Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

4 retete la Airfryer

aprilie 4, 2021

Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

martie 11, 2021

Waffles sarate cu bacon

februarie 23, 2021
Mancaruriporc

Tocana de porc cu legume la slow cooker

ianuarie 29, 2021

Paine fara gluten

ianuarie 25, 2021

Halloumi fries – bastonase de halloumi pane

ianuarie 20, 2021
AperitiveMancaruri

Chiftele de ton la cuptor

noiembrie 4, 2020

Tarta cu malai

octombrie 21, 2020

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

octombrie 2, 2020
Mancaruri

Cartofi dulci umpluti

septembrie 17, 2020

Piept de pui cu cascaval si sos de rosii

august 26, 2020

Vinete cu parmezan la cuptor

august 6, 2020
Mancaruri

Spanac cu orez salbatic si ou romanesc

written by Corina Ureche ianuarie 28, 2013
Provocarea secreta a lunii ianuarie m-a dus pe paginile blogului Andreei, In bucataria mea. Dupa ce am rasfoit toate paginile am ales sa fac o reteta de spanac cu orez, combinatie pe care nu am incercat-o pana acum desi am mai intalnit-o. Nu pot sa spun ca am fost foarte incantata de combinatiune, sunt asa putin intre, mai trebuie sa prepar de 2-3 ori ca sa imi dau seama :))
Oul mi-a placut mult, nu am mai incercat sa il prepar asa dar imi place de numa.
Andreea, multumim de reteta!
Ingrediente
-200 g spanac congelat
-3 linguri orez salbatic
-50 ml bulion/pasta de rosii
-un catel de usturoi (pisat)
-sare si piper dupa gust
-o lingurita de unt
-oua
Untul se topeste intr-o tigaie si se adauga spanacul. Se soteaza cateva minute si se adauga orezul, bulionul, usturoiul si o cana cu apa. Se fierbe pana cand orezul este fiert al dente, avand grija sa se amestece din cand in cand si sa se completeze cu apa daca mai este nevoie. Se condimenteaza dupa gust, iar dupa preferinte se poate adauga patrunjel sau marar tocat marunt.
Pentru ou procedam asa:
Punem apa la fiert intr-o cratita, iar cand aceasta fierbe se sparge oul si se scufunda usor in apa. In contactul cu apa se va imprastia putin din albus, dar nu foarte mult. Se fierbe oul cca 2 minute, apoi se scoate si se scurge de apa si se serveste alaturi de spanacul cu orez.
Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
orezspanac oua
5 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Chiftele de peste in sos de usturoi la Philips Airfryer
next post
Omleta cu susan si cartofi

You may also like

Bune maniere & Make-up de Lady

ianuarie 30, 2014

Ardei umpluti cu hrisca reteta vegetariana

august 17, 2013

Prajitura cu mere si aluat fraged

octombrie 26, 2016

OPTIMUM Thermocook Pro in Bucataria Urecheatei – primele...

ianuarie 18, 2016

Hummus clasic preparat acasa

martie 7, 2012

Rulouri de cascaval cu zucchini

mai 2, 2013

Homemade granola si o idee de cadou

noiembrie 23, 2014

Muffins cu mere si scortisoara

februarie 1, 2018

Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata

septembrie 12, 2018

Gogosari la borcan

septembrie 3, 2010

5 comments

Kadia Yusupova ianuarie 30, 2013 - 12:31 pm

Arata incredibil oul tau! Imi faci o pofta, desi abia am mancat de pranz!

Reply
Paula Gafitescu ianuarie 30, 2013 - 12:31 pm

Mie imi place mult orezul cu spanac, iar cu oul ala deasupra cred ca ar fi cel mai mare deliciu ever! Pupici Corina

Reply
Corina Ureche februarie 2, 2013 - 2:55 pm

Paula, nu pot sa zic ca mi-a placut foarte mult. Dasr poate si pentru ca acum am mancat prima data…mai trebuie sa mananc de cateva ori 🙂 Te pup

Reply
Corina Ureche februarie 2, 2013 - 2:56 pm

minunat oul, sa stii!

Reply
dia_diana58 februarie 7, 2013 - 2:41 pm

Interesant si bun . Ptr a nu se imprastia albusul , in apa sarata se adauda un pic de otet …

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi

Cauta si aici

aluat (15) aperitive (10) biscuiti (12) branza (11) capsuni (16) cartofi (27) cascaval (10) chiftele (18) ciocolata (30) ciuperci (22) desert (30) dovlecel (17) dulceata (13) lamaie (14) mancare la pachet (22) masline (13) mic dejun (13) morcovi (25) mozzarella (11) nuca (21) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (18) porc (13) prajitura (23) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (26) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (12) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (43) retete simple si usoare (95) rosii (29) salata (17) selgros (40) selgros cauta pasiunea (14) sfaturi utile (14) spanac (16) usturoi (18) zmeura (14)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ