Spaghetti aglio, olio, peperoncino a devenit una din retetele noastre preferate. Este incredibil de simplu de facut, iar ingredientele sunt mereu la indemana noastra. Paste, ulei de masline, usturoi si ardei iute ori peperoncino.
Imi doream o carte cu retete simple si rapide siiiii am primit-o! Iti multumesc, Petru!
Se numeste “Bucataria lui Antonio Passarelli” si contine retetele celor mai cunoscute preparate italienesti.
Pentru inceput am incercat reteta de spaghetti aglio, olio, peperoncino. Este o excelenta mancare pe care o recomand din tot sufletul! Daca nu adaugati parmezan aveti o mancare de post gustoasa.
Ingrediente Spaghetti aglio, olio, peperoncino
- 200 grame de spaghetti integrale
- 3 catei de usturoi
- 1 peperoncino
- 4-5 linguri ulei de masline
- sare si piper
- 3-4 fire de patrunjel
- parmezan pentru servit (optional)
Mod de preparare
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet.
Intr-o tigaie punem uleiul de masline si il lasam sa se incinga.
Adaugam cateii de usturoi pisati, iar dupa 1 minut adaugam peperoncino macinat. Amestecam.
Pastele fierte si scurse de apa se adauga in tigaie si se amesteca cu usturoiul si ardeiul. Se condimenteaza cu sare si piper si se presara patrunjel tocat marunt si radeti parmezan pe deasupra.
Pofta buna!
4 comments
Buna Ina
Se pare ca si tu ai facut ciorba de cartofi dar cu carne.am facut si eu dar de cartofi si dovlecei.Poate maine o pun si eu.
I-mi place mult fotografiile care le faci.
Cum de ai lumina aia asa de buna?
Pe curand
Daniela incerc pe cat posibil sa fac pozele la lumina naturala si neaparat pe farfurie alba…si cam atat 🙂
astept reteta de ciorba, imi place dovlecelul si asa mai invat o reteta.
Pupici
Hallo Ina,
Pastele astea sint minunate.
Un tip de la mine. Pasta numai de 3 sfert fiartä, strecuratä de Apä si dupä aceia in Tigaie cu Uleiul cu Usturoi gata fäcutä.
Incearcä si spunemi dacä obsvervi Differenta.
Multe salutäri Jacob
Jacob promit ca incerc!
Salutari