssons frestelse

mai 7, 2015

Salata cu peste prajit

martie 24, 2010

Cod file in aluat de bere

martie 17, 2010

Paste cu sos de ton

ianuarie 19, 2010

Curry de creveti si lapte de cocos

iunie 24, 2020

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ