Supa de pui cu taietei sau cu galuste este una dintre preferatele noastre. Astazi vreau sa va arat cum o pregatesc eu, asa am invatat de la mama si cred ca in mare asa se pregateste peste tot. Eu pun in supa multi taietei pentru ca imi place tare mult asa si la fel procedez si cu galustele. Cat de multe sa fie in farfurie, nu ma supar.
VEZI AICI cum pregatesc carnea pentru felul pricipal.
Nu am incercat sa prepar supa cu pui cumparat din supermarket, nu stiu cum iese, astfel ca nu va pot spune prea multe, trucuri si secrete, despre asta. Cand nu am pui sau gaina de acasa de la parinti, caut sa cumpar de la persoane care se ocupa cu cresterea pasarilor intr-un mod cat mai natural.
Potrivita oricand, dar mai ales in sezonul rece este de mare ajutor in caz de raceala supa asta. Bine, nu ca raceala nu poate sa te loveasca si in celelalte sezone. Cel putin pe mine ma repune pe picioare imediat.
Ingrediente Supa de pui cu taietei
- carne de pui (detaliez mai jos)
- 1 ceapa alba (marime medie)
- ½ telina micuta
- 3 morcovi mari
- 1 radacina pastarnac
- sare dupa gust
- si piper boabe
- o legatura de patrunjel proaspat
- taietei/romburi de fidea
Mod de preparare
Pentru supa de astazi am folosit 2 pulpe intregi, 2 aripi, gatul si pielea de pe pieptul unui pui. Ideal ar fi sa folositi pui de casa pentru aceasta supa, va iesi gustoasa si grasa, asa cum trebuie de fapt sa fie o supa de pui.
Am spalat carnea si am asezat-o intr-o oala incapatoare. Am adaugat in oala legumele curatate de coaja, sare si cateva boabe de piper. Din legatura de patrunjel am scos cateva fire (pe care le folosim doar la final) si am pus si legatura in oala. Am turnat apa rece peste toate si am pus oala pe foc mic. Puneti cata apa considerati, in functie de cata supa vreti sa obtineti la final. Luati in calcul ca ea scade in timpul fierberii.
Am tinut totul pe foc pana carnea a fost bine fiarta, iar din cand in cand am spumat-o. Este important sa o fierbem la foc mic, chiar daca dureaza mai mult fierberea.
Odata carnea fiarta, se scoate impreuna cu legumele din oala (patrunjelul si ceapa fierte le arunc), iar supa se strecoara printr-o sita cat mai deasa.
2 din cei 3 morcovi i-am taiat bastonase si i-am adaugat inapoi in supa. Restul legumelor le mancam separat impreuna cu carnea fiarta. Dar puteti sa lasati in supa si bastonase sau cubulete de telina si pastarnac.
Separat se pune o oala cu apa la fiert. Cand apa incepe sa fiarba se adauga putina sare si taieteii. Se lasa la fiert 1-2 minute sau conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg de apa taieteii fierti si se adauga in supa. (eu nu fierb fideaua direct in supa, ci mereu separat. Asa am invatat de la mama care mereu imi spunea ca taiteii fierti in supa pot sa tulbure zeama).
Patrunjelul proaspat se toaca marunt si se adauga si el in supa. Daca mai este nevoie se adauga sare si piper la servire.
Pofta buna!
3 comments
sunt fan inrait al supelor de pui cu multi multi taitei…exact cum ai facut tu :X ahhh
foarte adevarat, supa de pui buna e cu multi taietei, cine zice ca nu e asa…nu stie ce zice 😛
merci de vizita!
Si mia-mi place la fel,taitei si morcovi cat de multi….hhmmmm…..