Ingrediente
pentru blat
-300 g faina
-150 g unt rece
-4-5 linguri de apa rece
-150 g unt rece
-4-5 linguri de apa rece
pentru umplutura
-300 g spanac (congelat)
-250 g branza sarata
-10 oua de prepelita ( 9 fierte, unul crud)
-3 fire de ceapa verde
-o conserva de sardine in ulei
-mac si susan (de presarat pe deasupra)
– o lingura de unt
Prima si prima data se face aluatul. Intr-un castron se pune faina si untul rece taiat cubulete. Se framanta cele doua, pana cand rezulta o textura nisipoasa. Apoi se adauga apa si se mai framanta pana cand se leaga aluatul. Aluatul obtinut se pune intr-o folie si se lasa in jur de 30 de minute la frigider.
Intre timp se pregateste umplutura. Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga ceapa taiata marunt si spanacul. Se gatesc pana cand spanacul este decongelat, apoi se lasa la racit. Cand este racit se amesteca cu branza. Nu am considerat ca este nevoie de sare si pieper deoarece am folosit o branza destul de sarata, insa adaptati reteta dupa gusturile dumneavoastra.
Intre timp se pregateste umplutura. Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga ceapa taiata marunt si spanacul. Se gatesc pana cand spanacul este decongelat, apoi se lasa la racit. Cand este racit se amesteca cu branza. Nu am considerat ca este nevoie de sare si pieper deoarece am folosit o branza destul de sarata, insa adaptati reteta dupa gusturile dumneavoastra.
Se scoate aluatul de la frigider si se intinde in tava de copt, se inteapa din loc in loc cu o furculita si se adauga umplutura. In umplutura de spanac se pun cele 9 oua din loc in loc, apoi se aduc spre interior marginile aluatului. Acestea se ung cu putin ulei si se presara mac si susan. Sardinele se aseaza roata deasupra, iar oul ramas se sparge in mijloc (ca si in poza de mai jos).
Tarta se da la cuptor pana cand blatul este rumenit.
Pofta buna!
11 comments
Corinusule , ador combinatia de spanac cu oua de prepelita !!! M-ai nenorocit cu tarta asta !!! :(:(
mm..trebuie sa fie tare buna!
Cred ca e tare buna mai ales ca spanacul e favoritul meu!!
Un deliciu, pe gustul meu…
Arata nemaipomenit, Corina! Spanacul imi place mult, asa ca am s-o incerc si eu, cu permisiunea ta, bineinteles 😉
Te pup iubita!
multumesc, Mika. Incearc-o cu mare drag!!!
cea mai buna 🙂
🙂 asa-i, e super combinatia!
mi-e asa o pofta… f.bun arata!
pai musai trebuie sa o incerci!!! pt ca e usor de facut 🙂
🙂 chiar este