Daca vrei sa traiesti senzatii de vara in mijlocul iernii sau la inceput de primavara, tarta cu lime si lapte condensat te poate ajuta. Este o tarta pe cat de simplu de facut, pe atat de gustoasa si nu necesita coacere. Hurray! Trebuie doar sa te asiguri ca ai lapte condensat in casa, restul e floare la ureche.
Reteta este marca Nigellei, desigur (o ador pur si simplu pe Nigella; nu cred ca are retete care sa nu mi se potriveasca). Bineinteles, tarta poate fi facuta si cu lamaie sau portocala in loc de lime si chiar puteti sa nu adaugati ciocolata in crusta, insa atunci va trebui sa mariti cantitatea de unt.
Ce ziceti, incercati Tarta cu ciocolata, lime si lapte condensat?
Ingrediente Tarta cu ciocolata, lime si lapte condensat
Pentru crusta
- 300 g biscuiti digestivi
- 50 g ciocolata neagra
- 50 g unt
- 1 lingura cacao
Pentru crema
- 1 cutie lapte condensat indulcit 397g (cremos, nu din acela lichid de cafea)
- 300 ml smantana pentru frisca
- zeama de la 3 lime
- semintele de la 1 pastaie de vanilie
Pentru decor
- coaja razuita de la cele 4 lime
- ciocolata razuita
Mod de preparare Tarta cu ciocolata, lime si lapte condensat
Pentru crusta – intr-o craticioara topim untul impreuna cu ciocolata, apoi lasam deoparte sa se racoreasca putin. Maruntim biscuitii in robot, apoi ii amestecam cu cacaua (cernuta).
Adaugam si untul topit cu ciocolata si amestecam. Obtinem un aluat nisipos si umed pe care il vom pune intr-o forma de tarta/tort cu diametrul de 23 cm (merge si intr-o tava cu diametru mai mare, va fi mai putin inalta tarta la final, atata tot). Apasand cu degetele atat pe fundul formei, dar si pe peretii acesteia intr-un strat cat putem de uniform.
Dam tava la frigider pana cand pregatim crema.
Pentru crema – amestecam intr-un bol laptele condensat cu semintele de la pastaia de vanilie si zeama de lime. Frisca o batem separat, iar cand este ferma o amestecam usor cu crema de lapte
sau
(le) punem intr-un castron laptele condensat si il mixam putin cu zeama de lime, apoi adaugam si smantana pentru frisca si mixam pana crema devine consistenta. Eu am incercat ambele variante si de fiecare data tarta a iesit perfect!
Scoatem crusta din frigider si turnam crema in forma, uniformizand frumos.
Dam tarta din nou la frigider pana in momentul servirii.
- Ideal ar fi sa stea la rece pana a doua zi, insa daca e musai sa o serviti in ziua respectiva, lasati-o minim 3-4 ore in frigider.
- Coaja razuita de lime o presarati pe deasupra doar inainte de servire si ar fi foarte bine daca pana atunci o tineti intr-un bol acoperita cu o folie. Astfel coaja nu se va oxida si va arata proaspata.
- Tot inainte de servire adaugati si ciocolata razuita.
Pofta buna!
12 comments
E pur si simplu perfecta! 🙂
Lapte condensat am vazut la Penny (in Galati), in cutii mici de carton de 200 ml, cum sunt cele de smantana pentru frisca. Dar nu am cumparat, nu stiu cum este,
Multumesc Iuliana. Voi incerca si eu la noi la Penny, poate gasesc. Merci de pont.
Buna, laptele condensat care se gaseste la penny si lidl nu este acelasi lucru cu laptele condensat folosit in retele americane. Acel lapte condensat se gaseste la cutie si din cate stiu se poate comanda pe internet. Este un fel de crema de lapte facut din lapte praf si alte ingrediente. Se poate face si in casa, gasiti retete pe internet.
Nu stiu cum sunt cele doua tipuri de lapte, voi merge si eu sa vad. Eu vorbesc de cel in conserva, lapte cremos, nicidecum lichid. Asa cum este prezentat in poza cu ingrediente.
Ah… ce bunatate!
Nu stiu totusi ce sa vreau de aici. Tarta sau lingurita 😉
Lapte condensat se mai gaseste la LIDL insa doar in unele magazine din pacate.
Lingurita nu o dau :)))
jaj ce faina e! Am facut si eu in weekend, dar fara frisca. Cred ca incerc si varianta ta. Imi place maxim!
Buna-i tare tu Praji :*
Buna!
Imi puteti spune câte grame a avut cutia dvs de lapte condensat? Eu am gasit doar cutie mare de 740g si cred ca e cam mult sa o pun pe toata. Mulțumesc anticipat pt răspuns
Salut. 397g are conserva mica, deci una mare ar fi prea mult. Puneti doar jumatate.
Mulțumesc pt raspuns, cam jumatate de cutie am pus…acum aștept ziua de maine sa vad ce mi-a ieșit :))
Cu drag! Astept impresiile.