Azi a fost frig tare de tot si mi-a inghetat nasul in drum spre serviciu si apoi la intoarcere. Asa ca am venit repejor acasa, m-am baricadat la caldura si am pus repede de o supa. Initial am vrut sa fac o supa de cartofi cu tarhon si afumatura, dar gandindu-ma la Kadia si la “Dulce Romanie” (proiectul Mihaelei), am ales sa gatesc o mega supa pe care sa o inscriu in provocare. Ziceam ca e mega supa? Nu, nu. E chiar uber-super-muper supa si va trebui sa ma credeti pe cuvant…sau sa o incercati.
Ingrediente
-5 cartofi mici
-un morcov
-o ceapa rosie
-sare si piper dupa gust
-o lingura de smantana
-100 g bacon/sunca
Cartofii, morcovul si ceapa se curata si se taie in 2-4 bucati. Se pun la fiert impreuna (cu apa sa treaca bine peste ele). Baconul se taie marunt si se prajeste intr-o tigaie, apoi se scot bucatile pe un prosop absorbant si se tin deoparte.
Cand legumele sunt fierte, se scurg de apa (apa se pastreaza) si se transfera intr-un blender. Se paseaza si se adauga apa in care au fiert pana cand ajunge supa la consistenta dorita. Eu am pus cca 450 ml apa. Supa crema se pune inapoi in oala in care a fiert si se adauga smantana, condimente dupa gust si baconul prajit.
Supa-crema de cartofi se serveste fierbinte alaturi de paine prajita sau crutoane.
Eu am adaugat si ardei iute in compozitie, iar daca va place sa mancati picant va recomand si voua sa adugati. Este foarte gustoasa!
Idee preluata de aici, multumesc Ioana.
2 comments
Si eu vreau s-o fac… candva.. 🙂
E foarte buna, sunt sigura ca o sa iti placa 🙂