Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Pasteretete fara gluten

Spaghetti fara gluten, cu pesto de lamaita

written by Corina februarie 8, 2016
Spaghetti fara gluten, cu pesto de lamaita

Dragii mei pofticiosi, impreuna cu prietenii de la Schär dam startul campaniei  „Iubim si daruim cu Schar”, #IubimSiDaruim, alaturi de celiaci.ro si dedicam luna februarie iubirii si gandurilor de bine.

Nu ca nu am avea vreme in rest sa ne marturisim iubirea, dar ma gandesc ca daca o luna intreaga ne simtitm mai voiosi cu noi insine si cu ceilalti din jur, dictam tonul pentru intregul an. Si Universul tine cu noi si Februarie e la inceput de an. Cred ca e un semn!

Nu ezitati sa va manifestati sentimentele pozitive de fata de ceilalti; daruind veti primi inapoi si mai mult. Poate ii spuneti persoanei de langa voi cat de mult o apreciati, poate puneti mana pe telefon si va sunati parintii, fratii ori bunicii, poate aduceti recunostinta fata de un prieten care v-a fost aproape la nevoie, poate faceti ceva bun de mancare si impartiti cu colegii. Daruind veti primi iubire.

Si daca tot am ajuns la mancare, va propun astazi o reteta usoara pentru o cina sau un pranz romantic, de sfarsit de saptamana, nu de alta, dar stim ca dragostea trece prin stomac, nu?

Noi am incercat in acest sfarsit de saptamana pastele fara gluten Schär si le-am imprietenit cu un pesto de lamaita si patrunjel,  o idee pe care am vazut-o in urma cu ceva timp si pe care am vrut neaparat sa o pun in aplicare. O combinatie mai iesita din comun, recunosc, insa va asigur ca nu veti avea regrete de nici un fel daca o veti incerca.

Lamaita o puteti achizitiona la ghiveci sau puteti semana chiar voi semintele si astfel va bucurati de toate beneficiile ei, fiind o planta cunoscuta pentru efectele pozitive asupra organismului.

Inainte de reteta, vin si cu o provocare si un concurs pentru voi, dragii mei. Asadar, va provoc sa lasati la aceasta postare  un comentariu in care sa daruiti un gand bun, sa ne impartasiti o experienta pozitiva care sa ne inspire in a fi mai buni, mai generosi, mai recunoscatori si mai iubitori. 

Schär va alege o persoana din cele participante si o va premia cu produse fara gluten pentru o luna intreaga! Concursul se desfasoara pana pe data de 29 februarie, urmanad ca in 1 martie sa anuntam castigatorul.

Succes!

spaghetii fara gluten

spaghetii fara gluten

Ingrediente Spaghetti fara gluten, cu pesto de lamaita

  • 1 pachet spaghetti fara gluten Schär
  • 50 g frunze de lamaita
  • 50 g frunze de patrunjel proaspat
  • 50 g parmezan razuit
  • 60 g caju
  • 1 catel mic de usturoi
  • 80 ml ulei de masline
  • zeama de la ½ lamaie
  • sare si piper dupa gust
Mod de preparare

Pentru inceput, punem la intr-un bol cu apa caju-ul si il lasam la hidratat 3-4 ore sau mai simplu, il lasam peste noapte, apoi scurgem apa.

Punem intr-un robot sau blender frunzele de lamaita si patrunjel, catelul de usturoi, parmesanul, zeama de lamaie, caju si jumatate din cantitatea de ulei. Mixam pana obtinem o pasta omogena si adaugam uleiul de masline ramas. Gustam si adaugam dupa gust sare si piper. Si asa am obtinut un minunat pesto!

Punem la fiert o oala incapatoare, adaugam sare si fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, adica 12-14 minute.

Cand pastele sunt gata de fiert, le strecuram si le amestecam cat sunt fierbinti cu pesto-ul delicios de lamaita.

Servim pastele aburinde cu mare pofta, alaturi de un pahar de vin. Noi am avut vin facut de bunici din struguri albi. A fost o minunatie!

Spaghetti fara gluten

Spaghetti fara gluten

spaghetti fara gluten

spaghetii fara gluten

spaghetii fara gluten

Print Friendly, PDF & Email
fara glutenlamaitapestoretete fara glutenSchar
13 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Negresa cu nuci si branza
next post
Dulceata de portocale la ThermoCook

You may also like

One pot pasta. Paste fara gluten, cu de...

februarie 28, 2016

Spaghete cu pesto si branza

decembrie 15, 2011

Paste cu branza si ciuperci

martie 30, 2010

Paste cremoase cu parmezan si mascarpone

noiembrie 20, 2014

Fursecuri fragede, fara gluten

februarie 19, 2016

Paste cu sos de ton

ianuarie 19, 2010

Cele mai spaghete din lume!!!

septembrie 18, 2012

Paste cu hribi si dovlecel

octombrie 31, 2012

Gomboti fara gluten de post

martie 7, 2017

Spaghetti bolognese

noiembrie 17, 2009

13 comments

Madalina Roman februarie 8, 2016 - 2:05 pm

Gand bun? Nici n-ar trebui scris. El se simte, se transmite prin vibratii. Uneste oameni faini si produce zambete. In ceea ce priveste experienta care m-a facut sa vad lucrurile altfel, as putea enumera chiar mai multe sau as putea sa le unesc pe toate sub un singur nume: decizia de a deschide ochii larg, catre lumea din jur. Ziua in care am constientizat ca mi-am transformat prezentul intr-un tobogan, pe care alunecam fie in amintiri, fie in proiectii despre viitor a fost, poate, primul pas spre cotloanele frumoase din mine. Cand am facut primul exercitiu de a trai in „aici si acum”, mi-am dat seama cati oameni minunati erau in jurul meu si cat de multe imi spuneau doar prin zambete. De-asta gandurile bune nu se scriu. Ar fi redundant :). Ele se trimit. Se simt. Se vad. Se vad in oameni, pentru ca dau acestora o stralucire aparte.

Reply
Laura Teodora februarie 8, 2016 - 2:10 pm

Mă provoci să găsesc un gând bun pentru ceilalți, Corina. Dar nu ar trebui să fie atât de greu. Gândurile bune sunt cele care ar trebui să ne vină cel mai des în minte și pe limbă, iar de ele trebuie să ținem cât mai mult. Gânduri vizavi de a te trezi sănătos, de a fi înconjurat de oameni buni și de a face bine mai departe, la nivelul micro la care poți. 🙂

Reply
Adina (cartederetete.ro) februarie 8, 2016 - 2:45 pm

Eu fiind o persoana mai zen, nu pot decat sa va sfatuiesc sa nu va incarcati cu energie negativa, mai ales daca provine de la cei din jur. Sa va bucurati de orice clipa a vietii, sa va opriti sa mirositi o floare, sa aruncati un bulgare de zapada, sa ascultati chicoteala celor mici si sa faceti ce va cade bine! Sa va iubiti pe voi insiva si sa nu uitati ca frumusetea vine din interior.
Sa gatiti cu dragoste pentru ingredientele pe care le folositi si fiecare imbucatura sa fie un concert al aromelor. Si s-o lasati pe Corinuta sa va molipseasca cu veselia ei. Urari si ganduri bune tuturor!

Reply
Antonia februarie 8, 2016 - 2:50 pm

Ioi, gânduri bune! Păi de când am copil, numai la copii mă gândesc şi numai pe ei îi văd. Ei sunt inocenți şi nevinovați. Aşa că în Decembrie m-am jucat de-a Moş Crăciun şi recompensa sufleteascăa fost însutită! Am văzut poze cu ei bucurându-se de cadouri şi nu am avut nevoie de mai mult.
Aşa că, din punctul meu de vedere, cât timp ne îndreptăm atenția asupra copiilor, redevenim şi noi copii, redevenim şi noi mai buni, sinceri şi curați.
Aşa că le transmit numai bine tuturor copiilor şi tuturor celor ce au grijă de ei!
Iar ție, Corina, la cât mai multă ciocolată!

Reply
Adina Madarasan februarie 8, 2016 - 9:10 pm

Gând cu zâmbet, adică Bun de rumegat pe post de gustare sănătoasă: :)… „mă fardez cu zâmbet și ochi de azur, curmale ori măsline, îmi îmbrac sufletul în crez în mine și cei dragi ai mei, împrăștii cu praf de bucurie și eman parfum de drăgălășenie în fiecare îmbrățișare ce o dau prin vorba blândă, lina, molcoma de belșug de te rog,Mulțumesc, iarta-mă . Îmi pregătesc la caserolacumerinde bucurie, inspirație, toleranta, voința și hărnicie și un termos cu infuzie de grai plin de apreciere, sa fie călduț la orice ora gata de împărtășit. Mă încarc de la Soare cu strălucire și de la verdele din frunze de copaci cu viața de adevăr. Și așa pregătită împart binețe doar dintr-o privire! 😉 Sa ne fie și sa auzim numa’ de bine!!! Așa grăiește o iubitoare de mâncare și cuvine! Parol! !

Reply
David Diana februarie 9, 2016 - 3:32 pm

Viaţa în familie nu e întotdeauna numai baloane, flori, ciocolată şi zâmbete… De multe ori mă supăram pe soţul meu şi îmi venea să îmi iau câmpii, dar de când am descoperit noua „metodă”, relaţia noastră este mult mai bună. Hihihi De fiecare dată când mă supără, mă gândesc la ceva nemaipomenit de frumos: felul cum a reuşit să încropească o grădinuţă în spatele blocului, pe un teren arid. Cum şi-a făcut căruţ ataşat la bicicletă şi a cărat pământ roditor de la pădure, cum a împletit gărduleţ din nuieluşe, cum a săpat straturile şi a semănat, cum a făcut colţul special pentru mirodenii. Şi-mi spun că dacă omul acesta a reuşit să muncească atât de mult ca să înflorească şi să redoască un locşor fără speranţă, atunci merită iubit şi când sunt supărată pe el 🙂 Şi toată această poveste are gust de supă de păstăi de fasole, culese din grădinuţa făcută de el.

Reply
David Diana februarie 9, 2016 - 3:33 pm

*rodească

Reply
Dadu Georgiana februarie 11, 2016 - 6:19 pm

„Secretul de baza in păstrarea veseliei constă in a nu permite lucrurilor mărunte sa ne tulbure si, totodată, in pretuirea micilor bucurii care apar in viata noastră” (Samuel Smiles)
Acesta este si gandul meu bun,pretuiti orice lucru marunt ce va apare in cale si viata va fi mai frumoasa. Desi realizam asta cu greu sau dupa o piedica care ne apare in cale trebuie sa razbim, sa iubim si sa daruim.
Haide-ti sa fim mai buni dragilor!

Reply
Andreea Ristea februarie 13, 2016 - 2:54 pm

Cand* , aceea* 🙂

Reply
Mihaela februarie 15, 2016 - 9:19 am

E o adevarata provocare sa fii bun intr-o lume in care toata lumea e invidioasa, grabita, in goana dupa bani si uita tot ce e frumos. Am incercat mereu sa invat si sa ma auto-educ sa privesc in alta parte. Sa fiu altfel si sa nu merg dupa multime, ci prin faptele mele, sa incerc sa ii determin pe oameni sa faca lucruri bune si frumoase fara sa astepte nimic in schimb.
Poate ca fiecare dintre noi ar trebuie sa incerce sa faca un lucru bun zi de zi, sa raspunda cu un zambet si sa se ocupe mai mult de sufletul lui. Atunci am trai intr-o lume mai buna!

Reply
Adina Roz februarie 19, 2016 - 9:52 am

Recunosc ca sunt in dificultate: o experienta buna, inspirationala, care sa nu aduca, eventual, a lauda de sine. Actionez dupa primul instinct: daruiesc ce pot si ceea ce cred ca are nevoie respectiva persoana, in acel moment. Iar senzatia pe care o incerc dupa ce daruiesc este foarte faina, stiind ca am facut un bine si i am inseninat ziua cuiva. Incerc sa daruiesc si celorlalti din putinul pe care il am, incerc sa nu ranesc si incerc sa ma comport bine cu semenii mei.

Reply
maria ene februarie 21, 2016 - 8:59 am

Un gand bun. Iubiti-va, femei!
Dragele mele surioare, suntem sotii, mame, bunici si angajate model. Muncim la slujba, gatim si trebaluim acasa, ne crestem frumos copiii, ne sprijim si iubim partenerul de viata. Suntem devotate trup si suflet familiei si celor dragi, le daruim totul, dar si tot…timpul nostru. Dar ce se intampla cu timpul dedicat noua?
Trebuie neaparat sa ne dedicam ceva timp si pentru placerile si rasfatul nostru. Haideti sa ne cumparam rochita aceea, pe care o privim cu jind de cateva luni, sau poate parfumul pe care il probezi la fiecare vizita la parfumeria din centrul comercial. Iti place lectura? Fa ti timp si citeste ultima aparitie a autorului tau preferat! Programeaza te la salon si incearca o noua tunsoare sau o noua culoare a parului! Un tratament cosmetic poate fi usor costisitor, dar tenul poate fi ajutat si acasa: un gomaj, o masca hidratanta, stiti voi! Meritam cu prisosinta aceste momente, doar ale noastre! Evident, starea noastra de spirit va fi imbunatatita, vom deborda incredere si buna dispozitie! Si vorba unui clasic, starea de bine se vede!
Aveti grija de voi, de sanatatea voastra si de frumusetea voastra exterioara si interioara! Rasfatati va si iubiti va, femei! Fie ca aceasta primavara sa va gaseasca sanatoase, radioase si fericite!

Reply
Marina februarie 29, 2016 - 12:38 pm

Lucru testat: Daruind vei primi inapoi mai mult ! Si un alt lucru testat : Vorba dulce tot o vorba dulce va aduce inapoi !
Trebuie sa incepem sa fim cat putem de buni si nu cred ca cei meschini vor ramane la fel. Daca nu incepem cu noi … cum sa cerem altora mai mult?

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ