Minunatie de supa crema de telina, nu alta! Eu am savurat fiecare lingura si m-am bucurat de toata aroma ei la portie dubla, intr-o farfurie destul de adanca 🙂
Din cantitatile date ies 3-4 portii, dar v-as sfatui sa mariti putin cantitatile, s-ar putea sa vi se ceara un bis si sa aveti de unde pune omului in blid. Si stiti ce-i fain la crema asta? (de fapt la toate cremele de legume)
Nici nu ar trebui sa existe cantitati fixe, asa ca plusati ingredientele care va plac cel mai mult, avand totusi grija ca unul sa fie predominant. Ca de aceea e de telina si nu de legume. De exemplu, mie mi-ar fi placut sa simt putin mai tare piscatura usturoiului, asa ca data viitoare cand voi mai face crema voi adauga 1 catel in plus. Poate doi, vedem.
Puteti adauga si seminte daca doriti, atunci cand serviti crema. Eu as fi tras rapid la tigaie niste susan cat sa isi arate obrajii rumeni, dar pe cand sa pun susanul in tigaie, ia-l de unde nu-i.
Ori l-am pus atat de bine ca nu il mai gasesc curand, ori chiar nu mai am. Asa ca am renuntat, dar cu siguranta i-ar fi dat o aroma tare buna. Voi treceti si asta pe lista daca vreti. Sau seminte de dovleac, dar tot asa rumene, da?
Crutoanele sunt obligatorii! Taiati paine cubulete, o puneti intr-o tava de cuptor, picurati 2-3 stropi de ulei de masline, chiar si arome daca vreti, si dati la copt. Simplu. Si pofta buna!
Vai, si sa nu uit! Daca vreti sa va destrabalati asa cum trebuie, puneti pe lista si niste bacon/kaizer, pe care il taiati cubulete, il prajiti si il puneti in supa la final. Ioi, ioi!
Acuma chiar va zic pofta buna si pa!
Ingrediente supa crema de telina
- 1 telina (nu foarte mare)
- 1 cartof mare
- 1 ceapa alba
- 3 catei de usturoi
- 200 ml smantana pentru gatit
- apa/supa legume/supa pui
- sare si piper
- 2-3 fire patrunjel proaspat
- 2-3 linguri ulei pentru gatit
- crutoane
Mod de preparare supa crema de telina
Curata ceapa, usturoiul, cartoful si telina.
Taie marunt ceapa si usturoiul, cartoful si telina taie-le cubulete.
Pune o oala pe foc si toarna uleiul. Caleste ceapa si usturoiul la foc mic, 2-3 minute.
Adauga cubuletele de cartofi si telina, putina sare, putin piper si apa/supa cat sa treaca peste legume.
Lasa totul la fiert pana cand telina este moale. Completeaza cu apa cand vezi ca scade prea mult, astfel incat mereu sa fie lichid care sa acopere legumele.
Odata fierte legumele, blendeaza-le fin si adauga smantana de gatit.
Potriveste dupa gust cu sare si piper si incalzeste-o putin daca e nevoie.
Toarna supa crema in farfurii, presara pe deasupra patrunjel tocat marunt si pune alaturi crutoanele.
Pofta buna!
- Daca supa vi se pare prea consistenta, adaugati putin lichid la final.
1 comment
Uite ca amare amatoare de supe-creme cum sunt, de-asta de telina n-am facut…inca 🙂