Supa crema de dovleac sau cu ce sa iti mai bucuri sufletul in serile racoroase de toamna. Orice supa cat de simpla sau chiar ciorba este potrivita zilele acestea, insa supa crema de dovleac merge cel mai bine. Gust si culoare de toamna!
Fac aceasta supa pentru a doua oara si imi dau seama ce mult am pierdut pentru ca am tot ezitat sa o pregatesc. Dar va ziceam si la reteta de dovleac copt cu usturoi si rozmarin – AICI – ca e mai greu cu curatatul dovleacului. Dupa supa asta imi vine sa retrag aceste cuvinte si sa va zic ca e chiar simplu. Dupa ce gusti o lingura din supa ai si uitat prin ce ai trecut! :))
Si va promit ca ingredientele sunt putine tare si reteta e mai mult decat simpla. Asa cum ne-am obisnuit aici in bucataria Urecheatei.
Reteta aceasta o puteti folosi ca reteta de baza. La aceasta puteti adauga usturoi, verdeturi, bacon prajit, nuci si seminte. Sau orice ingredient care va place si credeti ca merge bine cu dovleacul.
Musai de servit cu crutoane. Eu folosesc orice fel de paine am in casa, ulei de masline, praf de usturoi, uneori si ierburi aromatice uscate.
Ingrediente Supa crema de dovleac
- 1kg dovleac cantarit dupa decojire
- 200ml smantana lichida pentru gatit
- 1 ceapa alba mare
- 4 linguri ulei de masline
- sare si piper dupa gust
- 1 lingurita chimen macinat
Mod de preparare Supa crema de dovleac
Pregatim o oala incapatoare in care turnam uleiul de masline. Cand acesta este incins adaugam ceapa si o calim cateva minute, pana devine usor translucida.
Adaugam si dovleacul si condimentele si calim totul inca 2 minute.
Turnam apa fierbinte cat sa acopere bine dovleacul si lasam sa fiarba pana acesta este moale.
Odata fiert dovleacul, scurgem jumatate din cantitatea de lichid, dar il pastram intr-un recipient deoparte.
Peste dovleac si lichidul ramas turnam smantana si cu un blender vertical pasam totul. Adaugam treptat lichidul retinut mai sus pana ajungem la consistenta dorita. Eu am facut supa mai subtire, nu foarte groasa, asa ca am turnat aproape tot lichidul. Insa daca voua va place ca supa sa fie cat mai consistenta, turnati mai putin.
La final potrivim supa crema de dovleac de sare si piper si este gata de servit!
Pofta buna!
2 comments
Am descoperit site-ul tău și îmi place foarte mult poate pentru că e simplu și chiar te îndeamnă să prepari rețeta respectivă. Pozele sunt superbe! Chiar mi-au venit câteva idei (neprogamate) pe care să le încerc.
Multumesc, Elena, multumesc mult. Te rog revino cu impresii :*